DNA-TV ulkoinen kovalevy ei toimi

Hei
haimme tänään dna hubiin lisäksi tuon ulkoisen kovalevyn, jotta voimme tallentaa jo alkanutta ohjelmaa. Kokeeksi laitoimmekin muutaman ohjelman tallennukseen heti päivällä, nyt niitä ei kuitenkaan voi katsoa! Kun "avaa" yhden noista ohjelmista, niin kuvakkeeksi tulee aina jonkin toisen ohjelman kuva, mutta ohjelma ei lähden kuitenkaan eteenpäin. Eikä jostain syystä noita ohjelmia voi poistaakaan... kuin painaa poista tallennus - ok, niin se palaa aina takaisin... onko tuo laite täysin susi, vai missä vika???

Kommentit

• Kovalevy kannattaa alustaa useamman kerran. Erittäin epäluotettava yhdistelmä hubin kanssa. Itse voin tallentaa, muttei peruuttaa tallennusta. Itselläni auttoi, kun palautin tehdasarvoille ja jätin päivittämättä. Voit kokeilla ensimmäiseksi ottaa virtajohdon, korjaa useita hubin ongelmia.
  • Sain itse tuesta sellaisen vinkin, että noihin kovalevyongelmiin voisi auttaa välimuistin tyhjentäminen. Tuntuu auttaneen ainakin osaan ongelmista.
    Tämä välimuistin tyhjennys löytyy asetuksista, 'Tallennustila ja nollaus' -valikon alta. Siitä vielä eteen päin sisäisen tallennustilan valikkoon ja sitä kautta onnistuu välimuistin nollaus.

Minulla on ollut noita samoja ongelmia kuin muillakin:
    - Laitettaessa tallennusta, kone ilmoittaa, että tallennusta ei voi aloittaa, tai jotain sen suuntaista. Vaikka ohjelma olisikin tulevaisuudessa, eikä mitään tarvitse välittömästi aloittaakaan... Sitten kun laittaa uudestaan tallennusta, niin ilmoittaa, että ohjelma on jo tallennuksessa.
    - Tallennukset eivät poistu, vaikka koittaa poistaa.

Jotain muutakin pikku bugia on ollut liikenteessä, mutta tuo välimuistin tyhjennys tuntui auttavan ainakin tallennuksiin liittyviin ongelmiin.

En sitten tiedä mitä sinne välimuistiin menee ja pitäisikö sitä muistaa itse käydä aika ajoin putsaamassa. Tästä auttavasta toimenpiteestä voisi DNA melkein julkaista jonkun yleisen ohjeen tai tiedotteen, jos se kerran on toimiva korjaus vikoihin?

Ja yksi pyyntö DNA:n suuntaan liittyen tallennuksien lisäaikaan.
    Laittakaa nyt ihmeessä mahdolliseksi lisätä tallennuksiin lisäaikaa ainoastaan loppuun.
    Eihän mikään ohjelma ala ikinä ajallaan ja ainakin omasta mielestäni lisäaika ennen tallennusta on turha ominaisuus. Tai ainakin siten, että nämä pystyisi laittamaan erikseen.
  • @Lauri

Itse käytin kovalevyongelmiin tehdasasetusten palauttamista ja jätin päivittämättä. Nyt käytössä 13 päätteinen versio ja kovalevyongelmia ei ole ollut sen jälkeen.
  • @ Sami

