DNA TV:n katselu TV-vastaanottimesta

Myyjän kanssa jäi selvittämättä, kuinka katselen tallentamiani tv-ohjelmia TV-vastaanottimellani - tämän kerrottiin olevan mahdollista, kun systeemi minulle myytiin.

Kommentit

• Hei Tapani!

DNA TV talleteiden katsominen televisiosta onnistuu siis esimerkiksi Wbox-digiboksilla tai mediasoittimien kuten Chromecastin tai AppleTV:n kautta. Tarkemmat tiedot ja ohjeet näet myös sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-dnatv.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Jos tietokone ja TV ovat samassa huoneessa, niin tietokoneen näytönohjaimen TV-out liitännännästä voisi laittaa HDMI-kaapelin tietokoneeseen.
  • Siis tarvitsen erillisen DNA:n oman digiboxin? Hinta? - Siitä ei ollut puhetta - eikä vaikuta helpolta - Kuinka tallennus eroaa esim. Topfield-digiboxista, joka minulla jo on?

• Tietokone ja TV ovat talossani eri kerroksessa.
  • Wbox on siis yksi keino katsella tallenteita DNA TV:n kautta televisiossa, samalla saat käyttöösi myös muut DNA TV -liittymään kuuluvat viihdepalvelut kuten videovuokraamon. Halvimmillaan Wbox HD3 -digiboksin saa takuutarkastettuna hintaan 49 e. Näet kaikki myynnissä olet digiboksit täältä.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Takuutarkastetun boxin mukana ei tule kiintolevyä, jonne voisi suoraan tallentaa TV-lähetyksestä.
    Kaikki DNA TV:n toiminnot eivät toimi Wboxin kautta. Suorakatselu ei sillä onnistu! Videovuokraamo, tallenteiden katselu ja ohjelmakirjastot toimivat Wboxin kautta.

Topfield tallentaa tiedostot ja purkaa tallenteiden salaukset tallennettaessa, joten niitä voi katsoa vapaasti useammankin vuoden kuluttua, eikä tallenteen katsomiseen tarvita TV-korttia, jos se on laitteessa ollut tallennuksen aikana (kanavan tilaus ei tarvitse olla voimassa).
    Wbox tallentaa tiedostot blokkimuodossa salausta purkamatta. Toistossa vaaditaan TV-kortti, jossa on salatun kanavan tilaus voimassa (ei enää toimi, jos kortti vaihtuu). Yli 2 vuotta vanhoja salattuja tallenteita ei enää voi katsoa.

Minä käytän Topfieldiä varsinaisena boxina ja Wbox on varalaittenatai jos haluan käyttää DNA:n nettipalveluita. Suoratoiston hoidan tietokoneen ja TV:n välisellä HDMI-kaapelilla (esim, jos Eurosport HD on jumissa, voin suoratoistaa DS-versiota DNA TV:n kautta.

• Siis samalla tavoin kuin muillkin digiboxeilla?
    Mutta lisäksi voi katsella nettiin itse tallentamiaan ohjelmia?
    Väännä nyt rautalangasta!
    Minulla on TV alakerrassa siihen liitän vboxin - riittääkö?
    Vai onko boxi liitettävä vielä johonkin. Kotimokkula on yläkerrassa kaapelilla kiinni PC:ssä ja läppäri wlan:n avulla. Pitääkö mokkulan ja vboxin välille saada piuha?
    Mitä tämä tulee maksamaan?
  • Boxeien toiminnoissa on oleellinen ero. Yritä lukea yllä olevaa selvitystä. Sen paremmin sitä en osaa selittää. Erot tulkevat esille riippuen tarpeistasi. Jos pelkkien pilveen tehtyjen tallenteiden katselu riittää, niin OK.
    Wbox on liitettävä antenniverkkoon ja ethernet-kaapelilla nettiin ja tehtävä siihen DNA TV asetukset, jotta sen nettitoiminnot toimisivat. Osa nettitoiminnoista toimii vain DNA:n kaapeliverkossa (mm. videovuokraamo).

