Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV -sovellus Apple TV:lle

Minulla on kotona DNA Tv Hubi ja edelleen kotona ja vapaa-ajan asunnolla appletv. Olisiko mahdollista saada DNA TV sovellusta myös AppleTvlle, jolloin sitä olisi helpompaa katsoa vapaa-ajan asunnolla. Emme viitsi kuljettaa hubia paikasta toiseen. Nyt joudumme katsomaan joitakin ohjelmia siten, että käytämme iphonea ja ipadia ja airplayn avulla siirrämme kuvan Apple TV:n kautta tv:n kuvaruudulle.
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei Markku!

  Valitettavasti Apple TV:lle ei ole saatavilla DNA TV -sovellusta eikä tälläistä ole näillä näkymin ainakaan lähiaikoina tulossa. DNA TV -sovelluksen kautta voit kuitenkin peilata suoria lähetyksiä, tallenteita sekä Viihdekirjaston ja Vuokraamon sisältöjä mobiililaitteelta Apple TV:lle.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Lisätään yksi ääni tälle tvOS-sovellukselle!

  DNA on ainoa kotimaisista isoista operaattoreista, joiden TV-palvelua ei saa AppleTV:lle.Telian sovellustoimii erittäin mallikkaasti ja myös Elisa on kehittänyt omaansa tuoden lisää toiminnallisuuksia. Applen iOS ja tvOS ovat käyttöliittymää lukuunottamatta varsin lähellä toisiaan, eli jos on tahtoa niin tuskin tuo rahasta/resursseista jää kiinni.

  =)juha

 • Täältä kans ääni Apple TV sovellukselle. Hubin heitin jo aikoja sitten komeroon pölyttymään kun ei sillä mitään tee. Tulis DNA TV:tä käytettyä varmaan 10x enemmän jos ois se Apple TV sovellus. iPhonesta peilaaminenki tuntuu olevan niin buginen et huhhuh..
 • Täältä myös kanssa ääni Apple tvOS sovellukselle!! Mulla on sama tilanne kuin alkuperäisen viestin lähettäjällä ja olen kaipaillut dns appia jo tovin appleTV:lle Niin kuin Juha jo tuossa sanoi, muutokset iOS ja tvOS välillä on marginaalisia joten hihat ylös ja koodia hakkaamaan! (PS: Uusi DNA Hub softa on huono!)
 • Nyt se sovellus myös Apple TV:lle. Eiks je..!?
 • Täältä myös ääni apple TV sovellukselle!!! DNA varmaan pelkää, etttei kukaan tilaa hubia jos sovellus julkaistaan tvOS.
 • Samoin, kyllä tvOS -appi olisi oleellinen - varsinkin kun se rupeaa löytymään myös uusista televisioista suoraan. Sen puttuminen rupeaa ajamaan muiden palveluntarjoajien puoleen!
 • AppleTV -sovelluksen lisäksi puuttuu myös AndroidTV -sovellus. Veikkaan, että näillä puutteilla on jotakin tekemistä keskenään ja Hubin kanssa.
 • Tässä on tyypillistä kotimaisen ylimielisen yrityksen kuolinkorinaa. Kukaan täysipäinen ei maksa tästä rajoitetusta sovelluksesta rahaa, kun siinä älytelevisiossa, AppleTV:ssä tai AndroidTVssä on kaikki sovellukset on demand sisältöineen. Yle Areenasta sitten voi katsella Ketosta ja Myllyrinnettä, kaikki Ylen ulkopuolelle jäävä löytyy tuottajien omista sovelluksista, jotka varmasti löytyvät kaikille alustoille.

  Puhdasta tyhmyyttä DNA:lta - tyhmyyttä tai sitten on siellä omassa kuplassa samanlaiset voimantunteet kuin Nokialla palavalla öljylautalla.

  Mukava olisi että joku kotimainenkin toimija alkaisi tajuamaan, että viihdeteollisuus on globaalia, tarjonta rajatonta ja saavutettavuus erinomainen kaikilla alustoilla. Tätä vastaan hangoittelemalla ammutaan itseä jalkaan.

