DNA Welhokaista 4G ja HC700G riistakamera

Hei!

Olen testannut onnistuneesti 2G/GPRS riistakameraa Welhokaistalla. Hienosti tulee kuvat sähköpostiin. Toimii myös DNA mini data liittymällä.

Käytetyt asetukset:
APN: data.dna.fi
SMTP-palvelin: smtp.dna044.com
lähettävä email: "tyhjä"
salasana: "tyhjä"
Vastaanottava email: abcd.abcd@dnainternet.net

Mutta, kyseiset asetukset eivät toimi 3G riistakameran kanssa. Kamera kyllä löytää verkon "DNA 3G", joten luulisin APN:n olevan oikein.

Voinko yleensäkään testimielessä käyttää Welhokaista 4G:tä 3G riistakameran testaukseen ja mitä muutoksia SMTP-asetuksiin tulisi tehdä, jotta voisin saada kuvat sähköpostiin 3G riistakamerasta?

Kommentit

• Hei Jukka!

Asetukset ovat kyllä aivan samat kaikelle mobiilidataliikenteelle, mutta jos liittymä on hankittu 2016 joulukuuta jälkeen niin voisit kokeilla APN asetuksena vielä julkinen.dna.fi

SMTP palvelimena voisit myös kokeilla käyttää seuraavaa:

Lähtevät palvelimet
    SMTP smtp.dnainternet.net
    Salaamaton portti 25
    TLS-salattu portti 465 (autentikointi)
    STARTTLS-salattu portti 587 (autentikointi)
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei taas!

APN:n vaihtoehdot internet, data.dna.fi ja julkinen.dna.fi näyttävät toimivan riistakameran mukaan. Kaikilla näyttöön tulee operaattoritunnus "DNA 3G".

SMTP smtp.dnainternet.net ei tuottanut tulosta lähetettäessä s-posteihin:
    abcd.abcd@dnainternet.net
    abcd@hotmail.com

autentikointiin käytin webmailin/dnainternet.net tunnuksia ja salasanaa.

Nyt iskee tenkkapoo. Muut käyttäjät, oletteko saaneet HC700G riistakameraa toimimaan lähettävänä?
  • toimii hc700g 3g verkko ja dna mini liittymä.

SMTP SERVER: smtp.gmail.com
    portti: 465
    SSL
    apn: internet

gmailin sähköpostissa pitää kirjautimisessa sallia vähemmän turvalliset laitteet. Muuten ei sähköposti tule perille..

• Käytätkö kameraa Pohjois- tai Itä-Suomessa, missä on Yhteisverkko? Tällöin kamerasta tulee sallia verkkovierailu.

Joissakin kameroissa verkkovierailun salliminen tapahtuu hyvin eriskummallisella tavalla. Esimerksiksi Reachfar F-V16 kamerassa verkkovierailu sallitaan antamalla kameralle kotiverkon tunnus. Asetuskomento F-V16 kameralle dna:n liittymällä olisi siis apn,internet,plmn,24412#

Mikäli itse internet-yhteys aukeaa, mutta ongelma on sähköpostipalvelimen kanssa, kannattaa kokeilla erityisesti riistakameroille suunniteltua palvelua. Sensegram-kuvapalvelu jäsentää riistakameran kuvat automaattisesti kuvagalleriaksi sekä tarjoaa oman smtp-palvelimensa. Sensegram tukee myös vanhempia riistakameroita, jotka eivät pysty muodostamaan salattua sähköpostiyhteyttä.
  • hc700g 3g ja dna super prepaid liittymä vanhassa hc500 kamerassa toimi mutta tässä uudessa ei. Kokeiltu noilla yllä olevilla asetuksilla  ja monella muulla mutta ei tule kuvat läpi. kameran näytöllä vain lukee dna 2G pitäisikö olla 3G. gmailin asetuksetkin muutettu
  • Ja tuo yhteisverkko homma asun itä-suomessa mikähän olisi asetus tuohon hc700g kameraan. Vai pitääkö hommata elisan liittymä, mutta kylläkin toimi vanhassa kamerassa tuo dna
  • Joni,
    Näillä toimii DNA-liittymä ja HC700G.

