DNA TV sovelluksen harhaanjohtava kuvaus

Minulla on vielä helmikuun loppuun kokeiluna tuo DNA TV sovellus.
https://kauppa4.dna.fi/Sovellukset-ja-palvelut/DNA-TV/p/VMTV00302
Minä en näe tässäkään mitään mainintaa siitä, että mikäli haluaa katsoa tallenteita TV ruudulta, esimerkiksi Chromecastin välityksellä, niin pitäisi erikseen tilata jokin tallennuspalvelu ?

Minun televisiossani on sisäänrakennettu Miracast, joka on muissa palveluissa (esim. YouTube ja muissa suoratoistopalveluissa) toiminut Chromecastin tavoin.
On myös Chromecast, mutta koska television vaihdon jälkeen muutama vuosi sitten se on jäänyt Miracastin tullessa tarpeettomaksi. Vaikka usein kuulee puhuttavan että nuo ovat eri asioita ?

Ehdin ihmettelemään, että miksi DNA TV sovelluksen tallenteissa ja viihdekirjaston elokuvissa tuo peilauksen ikoni on harmaana (siis ei valittavissa) ja sitten toisaalta luin jostain että se peilaus on mahdollista vain jos on erikseen tilattu jokin tallennuspalvelu ? Siis tä.
Mitä tekee DNA TV sovelluksella tai edes Hubilla, mikäli tarvii erikseen joka palikan ostaa.

Olen irtisanonut tämän sovelluksen päättymään kokeiluajan loppuun 28.2.2022, mutta aloin harkitsemaan jos jatkaisin kuitenkin tilausta. Tämä ei kuitenkaan palvele, mikäli joutuu erikseen ostamaan tallennuspalvelun voidakseen katsoa tallenteita TV:n ruudulla.

Tuo Hubi olisi siinä mielessä hyvä, mikäli siihen saa liitettyä ulkoisen kovalevyn mihin voi myös tallentaa. jos olen ymmärtänyt oikein. Mutta taas jos niitä tallenteita ei voi katsoa sitten ilman DNA TV sopimusta, niin sekään ei paljon mieltä lämmitä.

Miksi tässä ei siis kerrota että nämä kaikki kerrotut asiat, ei ole mahdollisia ilman että ne tilataan erikseen.
https://www.dna.fi/dnatvhubi

"Tilaa pelkkä mobiilisovellus
Mobiilisovellus (peilaus isolle ruudulle)
Selainversio tietokoneelle
Sisältää rajattoman tallennuksen."

Taidan tuumata että ei jatkoon. Miksi maksaa pelkistä kuorista kun joutuu maksamaan joka palikan (palvelun) siihen kuitenkin erikseen. Sellaisen joka olennaisesti kuuluu palveluun, esimerkiksi juurikin tallennus.
Vähän samaan tapaan jos televisiota ostaessa ostaisi pelkän kuvaruudun. joka kanavan katseluoikeuden joutuisi ostamaan sitten erikseen. DNA toimii vähän samalla tavalla.

Paula

Kommentit

• Tallennuspalvelu pitää olla, että voi tehdä tallenteita yleensä. Chromecastin käyttöön ne ei liity mitenkään.

Tallennuspalvelu mobiilisovellukseen kuului ainakin ennen aina. Hubille se on erikseen myynnissä.

Ehkä DNA TV ei tue Miracastia, se on valmistajan joku oma rakenne, eikä sillä ole yhtä laajaa tukea kuin chromecastilla.
    Pena
  • Ai. Kyllä minulla DNA sovelluksessa tallennus onnistuu "ylipäätään". Vaikka laskussa ainakin lukee "ei tallennuspalvelua".
    Luin vaan tuosta että Chromecastillakaan (eikä millään) peilaus televisioon ei onnistu mikäli ei ole tilannut tallennuspalvelua.

Mitä sanoo DNA tähän?

Paula
  • Lisäksi kun tuosta tallennuspalvelusta mikä olisi peilaamista varten pakko tilata. Ei ole mainittu tilausvaihtoehdoissa missään. Ei hintoja eikä mitään. Moni varmaan tulee tilanneeksi ensin pelkät kuoret. Ja törmää jälkikäteen tilanteeseen että sen hinnan lisäksi minkä on kuvitellut riittävän, pitääkin lisäksi tilata sitä ja tätä, tuota ja näitä saadakseen sen paketin minkä oli tarkoitus.

