Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA:n jakamat antenniverkon HD kanavat eivät näy

Ongelma on että DNA:n jakamat antenniverkon HD kanavat eivät näy (ei signaalia). (VHF DVB-T2) Vika koskee kanavanippu C:tä kokonaisuudessaan. ja mahdollisesti kanavanippu B:tä. En voi olla varma koko B-kanavanipusta, mutta tuo Viasat HD kanava sieltä ei meille näy. Kanavanipun A (VHF DVB-T2) HD kanavissa ei ole ongelmaa näkymisessä, eli ne näkyvät kaikki ongelmitta.

Digitan jakamissa kanavanipuissa ei ole ongelmaa, eli ne näkyvät hyvin.

Erikoiseksi asian tekee se että kanavat näkyvät ongelmitta noin 6 päivää viikossa, mutta noin yhtenä päivänä keskimääräisesti ne eivät näy. Eikä tässä vielä kaikki vaan kanavat eivät näy aamuisin, mutta ilmestyvät näkymään iltapäivästä (eivät näy aamulla ennen töihin lähtöä, mutta näkyvät kun tulen töistä kotiin. eli tarkkoja kellonaikoja ei tiedossa)

Voinemme siis sulkea pois liian pitkän, lyhyen tai huonosti kiinnitetyn antennijohdon. (on vaihdettu useasti) Myös itse antennin suuntaus siis on kunnossa, koska silloin kun kanavat näkyvät on signaalin voimakkuus 100 % ja laatu 100 %. Silloin taas kun kanavat ei näy on signaalin voimakkuus 0 % ja laatu 0 %. (uudelleen suunnattu kahdesti) Myöskään tehdasasetusten palauttamisella, uudella kanavahaulla, kortinlukijan irrottamisella televisiosta, virtojen katkaisemisella televisiosta tai maksukortin sirun hieromisella staattisen sähkön poistamiseksi ei näytä olevan merkitystä, koska jos kanavat loistavat aamulla poissaolollaan niin mitään edellämainituista ei tarvitse tehdä ja kanavat näkyvät taas iltapäivällä.

Meillä on kanavapaketit DNA MIX 4 ja VIASAT Kulta, joista maksamme vuoden joka vuorokaudesta, emme halua olla näkemättä kanavia aamupäivisin. Olen vuosien aikana soittanut tekniseen tukeen ja asiakaspalveluun useasti sieltä sen kummempaa apua saamatta. Ymmärrän kyllä miksi, koska saavat siellä varmasti ratkoa mitä kummallisempia ongelmia, jotka johtuvat varmasti usein asiakkaiden typeryydestä tai tietämättömyydestä. Harmi että minunkin kohdalla joka kerta sinne soittaessani on varmasti oletus että olen täysi idiootti ja asiakaspalvelun minulle esittämät kysymykset ovat sen mukaisia.

Joitain kertoja on saatu asia korjattua pitkiksi ajoiksi (puoli vuotta) ehkä siihen on auttanut kortin uudelleen valtuuttaminen, mitä saa asiakaspalveluun soittaessa aina rukoilla, että tekisivät. Vai liittyykö tämä mahdollisesti salauksen purkuun ja on ongelma mikä on softassa tai jossain vaan on bitit vinossa?

Mitä tämän ongelman selvittämiseksi voidaan tehdä.
Ohjelmia haluttaisiin katsoa Naantalin Merimaskussa.

Kyllä ja todella harvoin ollaan tarjoamassa mitään hyvityksiä tai esimerkiksi kanavia ilmaiseksi katseluun.

Kommentit

 • Selostuksestasi päätellen vika voisi olla itse antennissa tai sen komponenteissa.
  Tänä kesänä ei luulisi juuri olleen kosteusongelmia, mutta VHF-antennin symmetriamuuntaja ja mastovahvistin voivat olla esim. hiemanan haljenneessa kotelossa, jolloin kosteus pääsee yöllä tunkeutumaan kotelon sisälle ja kuivuu sitten taas päivän aikana.
  Voihan siellä tietenkin olla myös lämpöhalvauksen oireita kuuman kesän jäljiltä.
 • Kiitos järkevästä ja mietitystä vastauksesta näitä saa harvemmin DNA:lta.
 • Toinen vika voi olla digitan lähettimissa, vaikka vika näkyy dna:n kanavissa. itsellä oli juuri näin Vika korjaantui, kun korjaaja kävi mittaamassa ja selvisi että taajuudet meni osittäin päällekkäin.
 • Tuomas: Mitä digitan lähetin lähettää VHF taajuuksilla että ne menee päällekkäin DNA:n kanssa?