  Viimeinen sammuttaa valot
 • DNA:n omistaa Telenor. Se on norjalainen yritys!
 • Tämäkin vielä 😀
 • Nyt olisi kyllä syytä kuunnella asiakkaita. Sen verran paljon AppleTVn puuttuminen heikentää tuotetta.
 • Lisään itseni tähän epätoivoiseen joukkioon ja toivon hartaasti että DNA TV tulisi myös Apple TV:lle...
 • DNA TV Apple TV:lle – hubi on luokaton vekotin, miksei voi ajatella asiakkaan mukavuutta ja käyttökokemusta?
 • Miehän lopulta ratkaisin ongelman siten, että sanoin irti DNA TV:n ja hommasin semmosen palvelun, joka toimii myös Apple TV:llä 😀
 • Tehkää Apple TV 4K:lle DNA TV -sovellus. Nykyinen toimintatapanne (ei Apple TV -sovellusta) on älytöntä ja ärsyttävää TV hubin pakkomyyntiä. Elisalta ja Telialtahan vastaava sovellukset ovat löytyneet jo kauan.

 • Onko DNAn vastaus edelleen tämä?

  "Valitettavasti Apple TV:lle ei ole saatavilla DNA TV -sovellusta eikä tälläistä ole näillä näkymin ainakaan lähiaikoina tulossa. DNA TV -sovelluksen kautta voit kuitenkin peilata suoria lähetyksiä, tallenteita sekä Viihdekirjaston ja Vuokraamon sisältöjä mobiililaitteelta Apple TV:lle."

  Vai joko DNA TV -sovellus on tulossa Apple TV:lle (toivottavasti)?
 • Tehkää Apple TV 4K:lle DNA TV -sovellus. Nykyinen toimintatapanne (ei Apple TV -sovellusta) on älytöntä ja ärsyttävää TV hubin pakkomyyntiä. Elisalta ja Telialtahan vastaava sovellukset ovat löytyneet jo kauan.
 • Katso Apple TV plus Chromecastilla!
  Kirjaudu Apple TV -verkkoon, suoratoista sieltä.


 • Olisi todella hyvä jos DNA TV toimisi Apple TV:ssa. DNA TV Hubi voisi olla olohuoneessa ja makkarissa voisi DNA TV:ta katsoa Apple TV:n kautta.
 • DNA-TV -sovellus tarpeen jotta voisi jotenkin katsoa ilman HUBia kakkos-TV:ssä LG -WebOS.  Myös LG-WebOS -sovellutus kelpaisi jos Apple tuottaa töitä liikaa.  Se ei liene kovin suuri ponnistus koska molemmat laitteet Hub ja LG Android -koneita. Aivan ihme juttu on tuo että iPhone -HDMI ei pysty näyttämään DNA-TV-kuvaa kännykästä. Onko tietoinen juttu tämä estää kännykän käyttö ???
 • Tilasin juuri dna tv:n. En löydä sovellusta apple tv:n app storesta???
 • Ei sitä applikaatiota ole tehty. Telia TV löytyy kyllä ja on toiminut. Pitäiskö siirtyä sinne?
 • PR, Applen HDMi adapterilla ei voi toistaa maksu tv-sisältöjä esimerkiksi televisioruudulle. Kyseessä on ominaisuus (sisältöjen suojausvaatimukset estävät sisältöjen näyttämisen). Kaikkia sisältöjä voi peilata Chromecastin tai AirPlayn kautta, joten vaihtoehtona olisi esim. tuon Chromecastin hankkiminen.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Mitenkäs C-More, Ruutu+, Viaplay jnejne sitten mahtaa toimia AppleTV:ssä jos ongelma on ulkoistettu Applen hdcp:n ”ongelmaksi”?
 • Tuntuu oudolta jos HDMI -liitännällä ei voi näyttää sisältöä mutta Airplay-langattomana ei olisi ongelma !  Ei kai liitäntä laitteesta toiseen voi tehdä siitä erilaista. Langaton WLAN liitäntä kännykästä Airplayn kautta pätkii koska liikennettä Hubiin tulee kaksinkertainen määrä samassa verkossa . Verkko minulla 5Gbs mutta ei auta. Ei oikein hauskaa että DNA-TV:n vuoksi täytyy investoida HDMI-liitäntään Chromecast -laite. Miten se eroaa Airplay -ominaisuudesta teknisesti tai tekijänoikeuksien valossa? Samaan laitteeseen kuitenkin liitytään. Verkkonopeudetkin ilmeisesti samat, vai onko?
 • Chromecast toistaa DNA-TV -ohjelman PC:ltä LG WebOS-telkkariin langattomasti jopa yllättävän hyvin. Se ei poista tätä Apple Airplay ja iPhone HDMI - ongelmaa kuitenkaan.
 • Ei se airplay ole ongelma iphone-appletv yhdistelmässä vaan se että tuota applikaatiota ei jostain syystä suostuta tekemään apple-tv:lle vaikka se on olemassa esim iphonelle ja toimiikin vielä ihan hyvin.
 • Airplay-DNA-TV ei toimi siis ollenkaan (lähetys pätkii) ainakaan minun WLAN -verkossa. Vaihdan Chromecastiin peilauksen niin ongelmat häipyy tyystin. Tietysti Apple -TV -applikaatio olisi fiksuin tapa eikä asiakkaan tarvi silloin investoida €40 Googlen mokkulaan.
 • Tarkemmin testattuna iPhone - Apple TV 4k airplay DNA-TV toimii . Ongelmaa on yhteydessä iPhone - LG WebOS  airplay DNA-TV applikaatiosta suoraan telkkariin ilman Apple-TV -mokkulaa.  Ratkaisuna olisi LG WebOS -applikaatio nimeltään DNA-TV.  Se olisi Android -applikaatio kuten Android -puhelimissakin on.
 • @PR
  LG käyttää televisioissaan WebOS-käyttöjärjestelmää, joka EI OLE Android-pohjainen toisin kuin AndroidTV-alustan televisiot.

