Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA Valokuitu Plus -modeemin F-3686ACv2 päivitykset

Ostin viime kuussa DNA:lta otsikon modeemin. Ohjelmistoversio on DNA_3.414.0-T1, minkä jälkeen on julkaistu ainakin 6 päivitystä (https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#paivitykset). Miten saan modeemiin uusimman (helmikuussa julkaistun) päivityksen? En halua pitää modeemia päällä joka yö turhaan kuluttamassa sähköä ja modeemia.

Helpointa olisi jos päivityksen voisi itse ladata jostain. Miksi tämä ei ole mahdollista?

Kommentit

 • Hei!

  Olethan kokeillut uudelleen käynnistää tai resetoida modeemin? Kannattaa myös testata asetussivulle kirjautuminen, ohjeet löydät https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#asetukset.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Moi,
  kaapelimodeemeita päivitetään öisin, mikä on oletettavasti vähiten häiritsevä ajankohta.

  Kaapelitekniikassa ei valitettavasti modeemia pysty päivittämään itse. Tärkein historiallinen syy tämän puuttumiselle modeemeista on se, että yksittäinenkin kaapelimodeemi voi vaikuttaa koko verkkoon suorituskykyä alentavasti. Väärä tai vaikkapa modifioitu päivitys voisi siis teoriassa pilata monen internet-kokemuksen.

  Suosittelisin pitämään modeemia päällä myös öisin vähintään niin kauan kunnes modeemi päivittyy. Teoriassa päivitys voi tapahtua myös päivällä käynnistämällä modeemin uudestaan, mutta tämä edellyttää että päivitys on juuri silloin jaossa.

  Uusissa modeemeissa sähkönkulutus ei ole suuri, erityisesti öisin kun virransäästöominaisuudet ovat varmasti käytössä pienen käytön takia. Toisaalta monet käyttölaitteet myös päivittävät ja varmuuskopivat itseään öisin ja tähän tarvitaan yleensä WiFiä.

  https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#paivitykset
  Olli Kehityspäällikkö
 • Enemmän modeemia kuluttaa se, että jatkuvasti sitä kytketään päälle-pois. Verkkolaitteille tuollainen käyttö ei tee hyvää.
 • Vanhanmallisissa modeemeissa huoltomies saattoi päivittää modeemin asiakkaan luona ollessaan.
  Ymmärtääkseni tämä oli myös mahdollista, jos asiakas sitä pyysi soittaessaan asiakaspalveluun.
  Eikö tämä ole mahdollista Valokaapeli Plus modeemeissa?
 • Onko uusin (helmikuussa julkaistu) päivitys enää jaossa? Ja jos on, onko se jaossa joka yö vai esim. yhtenä yönä viikossa? Jos käynnistän modeemin uudelleen yöllä vaikkapa klo 01.00, onko hyvät mahdollisuudet että modeemi silloin päivittyy?
  Kiitos tähänastisista ja mahdollisista tulevista vastauksista.
 • Kaapelimodeemien uusimmat päivitykset ovat kyllä jaossa ja modeemia kannattaakin pitää päällä läpi yön. Päivitysohjeet löytyvät myös osoitteesta https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#paivitykset
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Jatkuva sammuttelu saattaa sekoittaa myös muut laitteet, kuten tv.n ja nykyiset modeemit menevät stand by tilaan kun ei data liiku

 • Itsellä ollut nyt modeemi 5 päivää 24/7 päällä eikä päivitystä näy. Edelleen DNA_3.414.0-T1 versio
  Toini
 • Ymmärtääkseni myös aspa pystyy pakottamaan päivityksen käyttöön, kun he purkin sisään muutenkin pääsevät (siel on jokin super-admin käyttäjätili normaalien admin ja expert-tilien lisäksi). Eli kontaktia sinne. Mielenkiinnolla pääsen tänään tarkistamaan, mikä on oman purkkini tilanne.
  Purnipsi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.