  Tuo ongelma vaikuttaa aikalailla samalta kun itsellä, kirjottelin tälläistä toiseen ketjuun:
  Keväällä rupesi pätkimään yksi VHF nippu Lahden lähettimestä (joka on kuitenkin radiomasto, että korkeutta tarvittaessa riittäisi). täällä reilun 30 km päässä jossa vuoden näkyi VHF-taajuudet hyvin asennuksen jälkeen (uudiskohteessa).

  Ensin rupesi Wbox3 pätkimään säännöllisen epäsäännöllisesti. jonkajälkeen myös TV:n oma viritin. Signaali oli yleensä 100%, mutta laatu heitteli 0 ja 100 välillä, joka aiheutti pätkintää ja joskus saattoi pari tuntia olla kanavat kokonaan kadoksissa.

  Antennin korkeudensäätö ei tuonut helpotusta asiaan, vaan paikkaa piti siirtää. En löytänyt mastolle sellaista paikkaa, että mikään nippu ei koskaan pätkisi, mutta paikalla pystyi vaikuttamaan siihen mikä 3:sta kanava nipusta näkyy varmimmin ja valitsinm tuon A-nipun, jossa yle, mtv3 sekä 5HD. Se onkin nyt näkynyt pätkimättä, muita nippuja tulee niin harvoin katottua ettei pätkiminen niin haittaa,m utta toimivaa ei vaan saa tänne, jos kaikki haluaa näkyviin.

  Ostin antenninpaikan hakuun tuollaisen mittarin:
  https://www.satshop.fi/tarvikkeet/revez-stc60.html 

  Siitä pystyi vähän päättelemään signaalin voimakkuutta, kun ennenvahvistinta eriniput paikasta riippunen näytti 12-16% ja 12% tai alle, niin ei näy ollenkaan, 13 on rajoilla, 14-16, niin näkyy ongelmitta.

  Vertailuna Wbox näyttää samaan aikaan kun tämä mittari näyttää 12%, niin ei mitään ja 13% se näyttää täyttä palkkia, eli yhtä tyhjän kanssa tuo Wboxin "mittari".

  En tiedä kuinka vertailukelpoiset on eri taajuudet, mutta UHF taajuudet on nipusta riippuen 40-60%, joten tuo VHF on kyllä heikko (max sain tuo 16%).

  Antennina on tuo DNA:n reilu 2m molo katolla. (vahvisimena ei ole tuo mukana tuleva tällähetkellä, koska poissuljin toisella vahvistimella mahdollisen vahvistin vian):
  https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Televisiot-ja-oheislaitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 

  .
 • Tv1,2,3 ja Teema HD kanavat ovat viime aikoina hävinneet epäsäännöllisen säännöllisesti. Nelosen HD näkyy ilman häiriöitä. Tuntuu kuin jossain käännettäisiin lähetystehoja alas. Käytössä DNA hubi. Tähän mennessä toiminut suhteellisen hyvin, mutta nyt alkaa usko loppumaan.
 • Nelonen Hd tulee digitan UHF verkosta muut HD kanavat tulevat DNAn VHF verkosta ja siinä on kyllä ongelmia.
 • Jos sattuisi asumaan kahden DNA:n lähettimen raja-alueella ja ne olisivat vastakkaisilla suunnilla, niin ne voisivat toisiaan häiritä. Asiian saattaisi auttaa useampielementtinen VHF-antenni.
  DNA:n lähettimet ovat mastoissa alempana - lienee viestintäviraston asettama rajoite.
 • Todettakoon varmuuden vuoksi, että DNA:n lähetteet ovat VHFIII-alueella, jossa dipolin ja antennisauvojen pituudet ovat n. 68 cm.
  VHFI-alueella ne ovat n. 2 m (sitä käytti aikoinaan mm. Tallinan analogiset kanavat).
 • Ja nyt aamulla yllättäen näkyy nuo normikanavien HD:t, mutta CMoren Max, Sport1 ja 2 pimeänä. Vaikea jotenkin kuvitella, että vika olisi vastaanottopään antennilaitteissa.
 • Tuttua juttua, noin tapahtuu minulle useasti täällä Porvoossa. Vaikka hommasin uuden VHF antennin DNAlta
 • Juuri herätessäni koko kanavanippu C (VHF DVB-T2) DNA:jakamat HD kanavat loistavat poissaolollaan: ei signaalia. Signaalin voimakkuus 0 % ja Signaalin laatu 0 %. Bittivirhetaso 2000 BER. En usko päällekäisten lähetysten häiriöön, koska iltapäivällä kanava näkyy ja silloin on signaalin voimakkuus 100 % ja laatu 100 %. Sama ajatus antennin siirtoa miettivälle, eli iltapäivällä paikka on 100 % oikeassa kohdassa. PW:n ajatuksissa tuntui toistaiseksi olevan järki, täytynee käydä ensin vilkaisemassa komponenttikoteloa ja sitten tilata antennimiestä vaihtamaan tekniikka.
 • Tuleeko DNA palveluneuvojille mitään ajatusta ongelman ratkaisuun??
 • Tässä nyt aamulla taas tilannetta tarkkailin, huomasin että myös DNA hd kanavat kanavanippu A Signaalin voimakkuus oli 100 % mutta laatu hyppeli 10 % ja 80 % välillä ehkä vajaan tunnin. Sitten laatu meni 0 % ja bittivirhetaso palkki tappiin (2000) ja kuva pixelöityi ja jäätyi. Kaksi sekuntia ja naps voimakkuus 100 % ja laatu 100 % ja bittivirhetaso 0. laadun hyppeleminen loppui ja kanavanippu A on täydellinen? Ei sada, ei tuule, vähän pilvistä. Ei ymmärrä?