  Moni televisiovalmistaja on tuonut laitteisiinsa Airplay-vastaanoton. Tämä ei kuitenkaan ole sama kuin AppleTV:n Airplay. Esimerkiksi LG:n (jonka televisio itsellänikin on) Airplay ei mahdollista automaattista virkistystaajuuden vaihtoa tai dynaamisen toistoalueen muutosta. Sisään rakennettu Airplay toistaa pakotetusti 60 Hz virkistystaajuudella, joka ei kovin hyvin sovellu Eurooppalaisten televisiokanavien toistoon, jotka lähetetään 50Hz kuvataajuudella. Kun 50Hz videota toistetaan Airplaylla AppleTV-laitteelle, vaihtaa AppleTV 50Hz kuvatilaan ja toisto on sulavaa.

  Jos DNA haluaisi toimia kuten esimerkiksi Telia tai Elisa, toisi se DNATV-applikaatiot myös AppleTV:lle sekä muille AndroidTV-laitteille kuin Hubi. Porttaustyö iOS->tvOS ei varmasti olisi ylitsepääsemätön työ ja muiden AndroidTV-laitteiden kuin Hubi tukeminen taas varmasti vain poliittinen päätös.

  =)juha
 • Kiitos tarkennuksesta. WebOS on Linux -pohjainen kuten Androidkin. https://fi.wikipedia.org/wiki/WebOS  DNA:n kannattaisi tehdä sinne porttaus. Näitä TV:itä on pilvin pimein Suomessa. Sama tilanne AppleTV:n kanssa. Käytön tulisi olla helppoa ilman kommervenkkejä. CMoren käyttö DNA:lta tilattuna on myös hölmö/vaikea. LG WebOS Viaplaystä  pystyy suorittamaan kirjautumisen DNA:n tunnuksella muttei LG:n Cmore -applikaatiosta. Cmoren elokuvia pystyi käyttämään vain DNA-TV-mokkulan kautta. Taas turhaa värkkäystä.
 • @PR "DNA:n kannattaisi tehdä..." - väärin! DNA:n bisnesidea ei ole tehdä striimien ja palveluiden käyttöä helpoksi ja halvaksi kolmansien osapuolien laitteiden kautta, vaan - myydä Hubeja ja striimejä sen kautta! Uusi Hubiversiokin on tulossa, joten on turha haikailla AppleTV-, AndroidTV-, WebOS, tms. versioita DNA TV -sovelluksesta.
 • Tuo HUB ei ole mikään bisnes DNA:lle.  Se on vain yksi mokkularatkaisu ja keino saada palvelut näkyville. Ne palvelut on jo siellä kaikki kännykässä tai PC:llä. Nyt halutaan suuremmalle ruudulle samat ilman kännykkää / PC:tä. Nyt en oikeastaan keksi enää mikä lisäarvo on HUBilla jos kännykkä ja Chromecast toimii :-)

