DNA TV sovellus televisioon

Fyysiset ja ylimääräiset laatikot(DNA TV Hub) ovat jo aika "menneen talven juttuja".

Milloin tulee sovellukset yleisimpiin televisioiden käyttöjärjestelmiin. (WebOS, Tizen, jne..

Ja joo, kyllä on Chromecastii jne. mut ei niidenkään kanssa jaksa tapella. Kyl se on mukava kun on TV, kaukosäädin ja siihen natiivi appi, eikä mitää kikkailua.

Kommentit

 • Minä suosin mielummin erillistä boksia, voi tallentaa maksukanavia ja juuri sille medialle jolle haluaa, ja voi editoida mainoksia pois tms. ja vaikka polttaa dvd:lle arkistointia varten. Pelkän telkkarin avulla tätä ei voi tehdä. Mulla tosin ei ole hubia eikä tule, vaan normaali digiboksi sekä Elisa Viihteen digiboksi. Lisänä tallentava dvd sekä htpc-tietokone joilla voi tallentaa.
  Eli ei ne erilliset digiboksit suinkaan ole mennen talven lumia, ainakaan kaikille!
 • Hubi itsessään on kyllä surkea esitys. Siinä ei ole muuta kuin ongelmia. Televisiion appi olis ihan paikallaan. DNATV:n on jo ihan toimiva sovellus.
 • Maksukanavat ja lineaariset tv-lähetykset ovat kyllä pikkuhiljaa katoava ja historiaan jäävä palvelumalli. Suoratoistosovellukset ja erilaiset kirjastot tulevat valtaamaan tämän media-alan jo melko lyhyelläkin aikavälillä. Tällä hetkellä operaattorit ovat oikeastaan aika kohtuuttomassa tilanteessa oikeudenhaltijoiden ja ajasta pahasti jälkeen jääneiden tekijänoikeuslakien ja -vaatimusten kanssa. Toisaalta operaattoreiltakin tulee katoamaan iso siivu liiketoimintaa, elleivät lähde mukaan kehittämään eri palvelukokonaisuuksia, kuten nyt DNA on viimeksi tuotteistanut Netflix-paketin.
 • Mikko, ei ne lineaarikanavat ja maksukanavat mihinkään katoa! Aina niille löytyy katsojia ja tilaajia. Kaikki ei esim. halua antaa luottokorttinsa numeroa jollekin kansainvälislle firmalle ja toisekseen toi vaatii jonkun laitteen jolla niitä katsoa eikä kaikilla ole älytelkkaria tai boksia joilla katsoa esim. Netflixiä.
  Minä en tule tilaamaan suoratoistopalveluja, jos maksukanavat ja lineaarikanavat johonkin katoavat niin olen sitten mielummin ilman.
 • Yksittäisten käyttäjien mielipiteillä ei näissä juuri vaikutusta ole, vaan kuluttajien yleinen käyttäytyminen sanelee kehityksen suunnan. Vaikka aina löytyisi tilaajia, kovin marginaaliselle määrälle tilaajia ei palvelua kannata tuottaa.
 • Jaaha! No sanoppa sitten että miten katot MTV Networksin musakanavia suoratoistona kun sellasta palvelua ei MTV Networksilla ole? Eikä muuten ole Mezzo-kanavillakaan!
  Eli kyllä lineaarikanavia tarvitaan edelleen vaikka jokunen siirtyisikin suoratoiston käyttäjäksi.
  Oletko Netflixillä tms. töissä kun povaat lineaarikanavien kuolemaa? Itse en usko niiden kuolevan ainakaan minun elinaikanani.
 • Ei ole vielä, mikä ei tarkoita, etteikö sovellusta olisi viikon, kuukauden, vuoden tai viiden vuoden päästä. En tarkoittanut tuolla lyhyellä aikavälillä mitään viikkoa tai vuotta. En tiedä ikääsi, mutta jos paljon alle 70 on ja terveenä pysyt, uskon, että tulet muutokset näkemään.

  Mitä lisäarvoa lineaarisilla lähetyksillä on annettavana, jota eivät suoratoistopalvelut tai ohjelma-/elokuvakirjastot tarjoa? En ole Netflixillä töissä, mutta tuohon suuntaan kehitys vain on kulkemassa.
 • Lineaariset lähetykset ei kyllä tuo mitään lisäarvoa. Syrjäkylillä vaan saa tapella signaalien kanssa ja millon on mitäkin ongelmaa.

  Onneksi esim. YLE:llä on jo suorat lähetykset ja esim. hiihdot, lautailut jne. näkee niiden kautta.

  Kyllähän tuo on selkeää, että sisältöä viedään ja on mennytkin jo vauhdilla täysin suoratoistoon ja se on hyvä. Ongelmaksi muodostuu lähinnä nyt se että pitää pomppia eri sovellusten välillä TV:n käyttöliittymässä. DNA TV:n toisi tähän ratkaisun kun kanavat näkyisi saman sovelluksen alla ja saisi tallennukset jne.

