DNA TV ohjelmatiedot muuttuvat 1.10

Hei kaikille,

Teille pastalaisille hieman lisätietoa muutoksesta, joka varmasti osaa teistä kiinnostaa.

Ensi kuun alusta eli 1.10 alkaen DNA TV ohjelmatietotoimittaja vaihtuu. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki DNA TV:ssä näkyvät ohjelmien nimet, lähetysajat, kuvat, kuvaukset, näyttelijätiedot, sarjatiedot, kuvaukset jne tulevat uudelta toimittajalta.

Aloitetaan huonoista puolista:

Muutos on taustajärjestelmien osalta todella merkittävä. Työtä on tehty taustalla pitkään ja ratkottavia ongelmia on ollut paljon. Jokainen voi kuvitella miten yksinkertaista on vaihtaa lennosta dataa, kun aiemmin lähetettyjä ja tulevia ohjelmia on satoja tuhansia. Ja tiedot jo katsottujen ja tulevien ohjelmien välillä pitää täsmätä. Vaikka ongelmia on ratkottu hirvittävä määrä, tämä täsmäytystyö ja siihen liittyvät virheet saattavat näkyä teille käyttäjille kahdella tavalla

1) Olet asettanut jatkuvan tallennuksen mutta jatkuva tallennus ei jatku 1.10 jälkeen. Tämän voit helposti tarkistaa jo nyt avaamalla EPG:n päivään joka on koska tahansa 1.10 jälkeen: jos ohjelma ei ole menossa tallennukseen, jatkuva tallennus ei ole siirtynyt. Tässä tilanteessa klikkaa sarja / ohjelma uudelleen tallennettavaksi. Tästä asiasta on tehty myös huoltotiedote ja asiasta tullaan lähestymään asiakkaita: https://www.dna.fi/huoltotiedotteet?type=resttukari2&id=89972&scrollTo=epe9FOlih39T

2) 1.10 jälkeen sarjoille saattaa syntyä tuplakausia eli esim kaksi kautta joiden nimi 2019. Tallenteet niissä toimivat normaalisti.

Olemme kaikin mahdollisin keinoin pyrkineet katsomaan, että näitä virheitä ei synny. Mutta jos niitä tulee niin voit laittaa havaintosi suoraan tähän ketjuun tai lähettää sen vaikka allekirjoittaneelle ville.partanen(a)dna.fi

Pahoittelut jo etukäteen näistä virheistä.

Ja sitten hyvät puolet

Moni teistä on valittanut ohjelmadatan laadusta jo jonkin aikaa. Osa palautteesta on ollut erittäin aiheellista. Emme olleet itsekään tyytyväisiä datan laatuun. Välillä datasta puuttui ohjelmia, joskus tuli vääriä lähetysaikoja ja ohjelmatiedosta saattoi puuttua kausitieto tai jaksokohtaiset kuvaukset. Näiden lisäksi oli paljon yhä uudelleen ja uudelleen toistuvia samoja kuvia. Tämä kaikki paranee nyt 1.10 alkaen! Uuden toimittajan data on aiempaa paremmalla tasolla ja te käyttäjät aivan varmasti tulette sen huomaamaan parantuneena käyttökokemuksena: ohjelmat on helpompi tunnistaa kuvasta, uhreilukuvat ovat merkittävästi laadukkaampia ja EPG on aiempaa tarkempi.

Palautetta muutoksesta voi laittaa suoraan tähän ketjuun.

Mukavia katseluhetkiä!

Ville

DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Viimeinkin!
    A-P
  • No tämä selvittää alla olevan kauden

Jaes
  • Jostain syystä dnatv ei toimi nyt ollenkaan! Ei tallenna, ei toista suoria eikä näytä tallennettuja!
    Tiipo
  • Vaikuttako tuo muutos myös normaalien TV-ohjelmien EPG sisällön oikeellisuuteen?
    PW
  • Helppohan nuo tallennussäännöt on tarkastaa tulevilta ohjelmilta, eihän noita sääntöjä ole kuin hieman yli 100
    Delli
  • @DNA Ville Partanen

En ymmärrä tapaasi toimia. Kerrot uudistuksista täällä foorumilla..
    Kuitenkaan se palvelun käyttäjäporukka ei täällä foorumilla ole pollaamassa "uutisiasi".

Miksi uudistuksista ei kerrota virallisesti ja oikeita kanavia pitkin?

Onko tämä Ville sinun toiveesi ja sinun tunkiosi???
    Aivan järkyttävää toimintaa ihmiseltä joka on ns. tuotekehitysjohtaja

A-P
  • @A-P

Kyllä tästä samasta asiasta on lähetetty asiakkaille sähköisesti tiedote. Lisäksi DNA TV tukisivulle on päivitettynä uudistus. Palstalla siitä kertominen lienee vain hyvä lisä, kyllä tätäkin jokunen lukee ja seuraa.
    jv
  • @jv

Kerrohan lisää. Mitään tiedotetta ei ole näkynyt - siis ei sähköpostiin eikä DNA:n minunpalvluuni.

Tässä ketjun aloituksessa on ainoastaan lupaus asiasta:
    "Tästä asiasta on tehty myös huoltotiedote ja asiasta tullaan lähestymään asiakkaita". Kuitenkaan mitään ei ole tapahtunut. Tiedottaminen vain harvojen käyttäjien edes tuntemalla foorumilla on luokatonta!
    A-P
  • @A-P
    Minulle tuli sähköposti toissapäivänä. Nyt kun luen sen tarkkaan kokonaan, niin lähetetty Digitan rekisteristä. DNA:n nimellä tosin saapui.
    jv
  • Tämä muutos on kyllä toivottu kaikenkaikkiaan, järjettömästä roskapaikasta EGP:n datan DNA ostanut jo vuosia! Oli Antenninkautta Wboxissakin muuttunut jotain, esim Discoveryn tiedot on taas Englanniksi, eikä käännetty väkisin ihme suomeksi.