 • Hubi- ja siihen liittyvän bisneksen volyymista minulla ei ole tietoa. Jos olet oikeassa, saat kaipaamasi sovellusversiot tuotapikaa. iOS-, Android- ja AndroidTV- (Hubi-) versiot ovat olemassa, joten ei ole temppu eikä mikään julkaista ne muille alustoille, haluttaessa. En kuitenkaan pidättelisi hengitystä odottaessa ;-)
 • En ole kovin tekninen asiakas ja iso osa em keskustelusta menee yli ymmärryksen. Näyttäisi siltä että

  1. Apple tv:lle ei ole omaa appia
  2. Älytv:lle (Sony oled 2020) ei ole appia
  3. Sain ladattua iPhone 11 kännykkään (!) tuo apin, MUTTA EN VOI striimata sitä kuten kaikkia muita luurin sisältöjä Apple tv:hen

  Olenko ymmärtänyt oikein että tarvisin jonkun lisälaitteen tätä palvelua varten? Voisiko joku DNAlta vastata ennenkuin peruutan palvelun? Kiitos jos ehditte vastata 

 • Striimaus onnistunee Chromecastin kautta. Sony-televisiosi käyttöjärjestelmä lienee AndroidTV, jolloin siinä on sisäänrakennettu Chromecast-tuki. DNA TV -sovelluksen iOS-versiokin varmaan tukee Chromecastia. Siis castaa suoraan kännystä Sonyyn ja unohda AppleTV välistä. En kuitenkaan tunne Applen laitteita, joten tämä on arvailua.
 • Moi!

  DNA TV -sovellus julkaistiin Apple TV:n (3.sukupolvi) sovellusvalikoimaan tiistaina 11.1.2022.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Hienoa! Kiitos.
 • Hieno homma! Uskaltaako toivoa, onko äly-tv app vielä tulossa Androidille?
 • Tämä on kyllä kauan odotettu alku toivottavasti kehittyvälle softalle.

  Tallennusten katsominen toimii ihan ok, mutta suurin tämän hetken käytettävyyshaaste liittyy silti siihen. Tallenteessa siirtyminen on aika tuskallista. Ensinnäkin jos haluaa siirtyä tallenteessa, pitää painaa kertaalleen kaukosäätimen kosketuslevyä jolla saa UIn näkyviin. Sen jälkeen voi hyppiä +2 min/-1 min valitsemalla eteenpäin tai taaksepäin. Toinen vaihtoehto on siirtyä aikajanalla. Molemmat näistä vaihtoehdoista jättävät paljon toivottavaa tällä hetkellä. Hypyt +2 min/-1 min ovat aivan liian pitkät kun siirrytään yli mainoskatkoista, eli kun oikea kohta meni jo ohi pitää hypätä kokonainen minuutti taaksepäin ja katsella pahimmillaan lähes sen verran turhaan. Aikajanan käyttäminen taas on niin herkkä, ettei sillä pysty hakemaan mitään tarkasti. Oma suosikkini olisi tehdä isommat siirtymät aikajanalla, mutta kuitenkin siten että se ei ole aivan näin herkkä kuin nyt. Nopeisiin hyppyihin, joilla etsitään ohjelman alkua tai mennään mainosten yli käyttäisin mielummin esimerkiksi +30 s/-15 s hyppyjä, jotka löytyvät mobillisoftasta. Yksi kehitysvinkki vielä kaukosäätimen käyttöön on, että kosketuslevyn reunojen painaminen toiston aikana olisi erinomainen vaihtoehto näihin lyhyisin +/- -hyppyihin (kuten TeliaTV:n AppleTV-softassa). Hypyt ruudulla olevan UI-painikkeiden kanssa ovat kyllä havainnollinen tapa, mutta vie turhaan aikaa päivittäisessä käytössä.

  Muita ensimmäisiä huomioita
  - Osa vanhemmista tallenteista näyttää "Ei katsottavissa" vaikka mobiilissa sama tallenne toimii ihan ok.
  - Tallennusten asettaminen ohjelmaoppaasta tai suosituksista tuntuisi nopeasti kokeiltuna toimivan ihan ok.
  - Apista puuttuu tällä hetkellä ne "live-kanavat", joita voi katsoa suorana kännykällä tai tabletilla. Tulossa?
  - Kaikkitilatut maksukanavat puuttuvat niin suorana kuin ohjelmakirjastoina. Tulossa mahdollisesti?