  Valitettavasti ylimääräinen boxi ei ole vaihtoehto, sillä sitten niitä pitäisi olla useampi(olohuone, makkaria, mökki jne.) ja monin kerroin tapeltavaa. Odotellaan siis kiltisti josko DNA älyäisi panostaa myös TV:n sovelluksiin. 

 • "Mitä lisäarvoa lineaarisilla lähetyksillä on annettavana, jota eivät suoratoistopalvelut tai ohjelma-/elokuvakirjastot tarjoa?"

  Niitä voi tallentaa ja arkistoida omaan käyttöön! Sitä ei voi tehdä suoratoistoissa joista vaikkapa omat suosikkileffat voi kadota yhdessä yössä! Minä nimenomaan tallennan omaan käyttööni leffoja, musiikkia ja dokkareita jotta voin katsoa niitä vielä muutaman vuoden päästäkin! Se etu lineaarikanavissa on.
 • "Ei ole vielä, mikä ei tarkoita, etteikö sovellusta olisi viikon, kuukauden, vuoden tai viiden vuoden päästä. En tarkoittanut tuolla lyhyellä aikavälillä mitään viikkoa tai vuotta. En tiedä ikääsi, mutta jos paljon alle 70 on ja terveenä pysyt, uskon, että tulet muutokset näkemään."

  Olis tuossa jo ehtinyt tehdä MTV Networksin tai Mezzon suoratoistot jos halua ja kiinnostusta olisi ollut. Esim. C Morella ja Viasatilla on jo sellaiset mutta se ettei noita musiikkikanavia ole suoratoistona, kertoo jo sen ettei niille suoratoistopalveluille ole kysyntää vaan ihmiset haluaa katsoa lineaarikanavina niitä!

 • "Lineaariset lähetykset ei kyllä tuo mitään lisäarvoa. Syrjäkylillä vaan saa tapella signaalien kanssa ja millon on mitäkin ongelmaa."

  Puhut vaan omasta puolestasi, olen satavarma että löytyy myös meitä jotka puoltaa lineaarikanavia!
 • PS. kerran jo luottokorttipetoksen uhriksi joutuneena varon kyllä kelle tai mille taholle luottokorttini numeron annan enkä luota noihin isoihin suoratoistopalveluihin! Katsotaan sitten uudestaan kun ne saavat e-laskun käyttöön eikä tarvitse luottokortin numeroa heille antaa!
 • "Niitä voi tallentaa ja arkistoida omaan käyttöön! Sitä ei voi tehdä suoratoistoissa joista vaikkapa omat suosikkileffat voi kadota yhdessä yössä!"

  Tämä ei ole media-alan, operaattorin tai muun palveluntarjoajan silmissä mitenkään lisäarvoa tuottava asia, oikeastaan kokolailla päinvastoin. Kun etu on vaan asiakkaan puolella, toiselta puolelta ei kannata hirveästi panostuksia tähän enää odottaa.

  "Olis tuossa jo ehtinyt tehdä MTV Networksin tai Mezzon suoratoistot jos halua ja kiinnostusta olisi ollut. Esim. C Morella ja Viasatilla on jo sellaiset mutta se ettei noita musiikkikanavia ole suoratoistona, kertoo jo sen ettei niille suoratoistopalveluille ole kysyntää vaan ihmiset haluaa katsoa lineaarikanavina niitä!"

  Ja koska eivät ole tähän mennessä siirtyneet sovelluksiin, olet varma, ettei ihan lähitulevaisuudessa näin tule tapahtumaan tai medioita ostamaan taho, jolla valmis alusta (sovellus) jakeluun? Niin kauan kuin sekä löytyy kysyntää lineaariselle tv-tarjonnalle, että löytyy palveluntarjoajaa joka tästä toiminnasta saa katetta, varmasti tuon lineaarikanavia haluavan ryhmän toiveet täytetään. Kun vaakakuppi alkaa jossain kohdassa kallistua toiseen suuntaan, kehitys etenee ja se todennäköisesti tietää loppua lineaarisille lähetyksille.

  "Puhut vaan omasta puolestasi, olen satavarma että löytyy myös meitä jotka puoltaa lineaarikanavia!"

  Varmasti, mutta edellisessä vastauksessani otin tähän jo kantaa. Niin kauan kuin kysyntä ja tarjonta kohtaavat ja mainitun palvelun toimittaminen tuottaa lisäarvoa ketjuun, lähetykset ja niiden jakelu jatkuu vanhaan malliin.