Puhelimessa neuvoivat, että älä palauta tehdasasetuksia äläkä tee muutakaan, vaan pitää kokeilla ensin välimuistin tyhjennystä.
    Toki tuo tehdasasetusten palautuskin voi auttaa, en sitä kiellä, mutta sitten täytyy taas kaikki aloittaa alusta.
    Jos tuo välimuisti vaikka onkin se avain tähän kaikkeen ja sehän taitaa nollaantua samalla kun kone resetoidaan?
  • Juu, nollaantuhan se samalla. Itsellä vain ollut muitakin ongelmia ja kaikki korjaatui, kun palautti tehdasarvoille ja jätti päivittämättä. Tallennuksessa oli mm. ongelmia ennen sitä. Uusin päivitys jotenkin sekoittaa hubin.
  • Kiitos Sami ja Lauri avusta, kaikki on nyt kokeiltu, mutta mikään ei tunnu auttavan... ohjelmat kyllä tallentuu kovalevylle, mutta niiden toisto ei onnistu... eikä tukinumeroon pääse läpi millään, ei ainakaan tänään ole päässyt. Helppoa kuin heinänteko pitäis olla, näin meille myyjä kertoi, kun kovalevy käytiin hakemassa... ja paskat. Taidan kuitenkin päätyä "vanhanaikaiseen" ratkaisuun ja hakea kaupasta uuden tallentavan digiboxin ja heivata tuon hubin ja kovalevyn takaisin dna:lle... en vaan jaksa pelleillä näiden laitteiden kanssa enempää... Ja Dna:lle tosiaan muutama kehitysehdotus; näitä vikatilanteita varten olisi hyvä olla kunnon ohjeistukset edes netissä ja vielä mieluummin laitteen mukana tulevassa ohjevihkosessa ( jossa muuten ei ollut muuta kuin miten kovalevy liitetään hubiin ja iso kasa varoituksia ) Minun mielestäni ei ole oikein, että asiakas joutuu etsimällä etsimään mahdollisia korjausehdotuksia vikoihin, varsinkin kun on kyse uudesta tuotteesta, jonka pitäisi toimia suoraan ns. plug and play -systeemillä. Mielenkiintoista tulee olemaan huomenna Dna:lla, kun heivaan nuo laitteet takaisin ja perun niiden osalta sopimuksemme. Mutta teille vielä kiitos, että jaksoitte yrittää auttaa, Dna:lla ei näyttänyt olevan aikaa edes kommentoida tähän mitenkään...:)
  • Hei Nina!

Ikävä kuulla, että hubin kanssa on ollut ongelmia. Mitään yleistä vikaa koskien tuota ongelmaa ei ole tiedossa. Kannattaa tässä tapauksessa olla yhteydessä vielä asiakaspalveluumme jossa tuota päästään selvittämään tarkemmin yhdessä teknisen tukemme kanssa.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30

Palvelemme myös Facebookissa ja Twitterissä
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • @DNA Ilkka

Jos ajan hubiini uuden päivityksen, niin tallennusongelmia on välittömästi (myös ongelma että stanby tilaan sammutuksen jälkeen käynnistyksessä jäädään kaikilla kanavilla mustaan ruutuun) mutta jos en päivitä uusimpaan versioon, niin kaikki toimii.
  • Heps pitkästä aikaa. Mulla teki tuota Samin mainitsemaa blackscreeniä päivityksen jälkeen mutta se katosin yhden virrattoman yön jälkeen. Sama oli kun asensin ekan kerran kovalevyä niin se ei onnistu vaan se pitää tehdä uudestaan. Eli kovo irti, odotus, kovo kiinni ja formatointi/alustus.

Muuten ohihuomautuksena, mulla ei oo ollu DnaTVn kanssa mitään vikaa. Kuukauden ilmaiskanavan kanssa ainoa ongelma, sekin korjaantui kun kuukausi vaihtui. xD

Tsemppiä muille betatestaajille 😉

• Juuri kun arvelin, että välimuistin tyhjennys korjasi kovalevyongelmat, niin eipä lähde yksi nauhoituksista pyörimään. Eli se siitä sitten...

Mitä tälle seuraavaksi tehdään, mitä sanoo DNA?
  • @Lauri

Tuo oli juuri yksi syy miksi palautin tehdasarvoille ja jätin päivittämättä. Jotain ihmeellistä on uusimmassa softassa. Minulla on 2 hubia ja toimivat paremmin, kun niihin ei ajeta uusinta päivitystä
  • Harmittaa vaan ettei mitään tallenneta googleen talteen, että voisi omat asetukset suoraan palauttaa systeemiin.
  • Onko varmasti kokeiltu myös toista tai kolmatta kaapelia hubin ja levyn väliin?