  Lisää havaintoja kun ehtii kokeilla lisää.

   =)juha
 • Sain asennettua DNATV-softan eilen ATV:hen, mutta vielä tänäänkään en ole onnistunut kirjautumisessa. En suoraan käyttäjätunnuksella enkä puhelimen avulla. Ensin mainittu toitottaa väärää salasanaa ja välillä "ettei taustajärjestelmään saa yhteyttä" ja jälkimmäinen ei vain toimi. Puhelimen appi ja/tai ATV ei herää loggautumiseen mitenkään, vaikka on samassa wi-fi verkossa ATV:n kanssa.
 • Minulla kirjautui ihan ok DNATV apin kautta iPhone -> AppleTV. Puhelimen nimi tuli näkyville TV:n kirjautumisruutuun kun avasi DNATV:n puhelimessa.

  Juha
 • Moni tallenne ei ole toistettavissa Apple TV apin kautta. Saisiko siihen korjausta?
 • Nyt saa AppleTV:hen DNA-TV apin. Hyvin toimii.....
 • Ei toimi vai enkö osaa??? Voiko TV-apilla katsoa liiga-pelin jälkikäteen? Kuvakkeessa lukee ’7 päivää jäljellä’ mutta tallennetta ei saa käynnistettyä.

  iPhonen ja iPadin app toistavat jälkilähetyksen normaalisti.
 • Siis mihin Apple TV malliin DNA TV softan nyt saa? Uusimpiin 4K malleihin vai viestissä mainittuun 3. sukupolven malliin (miten)?

  https://support.apple.com/en-us/HT200008
 • Hei,

  DNA TV sovellus löytyy Apple TV:lle AppStoresta 3. sukupolven laitteista ylöspäin.
  Toiminallisuudet ovat hieman karsitumpia kuin mobiilissa. Sopimussyistä puutteita on mm. suorissa lähetyksissä ja katso jälkikäteen toiminnoissa.

  Kehitämme tätä vielä kuitenkin ja nuo kelaukseen liittyvät korjaukset saamme eteenpäin.
  DNA TV kehitystiimi
 • Tarkoittaako ’hieman karsitut toiminnallisuudet’ sitä ettei esim Liiga-pelejä voi katsoa jälkikäteen?


 • Moi! Latasin tuon uuden Apple TV-apin Apple TV 4K-laitteeseeni, tarkoituksena katsoa suoria tv-lähetyksiä ilman, että joutuu puhelimen kautta peilaamaan. Sisäänkirjautuminen onnistui hyvin, mutta en löydä mistään valikkoa jonka kautta lähetyksiä pääsisi katsomaan. Koti-näkymän ja ohjelmaoppaan kautta kun painaa livenä tulevaa ohjelmaa, näkyviin tulevat ainoastaan vaihtoehdot ”Ohjelmasivulle” ja ”Merkitse suosikiksi”. Puhelimella samojen tunnusten kautta onnistuu lähetysten katselu ilman ongelmia. Puuttuuko tästä Apple TV-versiosta siis kokonaan mahdollisuus katsoa suoria tv-kanavien lähetyksiä vai onko jokin muu syy miksi lähetykset eivät näy?
 • Hei Juho!

  Valitettavasti suorien lähetyksien katsominen DNA TV -sovelluksella Apple TV:n kautta ei ole tällä hetkellä tuettu. Suorien lähetyksien peilaaminen esim. puhelimen sovelluksesta Apple TV:lle onnistuu kyllä.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Moi! Kiitos vastauksesta. Onko tietoa, onko tuo suorien lähetysten katselu tulossa sovellukseen jollain aikavälillä?
 • Tällä hetkellä ei ikävä kyllä pystytä mitään arviota antamaan koska saataisiin nuo suorat lähetykset toimimaan myös suoraan Apple TV:n kautta.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kyllä jos lähetyksen tallentaa niin sitä voi katsoa . Kelaa sitten siihen kohtaan joka on menossa. Kokeilin juuri.
 • onko live-lähetysten katselemisen ominaisuus missä vaiheessa? Vuosi on kohta mennyt.

  Jukka

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.