DNA ulkomaanyhteydet surkea vitsi

DNA mainostaa nettiään erityisesti mm. pelikäyttöön. No todellisuus on kuitenkin se, että jos pelipalvelin ei sijaitse Suomessa tai Ruotsissa niin DNA:n yhteydet ovat kertakaikkiaan surkeat. Pahimmillaan tilanne on linkitetyn kuvan mukainen, eli yhteys Saksaan kulkee mm. neljän Norjan palvelimen kautta. Ping on korkeahko, mutta mikä pahinta niin yhteyden laatu on muutenkin käyttökelvoton.

Koskahan DNA saisi käyttöön suoran merikaapelin Suomesta Saksaan ja muualle Eurooppaan kuten Elisalla ja Telialla on? En ikimaailmassa olisi tehnyt kahden vuoden määräaikaista sopimusta jos tämä olisi ollut tiedossa.

Dep

Kommentit

• Vaikea uskoa että yhteys kulkisi norjan kautta, ehkä suomi->ruotsi->tanska? Ip:n perusteella voisit tutkia, josko antaa jotain järkevää geolokaatiota.. Vertailun vuoksi elisan kuidulla sama tracertti (wifi aiheuttaa ~3ms lisää latenssia):
    Lisäksi "ainoa" telenorin osoite joka vastaa vieraan operaattorin pingiin alla. Kyseinen hoppi on todennäköisesti Ruotsissa (pingistä päätellen):

Elisaa