DNA Valokuitu Plus lisänopeus 200

Laitoin itselleni DNA Valokuitu Plus lisänopeus 200 netin, mutta ongelmana on, että modeemi ei löydä ip-osoitetta kun on huoneistoon modeemi kytkettynä.

Jos modeemin kytkee suoraa jakokeskukseen netti toimii, mutta jos huoneistoon laittaa niin ei toimi kun ei löydä ip-osoitetta.
Yhteys tulee siis nousuun, mutta sieltä ei huoneistoon.
Modeemi on merkkiä Inteno DG200AL-AC.

Olin yhdeydessä DNA:han ja yrittettiin ratkoa ongelmaa, mutta tulivat siihen tulokseen, että vika/ongelma on sisäverkossa ja se kuuluu talonyhtiölle ja käskivät ottaa yhteyttä isännöitsijään.
Yhteyttä otettu isännöitsijään ja hän taas ohjasi viestin heidän atk-tukihenkilölle ja nyt odottelen, että hän ottaa yhteyttä.

Saa nähdä mitä tästä tulee...
Jari Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Jari!

Talon sisäverkko kuuluu tosiaan taloyhtiölle, meidän yhteys tulee huoneiston jakokaappiin ja jos yhteys toimii suoraan noususta niin meidän vastuu loppuu siihen. Yhteyden voi tästä jakaa eteenpäin lyhyellä ristikytkentäkaapelilla huoneiston pistokkeisiin ja tämä sisäverkko on taloyhtiön vastuulla.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jari: Selventäisitkö hieman? Mitä tarkoitat jakokeskuksella - kiinteistön yleisessä tilassa olevaa talovahvistinta vai huoneistoon tulevaa sähkökaapissa tms. olevaa jakopistettä?
    DNA korjaa huoltomaksun perusteella jakoverkossa olevat viat huoneistoon asti. Huoneiston sisällä se on kiinteistön asia.
    Jos kiinteistön jakaoverkko on uusi (eikä toiminut ollenkaan), urakoitsija koraa viat.
    PW
  • Jakokeskuksella meinaan huoneistossa olevaa jakopistettä/jakokeskusta. Tuossa sähkökaapin alla on.
    En ala maksamaan korjauksesta mitää kuuluu joko DNA:n tai kiinteistön korjata asia ilmaiseksi.

Liittymää joutuu tällä hetkellä käyttämään, että modeemi on tuolla jakopisteen kaapissa, mutta se ei ole pidemmällä ajalla hyvä paikka koska pölyinen ja modeemi ei saa hengittää.
    Jari
  • Eli huoneistoon asti homma kunnossa.
    Kytke jakopisteessä antennikaapeli tulevasta antenniliittimestä sen huoneiston kaapeliin, jossa haluat modeemia käyttää. Se on sinun vastuullasi oleva homma.
    Jos se ei toimi, ole yhteydessä Isännöitisään, jotta homma korjataan.

Jos jakopisteessä ei ole lähteviä antennikaapeleita, et ole niitä remontin yhteydessä tilannut ja silloin kiinteistöllä ei ole velvollisuutta puuttua asiaan (lienevät silloin vanhan verkon rasioita). Voit silloin teettää kaapeloinnin omalla kustannuksellasi.
    PW
  • Antennikaapelilla ei ole mitään merkitystä tässä asiassa koska kyseessä ei ole kaapeliliitäntä vaan ethernetliitäntä.
    Heh, remontin yhteydessä. Vuokraasunto ja ei tehty mittää remonttia ja rakennettu 2001. =D Kiinteistön kuuluu hoitaa kuntoon tuo ilman kuluja.
    Jari
  • Puhuit modeemista, joten tuli väärinkäsitys.
    Sama tilanne ethernet-verkon suhteen. Ethernet-kaapeli huoneistoon tulevasta liittymästä haluttuun ethernet-pisteeseeen huoneistossa.
    Jos ei toimi, niin vuokranantajan on syytä korjata vika.
    Jos huoneistoon ei ole asennettu ethernet-verkkoa, niin se on ollut huoneiston omistajan valinta, jolloin sen rakentaminen ei kuulu kiinteistölle.
    PW
  • On modeemi tässäkin. Modeemi pistokkeeseen ja siitä sit koneeseen jos haluu käyttää kiinteää yhteyttä. Piuhat on juuri noin kuin sanoit mutta silti ei löydä ip-osoitetta modeemi kun on huoneessa elikkäs ethernet verkko on olemassa.
    Jari
  • Olethan varmistanut, että ristikytkentäkaapeli on kunnossa, eikä se ole rirtiinkytketty?
    Ethernet-verkko on mahdollista kytkeä väärin. Sen korjaus kuuluu taloyhtiölle.
    PW
  • Ei ollut ristiin kytketty vaan rasia oli rikki huoneessa ja nyt vaihdettu ja pelittää hyvin.
    Kiinteällä nopeus 203mbps ja langaton sama 203mbps. =)
    Ei voi valittaa...
    Jari