Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA Valokuitu Plus ja Sagecom F-3890v3 modeemi

Minulla on tämä DNA "valokuitu" kaapelitaloudessa (eli tämä paukkulankaviritelmä) ja käytössäni on tuo Sagecom F-3890v3 modeemi. Yhteys toimii yleensä ihan kohtuullisesti mutta jos jostain syystä kaapeliyhteys käy alhaalla, modeemi ei valttämättä enää saa uutta yhteyttä pystyyn tai ainakin menee kauan että yhteyden saa taas ylös. Näin on tapahtunut useamman kerran, viimeksi nyt heinäkuun alussa kun kaapeliyhteys katkesi ukkosmyräkän iskiessä. Yhteys oli katki useamman tunnin (telkkarissakaan ei siis näkynyt kuva) mutta lopulta telkkarin kuva palasi mutta modeemi ei yhdistänyt useamman tunnin resetointien ja uudelleenkäynnistämisten jälkeen. Olin yhteydessä asiakaspalveluun josta kehotettiin käyttämään virtoja pois ja resetoimaan laite jne. mutta ei se yhteys siitä mihinkään lähtenyt toimimaan. Naurettavaa hommaa että asiakaspalveluun joutui jonottamaan 1,5h ja tämän jälkeen apu oli tuota että koitappa tehdä factoryreset ja käytä virrat pois ja jos nämä ei auta niin huoltokäynti joka maksaa 55e. Kuitenkin ennen tuota ukkoskuuroa kaikki toimi aivan oikein eikä mihinkään ollut koskettu enkä edes ollut kotona kun yhteys katkesi, huomasin vaan että etäyhteydet kotiin katkesivat.

Elimissähän tuo vika voisi olla? En usko että se on verkossa kun se kerta toimii aivan oikein kunhan sen käynnistyksen kättelyn saa tehtyä eli onko tuo modeemi vaan ihan p***aa? Toimisiko tässä joku toinen modeemi paremmin vai pitäisikö vaan ottaa suosiolla 5G?


jusa

Kommentit

 • Voisiko olla ukkosen tekosia, jos ei vieläkään toimi?
  PW
 • Alkuperäinen katkos oli varmasti ukkosen tekemisiä mutta kolmen tunnin päästä ukkosesta tv-kuva palasi. Data-yhteys ei tullut takaisin vaikka laitteen kanssa useamman tunnin hääräsin. Taloyhtiössä on myös toinen DNA:n "valokuitu" asiakas jonka laite kuitenkin DNA:n asiakaspalvelun mukaan toimi. Voisiko ongelma olla taloyhtiön vahvistimessa tms? Asun alimmassa kerroksessa ja tiedän että antennivahvisin on jostain syystä ullakolla (ehkä sen takia että talossa on alunperin ollut katto-antenni) joten minun modeemiini on varmasti pisin matka antennivahvistimelle. Toisaalta TV näkyy ihan hyvin ja data-yhteys pelaa sitten jos yhteyden saa ylös
  jusa
 • jusa, älä nyt ihmeessä 5G:n vaihda, se on ylihypetetty eikä toimi niin hyvin kuin kiinteä laajakaista. Vaihda mielummin modeemi parempaan. Luultavasti vika on modeemissasi tai jossain talon systeemeissä kun kerran naapurillasi toimii samanlainen netti.

  Jari
 • Ukkonen ei valitse, kenen laitteen se rikkoo. TV:n toiminta ei mitenkään liity modeemiin. Jos netti ei vieläkään toimi, modeemi on vialla.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.