DNA VDSL & Virheenkorjaus

Moi, kysyisin saako DNA:n VDSL liittymiltä virheenkorjausta pienemmäksi tai kokonaan pois päältä? Ongelma on että peleissä ping on tämän virheenkorjauksen takia suurempi kuin kanssapelaajilla. Modeemina tällä hetkellä TP-Link Archer VR400. Modeemin hallintasivulta näkee myös, että yhteydellä on todella huonot SNR marginit: Downstream 6,1db (joskus jopa alle 5db) ja upstream 5.9db (myös joskus huonommat). Olen saanut sellaisen käsityksen että kyseiset arvot ovat melko huonot?

Käytössä on 100/50 nopeus (toimii yleensä noin 70/30 nopeudella). Modeemin vaihto ei ainakaan auttanut eikä modeemin ja puhelinpistokkeen välisen puhelinjohdon ja puhelinpistokkeen vaihto. Mahtaisiko nopeuden laskeminen auttaa mahdollisesti virheenkorjaukseen ja SNR marginiin? 40/20 on ainoa toinen vaihtoehto nopeuden suhteen mikä olisi melkoinen pudotus. Line attenuation on noin 8,3db luokkaa.

Kommentit

 • Hei Lauri!

  Jos yhteyden toimivuuden kanssa on ongelmia niin kannattaa ensin katsoa ohjeet sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-netti. Jos sivun ohjeista ei ole apua niin olethan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme, että pääsemme selvitämään tilannetta tarkemmin asiakas- ja liittymätietojen kanssa, kiitos!

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30

  Voit olla yhteydessä meihin myös Minun palvelustani löytyvän sähköisen yhteydenottolomakkeen tai Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.
  DNA Hanna palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.