• Jos Wboxiin haluaa tallentaa TV-kanavien ohjelmia, siihen on liitettävä ulkoinen kiintolevy.
  • Onko digiboxissa jokin kaukosäädin jolla voi selailla kanavien ohjelmia ja valita tallennettavat kohteet tv-ruudussa ilman kännykän kanssa räpläämistä?
  • Wboxissa on toki kaukosäädin kuten kaikissa muissakin digibokseissa ja telkkareissa. Silä voi hallinnoida paikallisia tallenteita ja myös toistaa pilvestä. Tallennusta asetus pilvessä toimii vain netin kautta.
  • No voihan rähmä , kun viestejä ei voi jälkikäteen editoida. No kaipa se asia edellä tuli selväksi. Toki kaukosäätimellä voi Wboxissa tehdä muutakin kuin edellä luettelemani.
  • Kyllä Wboxissa on kaukosäädin, jolla voi selata kanavien ohjelmia ja asettaa niitä tallentumaan ulkoiselle kiintolevylle (boxi maksaa tuolloin 180 €).  DNA TV:n pilveen sillä ei pysty tallenteita asettamaan.
    Antenniverkkokäytössä boxin kanavien löytämisessä on esiintynyt ongelmia.
  • Jos kännykkä tukee Chromecastia tai AppleTV:tä, niillä voi kännykän kanssa siirtää tallentteen katselun TV:lle.
  • Jos TV:ssä on DNA sovellus ja liität sen nettiin, niin muuta et tarvinne.
    Myöskään Chromecast ja ApleTV eivät boxia kaipaa.
  • Hei, kysyisin tallenteiden katselusta tv-vastaanottimessa: eilen ostettu Thomson tv ja Dna box ja laajakaista, kaikki toimivat, mutta haluaisin tietää onko ns. Kotinäytöstä jo mahdollisuus mennä suoraan tallennettuihin ohjelmiin? Minulla itselläni on Elisa ja Samsung- yhdistelmä ja siinä tallenteet kohta on heti aukaisuvalikolla näkyvissä. Kysymys kuuluu siis, miten kätevimmin näen tallenteet ja mistä napsta ja kaukosäätimestä ne tulevat esiin tässä eilen tuttavalle hankitussa yhdistelmässä?
  • Mene Boxin Menu valikossa verkkotallennus valikkoon ja siellä sisäänkirjautumiseen ja anna siellä DNA TV:n käyttäjätunnus, salasana ja todennus - kaikki putkeen (ole huolellinen, koska virheen jälkeen kaikki pitää alottaa alusta).
    Sen jälkeen pitäisi verkkotallennusvalikosta näkyä tietokoneella asetetut valmistuneet tallennukset.
    Käyttöohjeessa saatta myös asia olla mainittuna.
  • Hei, saako dna tv:n jotenkin toimimaan topfield tf 6200hd laitteessa jossa on Android käyttöliittymä? Selaimella pääsee kirjautumaan, mutta live tv ei pyöri. Samoin jos lataa dnatv appsin laitteelle niin kuva ei lähde liikkeelle, vaan laite sammuttaa appsin.
  • DNA TV ei toimi muilla boxeilla kuin DNA:n Wboxilla.
  • Tilasin Dna tv palvelun super4G netillä alkuviikosta nyt katselen ensikertaa ohjelmakirjastosta elokuvaa jonka kuva pysähtyy N.1-2min välein ja väliin useimminkin N. 10 sekunnin ajaksi todella nautinnollista katsottavaa
  • Hei Toni!

Mitään yleistä vikaa ei tällä hetkellä ole tiedossa joka aiheuttaisi pätkimistä ohjelmakirjaston suhteen. Oletko huomannut onko tuota pätkimistä pelkästään ohjelmakirjaston kanssa? Toimii nettiyhteys muuten hyvin?
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • No ei se nettikään kyllä mitenkään virheetömästi ole toiminut tablettia sai käynnistellä uudestaan että yhdisti mokkulaan tänään aamulla maksukanavat oli pimeenä samoin ohjelmakirjasto sai mokkulaa ja itse boxia käynnistellä uudestaan ja signaali pykälät putosivat samassa 5:destä 3:seen en ehtinyt sen paremmin perehtyyn kun piti töihin lähteä
  • Jos ongelmat jatkuvat, olisitko maksuttomaan vikapalveluumme 0800 300 500 yhteydessä kun olet laitteiden äärellä. Numero on avoinna 24/7.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Miten voin katsoa  DNA tv:sta kuva albumeita jotka ovat tietokoneella google kuvissa.
  • Miksi niitä pitäisi katsoa DNA TV:stä?
    Kytke TV nettiin ja katso tietokoneella olevia kuvia DLNA:lla
  • Hei
    Miten vaihdan komennon kännykästä kaukosäätimelle.
    Ei auta, että kirjaudun ulos kännykkäsovellutuksesta.

• tv:ssä lukee ei tallenneita mutta tietokoneen ruudulta näkyy missä vika
  • Mistäköhän ne tallenteet tulee sinne tv:n ruudulle?

Jostain syystä Android puhelin sovellus on viimeaikoina usein aluksi näyttänyt "ei tallenteita" Pari kertaa käynti vaikka ohjelmaoppaassa ja takaisin tallenteisiin, niin ne on sinne ilmestyneet.