DNA valkuitu- yettiyhteys pätkii, DHCP RENEW WARNING

Toimistomme DNA-valokuituyhteys on pätkinyt viime aikoina tavallista useammin. Modeemin lokiin on 26.5.2020 ilmestynyt joka kolmas päivä säännöllisesti error (4): DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-..  ja critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received -... Eikö yhteys DNA:n DHCP palvelimeen toimi kunnolla vai missä vika?
Yrjö Ala-Heikkilä Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Onko toimistossanne Windows 10 käyttis päivitettynä 2004 versioon ja on tietokoneessa NVIDIA näytönohjain? Jos näin, kannattaa näytönohjain päivittää uusimpaan versiioon.
    PW
  • Hei, En usko että näytönohjaimen ajuri vaikuttaa, koska modeemi ei ole suoraan koneissa kiinni. Meillä on DNA:n Sagemcom-modeemi kytkettynä erilliseen Ciscon reitittimeen, joka jakaa verkon toimiston työasemien kesken. Yhteys on toiminut pitkään luotettavasti, mutta viimeisen kuukauden aikana modeemin lokiin on ilmestynyt noita DHCP renew-varoituksia

Yrjö Ala-Heikkilä
  • Onko kyse vain noista varoituksista, vai onko myös häiriöitä? Modeemeihin noita varoituksia tuntuu tulevan jatkuvasti - johtunee siitä, että softa on DNA:lle huonosti räätälöity.
    PW
  • Hmmm... Tarkemmin tutkittuna näyttää, että modeemi oli siirtynyt viimeisen firmware-päivityksen yhteydessä siltaavasta tilasta reitittävään. Palautin sen takaisin siltaavaksi, koska lähiverkossamme on erillinen reititin. Sen jälkeen virheilmoitukseksi vaihtui: "DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MA... " ja "Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.8;CM-MAC=24:7f... "

Yrjö Ala-Heikkilä