DNA Valokuitu Plus-modeemi ei anna IPv4 osoitteita

F-3890v3 modeemi ei suostu antamaan IPv4 osoitteita millekkään paikallisen verkon laitteelle. Mikäli modeemin asetuksista nappaa IPv6:n pois käytöstä, herjaa verkkoadapteri "Unidentified Network" joka laitteella, sekä wifillä että piuhalla.

Mikäli pidän IPv6:n päällä, suurelle osalle verkkosivuista ei pääse ollenkaan ja lähes mikään ohjelma ei saa yhteyttä tietokoneella.

Onko tähän mitään järkevää ratkaisua vai heitänkö purkin menemään?
Juho

Kommentit

• Tilanne korjautui kun vaihtoi verkkoadapterista manuaalisesti verkolle arvot, automaattisesti reitittimeltä tulevat osoitteet ovat aivan mitä sattuu ja siksi ei mikään toimi.

Vaihdoin paikallisen verkon maskin 192.168.100.10-255:stä 192.168.0.10-255 ja reitittimen IPn 192.168.0.1, jonka jälkeen otin IPv6:n pois käytöstä. Harmittavaa että pitää joka laitteella manuaalisesti konffata että pääsee verkkoon. Eli joku on pahasti vialla tuon purkin DHCPn toiminnassa. Paskan möivät, ens kerralla viisaampi.
    Juho
  • Ja ongelmathan eivät tähän loppuneet, reititintä on ihan mahdoton pitää reitittävässä tilassa jos meinaa jotain pelata. Aina kun dataa liikkuu reitittimen läpi suuntaan tai toiseen, nousee viive 2-3 kertaiseksi ihan sama mitä pingaa vaikkei olla lähelläkään nopeuden kattolukemia. 400 megasella yhteydellä riittää että tulee 5 megaa sekunnissa sisään ja 20ms pingi hyppää 60+. 6v vanhalla reitittimellä ei ollut mitään ongelmaa siihen päivään asti että lakkasi toimimasta.
    Juho