  Kokemuksesi luottokorttien kanssa vaikuttavat kehitykseen ja lopputulokseen suunnilleen saman verran, kun meren pinta nousee tiputtaessasi pienen kiven Atlantin Valtamereen.
 • Olette ehkä huomanneet, että lineaaripuolen yhtiöt varautuvat siirtymään koko ajan. Suomen suosituin suoratoistopalvelu on YLE Areena ja MTV:llä (=CMore=Telia) omansa ja Nelosellakin Ruutu. Toisaalta verkko-operaattori Digita osti juuri Carunalta tarpeettomia tietoliikennemastoja ja aloittaa 5G-broadcasting -kokeilut.
 • Tässä myllerryksessä ei kuitenkaan lainkaan ajatella vanhoja tai muuten osaamattomia ihmisiä, nuorten ehdoilla vaan mennään ihan liikaa. KAIKKI vanhat ihmiset, tai muuten asiaa osaamattomat, ei yksinkertaisesti osaa käyttää suoratoistoa!!! Ajatelkaa siis sitäkin seikkaa eikä vaan omaa napaanne! Lineaarikanavia siis tarvitaan jatkossakin. Sitäpaitsi suoratoistoon tarvitaan AINA laajakaista johon kaikilla ei ole varaa tai osaamista!

  Tätä koko keskustelua voisi verrata keskusteluun käteisen rahan tarpeesta, jotkut on sitä mieltä että käteinen on turhaa mutta onneksi on niitäkin jotka sitä puoltaa. Kaikki ihmiset ei osaa käyttää kortteja vaan on edelleen käteisellekin rahalle tilausta!
 • "Kokemuksesi luottokorttien kanssa vaikuttavat kehitykseen ja lopputulokseen suunnilleen saman verran, kun meren pinta nousee tiputtaessasi pienen kiven Atlantin Valtamereen. "

  Jos eivät osaa ottaa e-laskua käyttöön niin se on suoratoistopalveluiden oma häviö! Ei minun. Luottokorttiani en todellakaan anna jollekin Netflixille tai C Morelle. Sitäpaitsi joillain ihmisillä on ongelmia mm. C Moren laskutuksen ja tilauksen lopettamisen kanssa, laskutus juoksee vaikka palvelu on irtisanottu!
 • @Jari En usko, että sen paremmin käteinen raha kuin lineaaritelevisiokaan mihinkään lähivuosina katoavat. Eikä kannata aliarvioida ihmisiäkään. Vanhatkin ihmiset oppivat! Itsekin olen virallisesti vanhus ja tunnen useita kahdeksankymmppisiä, jotka käyttävät sujuvasti niin Areenaa kuin muitakin nettipalveluita. Kaikki eivät, se on totta. Heille säilyvät nykytv ja käteinen vielä pitkään.
 • "Tässä myllerryksessä ei kuitenkaan lainkaan ajatella vanhoja tai muuten osaamattomia ihmisiä, nuorten ehdoilla vaan mennään ihan liikaa. KAIKKI vanhat ihmiset, tai muuten asiaa osaamattomat, ei yksinkertaisesti osaa käyttää suoratoistoa!!! Ajatelkaa siis sitäkin seikkaa eikä vaan omaa napaanne!"

  Ei nyt kannata yleistää, että kaikki vanhat eivät osaa käyttää. Omatkin vanhempani käyttävät todella sujuvasti ja ikää on pian 80.

  Enempi näen ongelmaksi ylimääräiset laitteet, jotka tuovat lisää kompleksisuutta.
 • Digitalisointi etenee ja tulee paljon väliinputoajia, jotka eivät sen tuomia palveluita joko osaa tai pysty käyttämään. Tämä on suuntaus.
  Moni antenniverkon kautta kaapeliin vastaanotettava kanava tulee putoamaan pois, kun niiden palveluntuottajat siirtyvät kokonaan suoratoistoon ja lopettavat Digitalle maksamisen.
  Käyttäjät haluavat HD-laatua antenniverkkoon, jonka tarjoaminen on unohdettu DNA/YLE riidan takia, vaikka se onkin jo menneen talven lumea. DVB-T2:n siirtymisestä ei ole tietoa. Suoratoisto sitä tarjoaa.
  Minä ja vaimoni olemme ns. riskiryhmäläisiä. Minä pärjään tietokoneiden ja puhelimen kanssa. Vaimo pärjää, kun hiirellä klikkaaminen onnistuu. Ongelmatilanteissa hän aina pyytää minun apuani niin tietokoneen kuin puhelimenkin kanssa.
  Kehityksen suunta on valitettavasti tämä :-(
 • Ei tainnut tulla vastausta siihen, että DNA TV:n WebOS-telkkareille?
  Mikkis
 • Ei varmaan ole tulossa, kuinka muuten erillisboksipalveluita saataisiin enää myytyä samalla volyymilla, kuin aiemmin 😉
  JP34
 • Kohta varmaan siirrytään kaapelissa jenkki tyyliin, kaikki kanavat salatuksi ja yksi boksi/TV, 10€/kk kpl. 😡
  JP
 • Eiköhän kaikki salatuksi muuttaminen vaatisi lakimuutoksen, johon en usko.
  mie
 • Tuo toive johtaisi jatkuviin ongelmiin, kun DNA palveluaan päivittääå ja sen takia myös TV-valmistja voutuisi regoimaan.
  Nykyisin TV-valmistja siirtyvät uudien mallien tukemiseen parin vuoden kuluttua ja vanhat jäävät unholaan.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.