DNAlle, tuokaa VoIP korvaamaan DNA-lankapuhelin!

Kun olette korvaamassa kupariverkon muilla tekniikoilla:
https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=69910163&scrollTo=8Pgo5L0JIrwv&returnUrl=https%3A%2F%2Fcorporate.dna.fi%2Fuutishuone%3FscrollTo%3D8Pgo5L0JIrwv

ja lopetatte samalla mm. vanhuksilta lankapuhelinliittymät niin voisitte tuoda tilalle nykyaikaisen lankaliittymän, nimittäin VoIP-liittymän. Se muistuttaa käytöltään lankapuhelinliittymää mutta tekniikka on eri koska siinä puhe kulkee netin kautta.

Monilla pienillä kilpailevilla operaattoreilla on jo VoIP-liittymiä. Mm. Finnettiin kuuluvilla operaattoreilla on VoIP-liittymiä. Lisäksi jos tuo teidän VoIP olisi saatavilla koko maassa niin aina parempi.
Kaikki ei halua käyttää 24/7 kännykkää, tai käyttää kännykkää lainkaan ja VoIP olisi oiva lisä puhelinliittymävalikoimaanne.

Kommentit

• Hei Jari,

Kiitos palautteestasi, välitetään tämä eteenpäin!
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • lisätäkseen ehdotukseen:
    voip myös matkapuhelinumerolla (numeronsiirrot) ja tekstiviesteillä.
    lasselusse
  • Kannatetaan! Olisi mukava jos isompi operaattori tosissaan kokeilisi tätä markkinaa Suomessa. Tosissaan tarkoittaisi, että tuotteesta tehtäisiin kuluttajalle järkevä vaihtoehto/lisäpalvelu ja sitä yritettäisiin myydä oikeasti. Tämä on se aspekti, joka on lähes kaikilta operaattoreilta mielestäni puuttunut heidän kuluttaja- VoIP-kokeiluissaan. Ominaisuuksia jotka mielestäni olisivat tärkeitä: kilpailukykyinen kk-hinnoittelu, minuuttihinnoittelu/järkevät puhepaketit (sisältäen puhelut kiinteään ja matkapuhelinverkkoon), normaali TLA-numerointi ja/tai matkapuhelinverkon numerointi ja saumaton toiminta molempien kanssa (ja siis nimenomaan ei mitään 075/029/jne. -numerointia, näihin kukaan ei halua soittaa), BYOD (bring your own device) olisi myös mukava lisä. Useassa Euroopan maassa on esim. laajakaistan yhteydessä saatavilla tällainen palvelu, ja hinnat ovat yleensä hyvin kohtuullisia ja mikä parasta puheluiden äänenlaatu huomattavasti parempi (usein HD-ääni) ja stabiilimpi kuin mitä mobiilipuhelut usein.
    Tomi
  • "voip myös matkapuhelinumerolla (numeronsiirrot) ja tekstiviesteillä."

Niin siis tarkoitat voip-sovellusta mutta ei noita tekstiviestejä käsittääkseni voi ainakaan tavalliseen ip-puhelimeen lähettää eikä myöskään lähettää siitä eteenpäin. Itselläni on kokemusta tavallisen lankapuhelimen näköisestä ip-puhelimesta ja vain puhelut on mahdollisia.

Mutta jos Dnalle joskus tulee Voip-liittymiä Voip-puhelinkoneilla niin tulen heti hankkimaan sellaisen Dnalta, siis ihan normaalin ip-puhelimeen sovellettuna, mikä ettei myös älypuhelinsovelluksena.
    Jari
  • Kannatetaan, nykyaikana sen että saa myös kännykkä numeron voippina olisi hyvä lisä ja nimenomaan joitain järkeviä paketteja ostettavaksi. Kaikilla pienillä on ilmaiset puhelut oman operaattorin verkossa, sekin kyllä riittäisi jos mukana myös dna:n matkapuhelinnumerot.

Nykyaikana monella kiinteä valokuituyhteys, joten miksei niitä puheluja voisi sen kautta soitella?
    Voip pitää hinnoitella järkevästi eli esim. 3 eri pakettia oisko hyvä: 2€/kk minuuttihinnoittelu joka numeroon, 5€/kk dna-dna puhelut ilmaisia muuten minuuttitaksa ja 20€/kk rajattomat puhelut. Mielellään olisi lisäpalvelu (100min, 250min) puhepaketti niin olisi sopiva myös vähän soittavalle.
    Myyntiin sitten voip puhelimia ja voip sovitin ja reitittimien voip portitkin saadaan hyötykäyttöön. Lisäksi joku dna brändätty Android voip sovellus olisi mahtava lisä
    Sami