Mikähän olisi toimiva vaihtoehto. Olen katsellut eräitä verkkotallentimia, kun kovalevylliset erilliset digiboksitkin alkaa olemaan vanhan aikasia.
    Suoraan telkkarista kovalevylle kin pystyy tallentaa, mutta harmillisesti vain yhtä kanavaa kerrallaan ja se pitää olla päällä.
    Paula
  • Se tallennuspalvelu sisältyy siihen mobiili DNA TV:seen (kuten myös chromecastin käyttö). Hubille se on erikseen tilattava palvelu, kun sen saa 5€/kk ilman tallennusta ja sillä hintaa saa esim IPTV-kanavat, joita ei sitten mobiilissa ole..

Ilman tallennuspalvelua ei voi tallentaa ollenkaan.

DNA on laskussa sekoillut, jos sulla ei ole hubia ja tänne foorumille ne harvoin vastaa. Sinne pitää soittaa tailaittaa viestiä, jos oikeasti haluaa vastauksen.

Maksukanavia ei voi tallentaa pilveen, joten niihin tarvitsee kovalevyä.

Sun ongelma peilaukseen liittyy siihen Miracastiin, jota DNA TV ei sitten tue. Chromecastille tai hubille voi castata kyllä mobiililaitteella.
    Pena
  • Hei Paula!

Verkkotallennuspalvelu kuuluu kiinteästi uusiin DNA TV -tilauksiin ja kokonaishinta palvelulle on 6,90€/kk. Kuvan peilaaminen onnistuu isolle ruudulle kaikilla DNA TV -tilauksilla, eikä tämä ole sidoksissa tallennuspalveluhin. Kanavalistauksesta  voit tarkistaa, millä kanavilla tallennusominaisuus on käytössä. Osalla kanavista ohjelmia on myös mahdollista katsoa jälkikäteen ilman erillistä tallentamista.

DNA TV Hubille on puolestaan saatavilla rajattomat verkkotallennukset erikseen tilattavana lisäominaisuutena ja lisähintaa tästä tulee 6,90 €/kk.

Linkkaamasi DNA TV Hubin 20,90 €/kk määräaikaiseen tarjoushintaan sisältyy jo valmiiksi tuo verkkotallennus lisämaksuineen.

Jos tilaamasi palvelun sisällön tai laskutuksen suhteen on epäselvyyttä, olethan yhteydessä suoraan meille asiakaspalveluun, niin selvitetään asiaa.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Nämä asiat pitäisi selvästi tiedottaa näissä palveluvaihtoehdoissa että ei tarvitsisi jälkikäteen kysellä.

Minun ei ollu tarkoitus linkata DNA Hubia, vaan se minkä minä siteerasinkin. Jos jaksaa vierittää sivua alas niin siellä oli rinnan oikealla puolen tämä DNA TV sovellus.

Kuten mainittu minulla on kyllä myös Chromecast, mutta en ole sitä tarvinnut Miracastin kanssa rinnan.

Laskutuksessa on ollut pari muutakin virhettä jotka olen saanut ilmoitella ja jotka on nyt korjattu. Ei jaksa huomautella asioista mitkä DNAn pitäisi osata rahan vastineeksi tuottaa oikein.

Täytyy katsella näillä perustein muuta paremmin palvelevaa TV palvelua ja jätän tuon jatkotilauksen siis tekemättä.

Paula
  • Tajusin sellaisen seikan, että voihan tuota DNA TV sovellusta katsoa älytelevision verkkoselaimella yhtälailla kun tietokoneen verkkoselaimella.
    Kokeilin tai se on päällä parasta aikaa. Käy se näinkin. sutjakkaammin kun peilaten. Mutta kumpikin aika kankeita järjestelmiä kuitenkin. Vaikka minulla on televisiossa langaton näppäimistö että tuon telkkarin verkkoselain on vähän helpompi käyttää.

Välttää tuohon helmikuun loppuun, siis tässä vielä reilun kuukauden.
    Siihen mennessä keksin toimivamman ratkaisun.
    Vinkkejä saa heittää.

Paula