DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin OHJE / MANUAALI
Mistä löytää ko. ohjeen?
Linkki antaa pelkkää tyhjää!
https://www.dna.fi/documents/15182/34009055/201512WEB_DNA_LK_Kaapeli_V2_Opas_25s.pdf/3d18ee0c-0275-426c-b412-a198485edebc
Linkki antaa pelkkää tyhjää!
https://www.dna.fi/documents/15182/34009055/201512WEB_DNA_LK_Kaapeli_V2_Opas_25s.pdf/3d18ee0c-0275-426c-b412-a198485edebc
Seuraa viestiä
0
seuraajaa
Ohje löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma
Avaa linkit ja testaa - halooo!!!!
Pikaopas
Asennus- ja käyttöohje
Miten tarkistat tietokoneesi verkkokorttiasetukset
Miksi Hanna-Mari ja/tai Ida S eivät testaa tuota "Asennus- ja käyttöohje" -linkkiä. Minulla on EDGE -selain:

kaikki linkit ovat toimineet hyvin myös omalla IE:llä ja Chromella. Helpoiten ohjeita pääsee modeemeissa selaamaan tukisivustolta: https://www.dna.fi/tuki-laajakaista
Mitä opastusta PW on jäänyt kaipaamaan oppaista?
Myöskää modeemin WAN-porttia ei ole saatu toimimaan Ethernet-liitäntäisessä verkossa.
Olen havainnut että tämä kyseinen boksi on äärimmäisen herkkä vikaantumaan uusien firmwarepäivitysten myötä (viimeksi tänään aamulla...), eli kun olet tehnyt asetukset, tallenna ne tietokoneelle talteen Basic valikosta -> Backup -> Backup nappi.
Tämä tapahtuu Status -> eRouter IP Modes -> Router Mode (IPv4) -> Apply
Joskus on kerrottu, että modeemi pitäisi laittaa siltaavaan tilaan ennen WAN-portin sallimista. Minulla ei sen kokeiluun ole mahdollisuutta.
Kyllä, aina ja KAIKILLE laitteille/palveluille PITÄISI olla saatavilla KATTAVAT käyttöohjeet, eikä vaan jotain pika-oppaita.
Erityisesti itseäni häiritsee, että langaton yhteys on aina oletuksena, eikä EDES mainita koskaan että MYÖS kaapeleita VOI käyttää.
Miksi te olette sotkeneet kaikki mahdolliset ja mahdottomat modeemien oppaat samaan opukseen?
Eikö nyt kuitenkin olisi asiakasystävällisempää laittaa jokaiselle vemputtimille omat oppaat. Tiedän, että vaatii vähän duunia, mutta sellaista loppukäyttäjien opastaminen on. Siis mistä löydän pelkän valokuitumodeemin oppaan. Voitteko laittaa ystävällisesti sen linkin vaikka tänne.
Linkki menee tänne: "Uteliaisuus avaa ovia, mutta joskus käy näin."
Kaikki nämä DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin ohjeet on linkitetty tähän keskusteluun ylempänä. Miltä sivulta ja mistä kohtaa tämä mainitsemasi viallinen linkki löytyy?
Hej Iiro
Tuosta sinun viestiä ennen, olevasta minun vastauksesta. Siinä on linkki, joka ei mene minnekään. Sitä ei tarvitse kun painaa. Itselläni on oletuksena:
T: Ilkka loppukäyttäjä.
Haluaisin tietää, pitääkö paikkansa, ettei modeemin DHCP:tä voi säätää antamaan kiinteää IP:tä sisäverkossa oleville laitteille MAC-osoitteen mukaan.
Sivustolta https://www.dna.fi/tuki-modeemit löytyy kaikki DNA:n myymät modeemit ja näiden ohjeet. Ohjeet ovat .pdf muodossa, mikä vaatii .pdf readerin tai esim. Chrome selaimen.
WiFi-valon vilkunta tarkoittaa, että data liikkuu WiFin eli langattoman verkon yli.
Liittymien tuki löytyy täältä: https://www.dna.fi/tuki-netti
Tarkempi WLAN-opas täältä: www.dna.fi/tuki-wlan
Mokkuloiden ohjeet täältä: www.dna.fi/tuki-mokkulat
Apuja löytyy myös asiakaspalvelustamme 044 144 044
Yhteistyökumppanimme HS-works auttaa isommissa ja laite/asetus/kotiverkko-spesifeissa selvityksissä.
