DNA Valokuitu Plus-modeemi ei anna IPv4 osoitteita

F-3890v3 modeemi ei suostu antamaan IPv4 osoitteita millekkään paikallisen verkon laitteelle. Mikäli modeemin asetuksista nappaa IPv6:n pois käytöstä, herjaa verkkoadapteri "Unidentified Network" joka laitteella, sekä wifillä että piuhalla.

Mikäli pidän IPv6:n päällä, suurelle osalle verkkosivuista ei pääse ollenkaan ja lähes mikään ohjelma ei saa yhteyttä tietokoneella.

Onko tähän mitään järkevää ratkaisua vai heitänkö purkin menemään?

Kommentit

• Tilanne korjautui kun vaihtoi verkkoadapterista manuaalisesti verkolle arvot, automaattisesti reitittimeltä tulevat osoitteet ovat aivan mitä sattuu ja siksi ei mikään toimi.

Vaihdoin paikallisen verkon maskin 192.168.100.10-255:stä 192.168.0.10-255 ja reitittimen IPn 192.168.0.1, jonka jälkeen otin IPv6:n pois käytöstä. Harmittavaa että pitää joka laitteella manuaalisesti konffata että pääsee verkkoon. Eli joku on pahasti vialla tuon purkin DHCPn toiminnassa. Paskan möivät, ens kerralla viisaampi.
    Juho