DNA TV ohjelmaoppaassa virheitä

Esimerkkejä:
  • Sota ja rauha esitetään YLE TV1 ti 19.12. klo 23:00-0:00, kesto 60 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo 23:30-0:00, kesto 30 min
  • Outlander esitetään YLE TV1 la 16.12. klo 23:45-0:40, kesto 55 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo 23:45-3:10, kesto 3 t 25 min
Ensimmäisessä esim ohjelmaa jää 30 minuuttia tallentamatta ja toisessa tulee 2 t 30 min turhaa tallennusaikaa.

Näitä virheitä on paljon. Tuo virhe toistuu usein päivän viimeisen ohjelman kohdalla.

Kommentit

• Laitoimme tänään uusimman päivityksen ja nyt verkkotallenteiden haku takkuaa. Ensin ei näy mitään tallenteita vaikka kuinka yrittäisi hakea aakkosistakin. Muutaman kerran sehlattua saa tallenteet näkyviin tässä ei kuitenkaan ole mitään logiikkaa. Lisäksi esim. Herolta äänitetyssä Kyttäputki Havajissa on kaksi osaa ja avaa kansion mutta ohjelmaa ei pysty katsomaan. Missä vika?
  • Sama vika tallenteet ei näy!
  • Nuo virheet ohjelmaoppaan tiedoissa ovat myös DNA TV sovelluksissa puhelimessa ja tabletilla. Ohjelmien alkamis- ja päättymisajat ja kestot virheellisiä. Löysin näitä vain YLE TV1 ohjelmatiedoista sekä tulevissa ohjelmissa, että jo tallennetussa. Esim, tunnin ohjelmasta on tallentunut vain 30 minuuttia.
  • Vaikuttaa siltä että MTV3 HD, Sub HD ja Ava HD ohjelmatiedot tulee samasta lähteestä. Maikkarilla ollut aiempina vkonloppuina ollut vikaa iltapäivisin. Subilla ja Avalla taas lanseerauksen jälkeen usein. Teema/Femmillä mulla ei ole ongelmaa,
  • Miksei Yle Teema&FEM HD:n ohjelmatietoja ole edelleenkään saatavissa hubilla, ilmeisesti tämä koskee myös SUB HD- ja  AVA HD-kanavia?

Kun ei ole ohjelmatietoja, niin ei pysty tekemään tallennuksia hubin kovalevylle. Tämä tilanne on kestänyt jo aika pitkään, ja vika on hubissa. Tv:ssa ohjelmatiedot näkyvät moitteetomasti.

Mitä teen hubilla ja sen kovalevyllä, jos en pysty tällaisen vian vuoksi tallentamaan ohjelmia? Koska asia korjataan? Tästähän pitäisi jo saada hyvitystä.
  • Ne oli jo kertaalleen kondiksessa.
  • Siis ainakin eilisen illan. Tosin en tsekannut useamman päivän tietoja, joten saattoi olla vaan sattumaa tai sitten sama vika on palannut, joka sekin olis aika kummallista.
  • Kyllä  Yle Teema&&Fem HD, Sub HD ja Ava HD stb inbut kanavien ohjemalmatiedot puuttuvat edelleen kokonaisuudessaan.
    Varsinkin Yle Teema on minulle tärkeä kanava ja haluan tallentaa sen ohjelmia HD-tasoisensa. DNA TV hubi estää nyt tämän tallennuksen.
    Odotan vastauksia DNAn puolelta.
  • Lisäyksenä edelliseen: joskun aiemmin Teema HD kanavalla oli vielä ohjelmatiedot ja pystyin tekemään sen ohjelmista tallenteita. Nyt noita kovalevyllä olevia tallenteita ei pysty jostain syystä toistamaan.

• Kyseinen vika näyttäisi jatkuvan edelleen: ohjelma, joka on tunnin, näyttää ohjelmatiedoissa (ja tallenteessa) olevan 3,5 tuntia.
  • Ja edelleen jatkuu tämä sama vika DNA TV:n ohjelmatiedoissa.
    Esim. Yle TV1 su 21.1. klo 23:40 Hiljainen todistaja ja seuraava tieto ohjelmaoppaassa klo 03:20 Ei lähetystä. Hiljainen todistaja -ohjelman kesto virheellisesti 3 tuntia 40 minuuttia. Tämä tietenkin pätee myös tallennettaessa. Tunnin ohjelma tallennus pyörii yli kolme tuntia.

Vika johtuu siitä, että ohjelmaoppaassa on vain ohjelmien alkamisajat. Lopetusaika määräytyy seuraavan ohjelman alkamisajan mukaan. Jos ohjelman jälkeen ei tule lähetystä, niin ohjelmaoppaaseen on laitettu muutaman tunnin päähän tuo ”Ei lähetystä” ohjelmatieto, ja se määrittää edellisen (yleensä päivän viimeisen) ohjelman keston virheellisesti.

Noita vastaavanlaisia esimerkkejä löytyy paljon, mutta DNA TV:n ohjelmatiedoista löytyy toki muitakin virheitä.