HS-Works tekninen tuki laajakaista-asiakkaille
HS-Works tekninen tuki palvelee DNA:n laajakaista-asiakkaita arkisin klo 8–18 esimerkiksi asennustuki- ja ohjelmistoasennusasioissa.
puh. 0600 305060
Soittaminen maksaa 2,33 €/min + mpm/pvm
Vaikka langattomuus on yleinen ja suosittu, silti tietokoneen ja modeemin yhdistäminen johdolla ON MYÖS TÄYSIN NORMAALI VAIHTOEHTO ! Myös "langallisesta käytöstä" pitäisi kertoa kaikissa oppaissa ja ohjeissa !!!
minkälaista lisäohjetta olet kaivannut Ethernet-kaapelin käytöstä?
Esimerkiksi Valokuitu Plus F-3686AC:n pikaoppaassa mainitaan sivulla 2 mihin kaapeli kytketään sekä sivulla 9 ja 10 sen ylivoimaisuudesta verrattuna WiFiin. https://www.dna.fi/documents/753910/853489/F-3686AC_kaapelilaajakaista_asennusopas_150x150.pdf/fce41f21-0d7c-f57a-deb1-bde38dabfe97
Minusta MOLEMMISTA pitäisi olla yhtä kattavat/pitkät ohjeet, eikä toisesta vain maininta jossain.
Sitten kysymys! Milloin tähän saadaan firmis, jolla yhteydet pelais edes välttävästi niin, että palomuurin turvallisuusasetus on edes ”medium”? Pitäisi olla aika peruskauraa...
F-3686AC ja v2 saavat päivityksen lähiaikoina, missä on korjattu palomuurin toimintaa medium ja high tasoilla. Portinohjaus vaikuttaa näilläkin asetuksilla ja useampi portti on avattu oletuksena. Tällä välin kannattaa modeemia käyttää oletusasetuksillaan eli low:lla.
https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#paivitykset
Tuleeko tleva päivitys tarkoamaan molemmille modeemeille saman määrän downloadsteameja?
Wifi nopeus 5.0 GHz:llä oli pudonnut 320 Mbit/s:sta 200 Mbit/s 🙁
Täytyy kokeilla modeemin resetointia ja asetusten uusimista, kun verkko vapautuu muilta käyttäjiltä.
Eli ei ollut päivitys mennyt putkeen = jälkiä jättämättä.
300 yhteys toimi 3v eikä kertaakaan pätkinyt.. tyhmä luulin tämän olevan samaa settiä. Noh toivotaan parasta, pelätään pahinta. DNA joku huolto ukko on tulossa 2h sisään katsomaan mikä on. Hyvä ja nopea toiminta siitä +
eilen vielä oli 27 firmiksellä piuhan päässä 850 megan yhteys ja läppärin ac wifillä 866..
Kun modeemissa on virta päällä, painetaan reset-reikää yhtäjaksoisesti n. 30 sekunnin ajan, jolloin modeemi käynnistyy tehdasasetuksille.
F-3686AC ja F-3686ACv2 ovat molemmat saaneet valmistajan tekemän päivityksen 3.436.0, mikä korjasi medium ja high palomuureilta bugin mikä esti port forwarding sääntöjen toimimisen näillä asetuksilla sekä avasi valmiiksi esim. Hubin käyttämiä portteja.
Jos kokee tarvitsevansa medium ja high -palomuuriasetuksia (oletuksena on päällä low-taso), pitää käyttäjän normaalisti avata tarvitut portit port forwardingissä (portinsiirto). Nämä avaukset vaikuttavat nyt siis myös medium ja high -palomuuritasoilla.
Kuluttajatason reitittimissä ei voida puhua varsinaisesta aktiivisesta palomuurista vaan kyseessä on passiivinen ylimääräisten porttien maskeeraus ja näiden liikenteen esto. Low taso blokkaa oletuksena vähiten portteja, high eniten.
DNA suosittelee low-tason käyttämistä palomuurissa, jotta tarpeetonta liikenteen estoa ei tapahdu. Jos käyttäjä tarvitsee aktiivista rautapalomuuria sisäverkkoonsa, suosittelemme dedikoidun rautapalomuurin hankkimista. Välimalli tästä voi löytyä Asus Lyra -reitittimestä, missä on aktiivinen uhantorjunta. Lisätietoja: Asus Lyra
Toivottavasti tästä puutteesta joku vaivautuu nostamaan oikeusjutun DNA:ta vastaan.