Tällänen tuli eilen, mutta 1 päivä (Tai oikeammin sama päivä) ennen muutosta ei ole järkeväaika mitenkään informoida asioita ja tuo on tullut Digitan puolesta, ei DNA:an kaiken lisäksi. (Digitan kautta ei edes ole palveluita itselläni hubilla ollenkaan.)

DNA TV -tallennussääntöjen muutostiedote
    Tärkeää tietoa DNA TV -tallennussääntöihin

DNA TV -palvelun taustapäivitys aiheuttaa muutoksen tallennussääntöihin 30.9.2020.
    Mikäli käytössäsi on ohjelmien jatkuva tallennus, varmistathan lempiohjelmasi tallennuksen jatkossakin.
    Toimi näin:
    1. Valitse Menu ja Ohjelmaopas tai DNA Hubi -laitteella kaukosäätimen Guide.
    2. Tarkista ohjelman kohdalta, onko ohjelma tallennuksessa.
    3. Jos ohjelman kohdalta puuttuu REC-ikoni, aseta ohjelma uudelleen tallennukseen.

Tämän jälkeen Tallennussääntö-listauksessa tai ohjelmasivun näkymässä osa jaksoista ja ohjelman kausista voi näkyä useampaan kertaan. Tämä ei vaikuta tallentamiseen ja korjaantuu ajan myötä.
    Nyt toteutettava taustapäivitys parantaa DNA TV -palvelun kuvamaailmaa ja lempiohjelmat on entistä helpompi tunnistaa. Myös ohjelmakuvauksien ja muiden ohjelmatietojen laatu paranee. DNA TV tarjoaa entistä näyttävämmän visuaalisen käyttökokemuksen ja kattavat ohjelmatiedot.

Tarvittaessa DNA:n asiakaspalvelu palvelee numerossa 044 144 044
    ark. 8-18, la 9-16.30. Soittaminen ja jonottaminen asiakaspalveluun maksaa normaalin kotimaanpuhelun verran.
    Ystävällisin terveisin,

DNA
    Muutoksiin sovellettavat sopimusehdot

DNA TV -palveluiden erityisehtojen kohdan 3 mukaan DNA:lla on oikeus tehdä DNA TV -palveluihin, DNA TV -sovellukseen, niiden tekniikkaan, sisältöön, ominaisuuksiin ja käyttöön vaikuttavia muutoksia, mukaan lukien oikeus siirtää kanavia eri teknologiasta toiseen sekä oikeus päivittää laitteiden ohjelmistoja verkon kautta. Jos muutokset edellyttävät muutoksia asiakkaan laitteisiin tai ohjelmistoihin tai muita toimenpiteitä asiakkaan toimesta,
    DNA pyrkii ilmoittamaan muutoksista hyvissä ajoin etukäteen. DNA ei vastaa asiakkaan tallennusten säilymisestä tai tallentamisen epäonnistumisesta.
    Mitä mieltä olet tästä viestistä?

Saat tämän sähköpostin Digita Oy:n asiakkaana. Osoitelähde: Digita Oy, PL 99,00521 Helsinki, Y-tunnus: 2488970-5.

JJJ
  • Sellainen pikahuomio uudistuksesta.. Iso osa ohjelmasarjoista on vaihtanut nimensä - näin etenkin maksukanavilla. Niiden jatkuvat tallennuksethan eivät enää toimi. Tämä toiki koskee sitten jo tähän asti täysin unohdettua porukkaa joilla on TV-hubin persuuksissa kiinni kovalevy.

Osa näistä uuidstuneista ohjelmanimistä on peräti naurettavia. Miksi edes kääntää suomeksi se alkuperäinen ohjelman nimi? Etenkin jos suomennetaan vain osa kanavan ohjelmien nimistä. Murheellinen esimerkki tästä epäonnistuneesta käännöksestä on BBC EARTH HD-kanavalla ohjelma "Live At Apollo" on käännetty muotoon "Asu Apollossa". Pitäisikö nauraa vaikka ei lainkaan naurata. Ohjelmahan on erinomaisen hyvä stand-up-show missä esiinnytään livenä Apollo-teatterissa Lontoossa. Epälin ensin että kyseessä olisi joku uusi tosi-TV-ohjelmasarja.
    A-P
  • Vikaa pukkaa.

- Ei näy enää kuin viiden päivän ohjelmatiedot!

- Kanavilla joilla ei ole yön läpi ohjelmaa, yöaika täytetty siten että illan viimeinen ohjelma kestääkin aamuun saakka. Esim tänään TV1:llä ohjelma "Puoli seitsemän" alkaa puolen yön aikoihin (00:05) ja kestää sitten aamuun saakka. Tämä vikahan aikoinaan saatiin korjattua pitkän väännön jälkeen. Nyt siis takaisin kiusanamme.

- EPG on todellakin reikäinen, ts. väliltä puuttuu ohjelmatiedot useilta kanavilta. Luulisi että ohjelmallisesti siitä siirtyvästä datasta voisi varmentaa että reikiä ei siinä ole.

A-P
  • Eiköhän me kohta saada uusi versio korjauksille ja laitetaan taas kaikki tallennussäänöt uusiksi. Menee koko tallennussäännön pointti hukkaan jos tämä rumba jatkuu pitkään. Millään et saa tallennukseen niitä sarjoja, joita ei juuri nyt tule.
    em