SMTP SERVER: smtp.gmail.com
    portti: 587
    Suojaus: STARTTSL
    apn: data.dna.fi

Tunnus ja salasana tietenkin ovat oman Gmail-tilin tunnus ja salasana.
  • Joni,
    Tarkennan vielä. 3G/4G-liittymä toimii aiemmin mainitsemillani asetuksilla.
  • kiitos jukka sain toimimaan voin sanoo ei ole helppoja nämä vierähti muutama tunti testaillessa!!!
  • Ei vaan toimi. Minulla muutaman vuoden ikäinen prepaid kortti jossa saldoa. HC-700G riistakamera. Kokeilin noita ylläolevia Jukan asetuksia mutta ei toimi. Tämänhetkiset (toimattomat) asetukset usean tunnin työn jälkeen:
    SMTP:On, mode: manual, country&Operator:Other
    Server type:Other, STARTTLS, Server:smtp.gmail.com
    Port: 587
    email: etunimi.sukunime@gmail.com
    APN:date.dna.fi
    Account:venejuttu€gmail.com
    Password: xxxxxxx
    Email1:venejuttu@gmail.com
    email2:etuniumi.sukunimi@gmail.com

• Hei!

Lähettävässä Gmail-postissa ei saa olla pisteitä eli pitäisi olla esim. Etunimisukunimi@gmail.com

Ja

APN:  data.dna.fi.  TAI julkinen.dna.fi

Jukka K
  • KIITOS
    Onpas hankala juttu kun sähköpostini ovat nimenomaan etunimi.sukunimi@joku.com Jätän siis tuon kakkospostin kokonaan pois.

Kokeilen tuota julkinen.dna.fi.
  • Hei!

Kuvallisia ohjeita niin tulee vähemmän väärinkäsityksiä:

https://www.beeteekauppa.com/tuki-ja-lataukset

Jukka K
  • Kuvalliset ohjeet olivat hyvät. Tunteja mennyt ja kortilla 270 testikuvaa....sähköpostissa 0.

Onko tarvetta PIN syöttämiseksi johonkin? Pitääkö kortti modifioida toimimaan ilman PIN-numeroa? Kokeilin tuota DNA prepaid korttia tabissa ja toimi hyvin ja data liikkui. Kortilla on katetta.

Lähettääkö kamera myös noita testikuvia vai vaan valvontakuvia?
  • Pin kysely pois päältä, vaikka kännykän avulla tms.

Kamera lähettää s-postiin n. 60Kt jpeg-kuvan, ei kortille tallentuvaa usemman Mb:n originaalia.
  • Nyt homma toimii. Kiitos vastaajille. Aika jännää, ettei kameran softa osaa kysyä PIN koodia eikä ohjeen kirjoittaja maininnut asiasta. Toinen ymmärrettävä ihmetyksen aihe on tuo alkalipattereiden käyttö koska ladattavat akut eivät ohjeen mukaan tuota riittävää jännitettä. Ainakin Eneloopin hieman paremmat AA akut toimivat ja tuottavat riittävästi jännitettä.
  • Hei, mikä tulisi laittaa lähettäväksi s-posti osoitteeksi, jotta SG880MK alkaisi lähettämään kuvia? Kaikki muut antamanne asetukset on kameraan laitettu, ja DNA myymälässä kortti tehtiin toimintakuntoon.
    Server: smtp.dna044.com
    Port: 25
    APN: internet
    Email user ?????????????
    Email 1: etunimi.sukunimi@gmail.com
  • Nyt on kumma. Kamera toimi reilun vuoden hyvin. Oli lopuksi aika pitkään ilman virtaa metsässä ennen kuin hain sen pois. Muistikorttikin oli mennyt täyteen. Poistin kuvat kortilta. Nyt ei kuitenkaan suostu lähettämään enää kuvia sähköpostiin. Näytössä lukee kyllä että kenttä löytyy signaalikuvakkeesta päätellen, mutta tekstinä ei lue operaattoria vaan lukee, että LTD. Eikös tämä tarkoita että verkkoa on jollain tavalla rajoitettu? Olen kokeillut eri APN asetuksia, niin sähköpostiin kuin multimediaviestilläkin lähetystä. Kuvat eivät tule perille. Kuvia se kyllä ottaa koska kortille ne tallentuvat nytkin. Olisiko hyviä ideoita?
    Atte
  • Ja heti kun laitoin viestiä niin alkoi toimimaan. Oli jäänyt testimoodi päälle *facepalm*
    Atte
  • moi

voiskos joku päivittää milla asetuksilla saisi riistakameran toimimaan UOV565. alkaa menemään järki...
    DNA lititymä, pelkät viestit ja data, ei puheominaisuutta.
    MH