  C kanavanippu ei näy vieläkään.
 • Jaahas aamun ollut koko C kanavanippu ei signaalia (voimakkuus 0 %, laatu 0 % bittivirhetaso palkki tapissa 2000) ja näköjään samoihin aikoihin A kanavanipun paranemisen yhteydessä kanavanippu C on herännyt kuolleista. Nyt signaalin voimakkuus 99 % ja laatu 100 % ja bittivirhetaso 0. Tuleeko mieleen mitään?
 • Kun ilma viilenee yöllä, osa ilmankosteudesta tiivistyy vedeksi - silloin kun ilman kosteus on suurehko. Ulkotilassa olevat laitteet kannattaa tarkistaa.
 • Nyt näkyy mullakin kaikki kanavat. Meillä on varmaan laitteet rikki samalla tavalla... :-)
 • Eli siis ilmankosteus hävittää YLE1, 2,3 ja Teeman HD-kanavat mutta ei Nelosen ja C-Moren? Kun nuo Ylen ja kolmosen kanavat palautuvat ilman kuivuessa, niin C-More häviää? Näin siis mun kanavat oireili viimeisen vuorokauden aikana.
 • Joopa joo.  :-)

  Ja sitten DNA urputtaa kilpailuviranomaisille YLE:n lähetystoiminnan kilpailuttamisesta. On kuulemma heidän mielestään epäoikudenmukaista ja Digitaa suosivaa.

  No heh heh. Laittakaa ensin verkkonne kuntoon ja peitto koko maahan ennen kuin alatte valittaa mistään. Herra varjele , jos keväällä 2020 vain DNA saa lähettää YLE:n kanavia , niin tällä toiminnan laatutasolla se on täysi katastrofi ja takaan , että siitä syntyy aika mekkala.
 • Millä mittarilla tuota laatua ja voimakkuutta on mitattu? Kuten kirjotin ylle niin tuollaisella irtomittarilla sen näyttämä 12% on wboxissa 0 ja 13% on 100. Eli tuosta heikosta signaalista se johtuu varmaan kuten itsellänikin. 15% kun saa näyttöön niin toimii aina eikä wboxikaan arvo hypi 0 ja 100 välillä.

  Ja jos se signaali on tuolla 12-13 hujakoilla siihen ei auta vahvistuskaan yhtään mitään.

  Itse antennin paikkaa muuttamalla sain A-nipun voimakkuuden hyväksi ja ne ei ole pätkineet pariin kuukauteen. Tällähetkellä Tuolla nipulla mistä MAX kanava tulee on vähän vaikeuksia näkyä, edelliskerralla formuloiden harjoitukset perjantana (täysin tyynellä säällä) ei näkynyt ollenkaan, mutta lauantaina ja sunnuntaina osin sateellakin näkyi aika-ajot ja kisa taas ongelmitta.

  Tämä DNA:n verkko on kyllä todella rasittava paskaläjä. Niin ja asun vihreellä alueelle kartan mukaan, vaukkakin reunoilla.
 • Missäs päin vajaa hd televisiota kattelee?
 • Voihan näitä kosteudesta olevia ongelmia olla myös lähetypäässä.
 • @Frank

  "Voihan näitä kosteudesta olevia ongelmia olla myös lähetyspäässä. "

  Hmmmm....

  Teoriassa kai voi , mutta käytännössä tuskin , koska silloin ne viat pitäisi näkyä kaikilla saman lähettimen asiakkailla. Näin tuskin on.

