DNA valokuitu

Hei, minulle on lähetetty DNA valokuitu plus, mutta uskoisin, että talossamme ei ole valokuitua. Miksiköhän tämä on lähetetty?

Kommentit

• Mitähän tarkemmin on lähetetty, joku laite, kirje vai mikä?

Talo on Omakotitalo? Vai kuitenkin taloyhtiö?

Jos taloyhtiö ja on liittynyt DNA:n verkkoon, riittää että kaapeli tulee huonoistoon, DNA:n nimitys kaikille kiinteille liittymille on Valokuitu+, vaikka se kuitu voi tulla jonnekkin jakamoon vaan.

Olen itse saanut kirjeen, että "hieno homma asut DNA Valokuitu alueella" ja sitten kysyin, niin ei ole lähelläkään kuitu taloani, joten ei sekään ole harvinaista 😀 (Eikä ole edes DNA:n kaapelia tuolla saatavilla.)

• DNA valokuitu plus on vain tuotennimi, jolla DNA pyrkii tietoisesti hämäämään asiakkaita ja luomaan kuvitelman jostain huippuhyvästä yhteydestä, vaikka varsinaisesti valokuitua ei olisikaan kilometrien säteellä.
  • Hei Emma!

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numeroon 044 144 044 tai laitathan viestiä Oma DNA -sovelluksen kautta, niin pääsemme tarkemmin tutkimaan osoitteesi nettitilannetta. Kiitos!
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Rivitaloyhtiössämme on DNA-kaapeli ja Tähti-2000 Mhz jakoverkko, eli siis joka huoneistoon oma linja jakomosta.  Siihen saa DNA-markkinointimateriaalin mukaan 1000 Mbs datanopeuden tulosuuntaan ja 100 Mbs nopeuden lähtösuuntaan. Liittymä on siis asymmetrinen.

Keskustelin muissa asioissa DNA-myymälässä myyjän kanssa ja hän tietenkin kauppasi minulle myös "kuituliittymää". Kerroin etten usko markkinointiviestinnän 1000 Mbs -väitteeseen ja kysyin, saanko kokeiluliittymän ja lainamodeemin jotta voisin todentaa nopeusväittämän? En saanut, vaan liittymä olisi pitänyt ostaa - uskon varassa. Kun tenttasin myyjää edelleen, hän vakuutti että nopeus 1000 Mbs ei alene, vaikka yhtiössä olisi samaan aikaan muuta dataliikennettä käytössä. Onko kellään kokemusta?

DNA:lta kysyisin, miksiköhän DNA:lla ei ole maksutonta kokeilujaksoa? Nopeusväite ei kuulostanut ihan uskottavalta ja nyt huomasin että mainosteksti oli nettisivulla muuttunut muotoon "jopa 1000 Mbs". Mihin sillä oikeasti pääsee "koska vaan"?
    Mikähän DNA:n nopeimman modeemin wi-fi lähetysnopeus on?

• Kyllä tuollaisessa taloyhtiössä on mahdollista saada 1 Gbit/s liittymä. Tasan 1000 Mbit/s ei taida saada vaan nopeus jää hieman alhaisemmmaksi. Takuunopeus on muistaaksen 400 -1000 Mbit/s. Saatava nopeus riippuu monista asioista mm. koneen kunnosta ja sen verkkokortista sekä jakoverkon kunnosta.
    Kyllä minulla nopeus vaihtelee 700 - 920 Mbit/s välillä vuorokaiden ajasta ja auringon pilkuista riippuen kerrostalon ketju 600 jakoverkossa ja modeemitoteutuksessa.
    Tarvitset Valokaapeli Plusa liittymän ja -modeemin, jos kyseessä on modeemitoteutus. Ethernet toteutuksessa voit suoraan kytkeä ethernet pistokkeesta kaapelin tietokoneen LAN-liitäntään tai hankkia erillisen reitittimen useampaa yhteyttä barten.

Maksuttoman kokeilujakson saa, kun hankkii yhteyden etäostona, jolloin tilauksen voi halutessaan perua 14 vrk:n sisällä.
  • WiFi nopeus riippuu paljon siitä laitteesta, millä yhteyttä muodostat. Minulla kytkeytymisnopeus modeemiin on 433 Mbit/s ja saan n. 300 Mbit/s nopeuden DNA:lle.