DNA VoLTE Roaming

Yhdysvalloissa 3G-verkko sammutetaan jo tänävuonna ja 2G on jo sammutettu joten onkohan DNA:n liittymillä VoLTE-roamingia ja missäpäin? En löytänyt tukisivuilta ohjeita tähän.Mikäli VoLTE-roamingia ei ole niin ei voi sitten soittaa muulla kuin WIFI:n yli (VoWIFI).

Telialla tukisivulla on ainakin ohjeistettu jo: https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/wifi-ja-volte-puhelut#2g-3g-roaming .
olkitu

Kommentit

• Hei!

Tästä tullaan tiedottamaan tarkemmin lähipäivinä.
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Eikö tuossa mene roaming dataa eli tulee kalliiksi?? Vai miten toimii??
    Jatzy
  • Kyllä VoLTE pitäisi ilman mobiilidataa toimia ja puhelut on peruspalvelut niin pitää palvelu tarjota maksoi mitä maksoi melkeinpä. Siihen liittyy myös hätäpuhelut Yhdysvalloissa. Datan hinnan takia paikallinen Prepaid varmasti parempi ja VoWIFI voi sitten sen yli käyttää. Ulkomailla VoLTE hinnoitellaan sitten kohdemaan mukaan.
    olkitu
  • Aiheesta löytyy tiedote nettisivuiltamme, tässä siitä pääkohdat;

DNA:n roaming-kumppanit AT&T sekä T-Mobile USA sulkevat 2G- ja 3G-verkkonsa Yhdysvalloissa vaiheittain vuoden 2022 aikana. Näiden operaattoreiden matkapuhelinverkoissa voi tämän jälkeen soittaa vain 4G- eli VoLTE-puheluita sekä käyttää 4G- ja myöhemmin myös 5G-nettiyhteyksiä. Vanhemmilla 3G-laitteilla ei enää muutoksen jälkeen pysty yhdistymään kyseisten operaattoreiden verkkoihin.

Tarkistathan matkustaessasi Yhdysvaltoihin, että laitteesi ja liittymäsi tukevat 4G- tai 5G-yhteyksiä.

DNA:n omassa verkossa 4G- eli VoLTE-puheluita on voinut soittaa jo vuodesta 2018 lähtien. Verkkovierailupuhelut tullaan mahdollistamaan edellä mainittujen operaattoreiden 4G-verkoissa kesäkuun 2022 loppuun mennessä DNA:n kuluttajaliittymillä. Tavallisia puheluita voi soittaa Yhdysvalloissa siihen asti 2G- ja 3G-verkoissa. Lisäksi näiden operaattoreiden 4G-verkkoja voi käyttää internet-puheluihin erilaisten yhteydenpitosovelluksien avulla.
    Näin soitat DNA:n liittymillä matkustaessasi Yhdysvalloissa

Voit käyttää 1.7.2022 asti T-Mobile USA 2G- tai 3G-verkkoa soittaessasi Yhdysvalloissa tavallisia puheluita. Lisäksi voit soittaa WiFi-puheluita, jotka laskutetaan aina kotimaasta soitettuina puheluina. Voit tarkistaa DNA Liittymähinnastosta, tukeeko liittymäsi WiFi-puheluita.

WiFi-puheluita tukevien puhelinmallien määrä kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä ominaisuutta tukevat DNA:n liittymillä esimerkiksi monet Samsungin, Huawein ja Sonyn puhelinmallit.

Voit myös soittaa erilaisilla sovelluksilla internet-puheluita, jolloin puheluista veloitetaan tiedonsiirron hinta, jos käytät tiedonsiirtoon matkapuhelinverkkoa.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Jokojan VoLTE puhelut mahdollista USA:ssa kun on jo kesäkuun loppu ihan pian… muutenkin T-Mobilen 3G peitto on heikompi kukn 4G joten sen varaan ei kannata heittää. 2G voi olla myös entistä heikompi.
    Olkitu
  • DNA:n liittymillä VoLTE roaming alkaa USA:ssa AT&T:n verkossa 1.7.2022.