DNA VALOKUITU Plus-modeemi F-3686AC

Olen ottanut DNA valokuitu F-3686AC plus-modeemin käyttöön. Wlanilla kyllä saan yhteyden läppäriin, mutta ethernetin kautta en saa yhteyttä läppäriini. Läppäri ei jostain syystä tunnista ethernetin yhteyttä ----> tunnistetaan... yhteys rajoitettu. Noin kymmenen sekunnin välein yhteys on ja sitten taas yhteys rajoitettu. Näyttäisi olevan läppärin päässä joku syy, ettei löydä ethernettiä. Läppärinä on HP:n 255. Kiitos avusta etukäteen.

Kommentit

• Saahan modeemi IP-osoitteen?
    Kannataisi varmaan resetoida modeemi sekä tutkia läppärin lisäasetukset laitehallinnassa.
    Mikä ohjelmistoversio modeemissa on? Jos ei ole 3.409.1, kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja pyytää päivitystä modeemiin.
    Samalla voi kysyä neuvoa ongelmaan.
    Oletko kokeillut toisella ethernet-kaapelilla?
  • Sama vika rahikaisella. Tuli win10 päivityksen jälkeen. Win7 toimii normaalisti.
  • Uskoisin, että saa modeemi saa IP osoiteen, koska toisella läppärillä ethernet toimii. Mistä asetuksista näen saako modeemi IP-osoitteen? Verkkokorttina on Realtek, en tiedä pitäisikö jostain etsiä uusi ajuri. Kysyin aiemmin  apua asiakaspalvelusta ja neuvoivat vaihtamaan uuteen modeemiin. Kävin jo vaihtamassa modeemin uuteen, mutta ei auttanut ja soitin asiakaspalveluun. Tämän uuden DNA:n häiriöpalvelu päivitti uuteen versioon. Mistä näkee modeemin asetuksista, mikä ohjelmistoversio on kyseessä? Olen kokeillut neljällä eri ETH-kaapelilla ja ei auta.
    Arvelen, että kyse on nyt joko Windowsin 8.1 tai verkkokortin yhteensopivuusongelmasta. Toisaalta toisella läppärillä on Win 8.1 ja verkkokorttina myös Realtek mutta hieman eri versio. Yksi vaihtoehto on verkkokortin poisto ja asentaminen, mutta en uskalla siihen, koska silloin voi käydä huonosti ja enkä pääse nettiin edes wlanin kautta.

Tarkoituksena on, kun saan ethernetin toimimaan, niin poistan kaikki langattomat yhteydet modeemista ja käyttän pelkästään ETH:n kautta. PW, miten saa kaikki langattomat signaalit katkaistua modeemin asetuksista?
  • Modeemi on saanut IP-osoitteen, kun moddemin 4 alimmaista valoa palaa yhtäjaksoisesti.
    Langattomat yhteydet saa helposti pois - painaa n. 3 sekunnin ajan modeemin päällä olevaa WIfi-nappia.
    Moddemin ohjelmistoversion näkee siltä sivula, mihin tulee, kun menee modeemin laitehallintaan. Minulla Software Version DNA_3.409.1
    Realtekin ethernet-verkkokortti minullakin on pöytäkoneessa ja hyvin toimii Win10:ssä.
    Mene läppärin laitehallintan ja etsi sieltä ethernet-verkkokorttisi ja päivitä se (hiiren oikea).
    Tuolta voit etsiä verkkokortin ajurit tarvittaessa:  http://218.210.127.131/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=7&PFid=10&Level=3&Conn=2
    Jos haet ajurin ensin, voi poistaa nykyisen ja asentaa uuden tilalle - ei siitä mitään ongelmia pitäisi tulla.
    Katso ethernet-verkkokortin lisäasetuksista, että nopeus on joko niin, että neuvotellaan yhteysnopeus tai verkkokorttisi nopeuden mukainen.
    Katso myös langattoman verkkokortin asetuksta laitehallinnassa, ettei yhteys ole määritelty pelkästää langattomaksi (ensisijainen).