DNA VALOKUITU PLUS -MODEEMI F-3686ACV2 KAAPELITALOUKSIIN

Tarvitseeko kyseiseen modeemiin erillistä liittymää vai tuleeko suoraan modeemin mukana?

Kommentit

• Hei Roni!

Modeemin lisäksi asunnossa tulee olla vielä DNA Valokuitu Plus -yhteys tilattuna. Kotiosoitteesi saatavuuden voit tarkistaa https://kauppa4.dna.fi/laajakaista.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Jos sähkökaapissa on nousut valmiina niin tarviaanko koko modeemia? Uusi talo joka on jossain asennus jonossa ja kämppään muutetaan 28.2. Sen verran tiedän, että operaattori on DNA ja muuttokirjeessä on kehotettu tekemään nopeasti nettisopimus.
  • Siis tämmöinen kaappi.

• Jos kiinteistössä on netti toteutettu ethernet-tekniikalla, modeemia ei tarvita. Tosin tuolloin ilman reititintä voi käyttää vain yhtä laitetta.
    Kysy asiakaspalvelusta osoitteen perusteella.
    Liittymäsopimus kuitenkin tarvitaan.
  • Juu tiedän. Osoitteella ei vielä löydy kun asennusporukka panttaa tietoa. Talo löytyy mutta ei huoneistoja ja kukaan aspassa ei tiedä mitään juuri tuon asennusjengin takia. Toki kytkin laitetaan ja Wlan toteutetaan Asus Lyra Mesh verkolla.
  • Suuremmissa taloyhtiöissä käytetään nettiyhteyksiin antenniverkkoa ja pienemmissä uusissa taloytiöissä netti varmaankin toteutetaan ethernet-tekniikalla. Kiinteistön edustajat varmaan tietävät, miten verkot on suunniteltu rakennettaviksi.
  • Toki toki, nyt on kyse miten DNA tuo datan sisälle ja milloin DNA tekee oikeastaan yhtään mitään.
  • Rakenteilla olevan kiinteistön verkot on suunnitellut sähköurakoitsia ja kaapelointireitit kiinteistössä rakentaa sähköurakoitsija ja jakoverkot kytkee teleurakoitsija.
    Alueella toimiva palveluvelvoitteen omaava teleoperaattori tuo kaapelinsa kiinteistöön automaattisesti.
    Muut teleoperaattorit tuovat kaapelinsa kiinteistöön, kun kiinteistö heiltä palvelun tilaa. Joissakin tapauksissa muut teleoperaattorit voivat tuoda kaapelin kiinteistöön valmiusrakentamisena, ja tarjota palveluitaan, kun asukkaat ovat taloon muuttaneet.
    Omakotitaloihin operraattorit tuovat kaapelin, kun kiinteistön omistaja palvelun heiltä tilaa.