  Toiseksen lähetinpäässä antennitehot ovat DNA:llakin muutamia kilowatteja , joka lämmittää kyllä sateessa olevia antenneja ym.

  PS. Digitan UHF-lähettimien tehot ovat toki paljon suurempia (15kW....)
 • Vihdin Nummelassa. Ongelmat alkoivat alkukesästä ja niitä esiintyy säästä riippumatta. Menneenä kesänä en heti laittaisi kosteuden syyksi :-)
 • Itse kävin hankkimassa halvimman antennin mikä tokmannilta löytyi 40€. Oli yhdistelmä antenni uhf/vhf. Kytkin kiinni vhf vahvistimeen ja nyt kanavat näkyvät vaikka antenni on vain muutaman metrin korkeudessa. DNAn oma VHF antenni on 7m korkeudessa ja sillä ei tahdo niput näkyä.

 • Antennin koko riippuu vähän kuinka kaukana ollaan lähettimestä, jos ollaa kohtuu lähellä voi lyhyenmälläkin näkyä ja häiriöt tulee jostain muusta syystä, mutta tarpeeksi kaukana sillä pätkällä ei saa mitään näkyviin.

  Ei silti ei tästä verkosta ole millään ainoaksi antenniverkoksi, ihme säätämistä kokoajan.
 • Ennemmin vika on kyllä lähettimessä. Alunperin otin DNAn omalla antennilla kuvan Loviisasta n. 30 km päästä ja hyvin toimi, mutta tuli puita ym. eteen ja käänsin kohti Porvoon lähetintä ja sieltä ei vaan tule samalla antennilla 5 km päästä ja ei ole esteitä.
 • Ja koska noiden virittimien näyttämät 0 ja 100% ero on käytönnössä niin pieni, niin voisi olla helpoin kun käy kääntämässä tai nostamassa/laskemassa antennia silloin kun viritin näyttää 0, jos siihen saa vähän eloa on taas pelivaraa enemmän.

  Itselle ei tosin tällä tullut toiminnalla tarpeeksi voimakasta signaalia kokoajalle, vaan vasta paikan vaihto auttoi enemmän, jolloin tosin toiset niput huononi, eli tontilta ei vaan löydy sellaista paikkaa että kaikki niput näkyy ongelmitta. Irtomittarilla vaan helpompi etsiä paikkaa, kun löin antennin 6 metriseen alumiiniputkeen ja kävin koko tontin sen kanssa läpi.
 • Erikoinen tuo Samin juttukin. Sieltä 5 km päästä se kyllä sillä pikkuantennilla pitääkin näkyä, mutta mistä lie isompi antenni ottaa häiriötä niin paljon ettei näy. Ainakaan se 30 km päässä oleva lähetin ei sotke sitä pikkuantennia, niin paljon kun isompaa, isompi voisi sieltä ottaa häiriötä, tai no tiiä sitten mikä on totuus, kunhan arvailen.
 • Tästä DNA:n verkkokonseptista on aiemminkin muissa ketjuissa keskusteltu , mutta toistan vielä täälläkin käsitykseni.

  Siis DNA:n VHF-verkko on rakennettu pääosin kännykkämastoihin , jotka muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta ovat noin 70m korkeita ja tyypillinen lähettimen säteilyteho on 2..4 kW. Vertailun vuoksi todettakoon , että Digitan UHF-lähettimien mastot ovat yli 300m korkeita ja säteilytehot 15 kW ylöspäin.

  Siitä seuraa , että DNA:lla on pahoja katveita jo muutaman kilometrin päässä lähettimestä , vaikka peittokartta muuta väittää ja säteilyteholla on ratkaiseva merkitys signaali/kohina-suhteeseen eli signaalin laatuun.

  Tällä DNA:n nykykonseptilla ei ole tulevaisuutta eli jotakin pitäisi tehdä ja pian.
 • Samoin vanhalla dna vhf antennilla cmore max hd kanava näkyi perjantaina ja pimeni lauantai, sunnuntai ajaksi. Sitten taas maanantaina näkyi ihan hyvin. Tätä tapahtui melkein aina kun formulaa halusi katsella. Pelkkä pikselimössöä, ei auttanut vaikka kuinka antennia yritti säätää, aina signaali hukassa.
 • Nyt alkoi mietityttää että mahtaako sittenkään olla kosteusongelmakaan tossa oman antennin elektroniikassa, koska nyt tulee ukkosrintaman myötä vettä ku esterin ... mutta kanavat näkyvät täysillä tehoilla? Voiko olla vaan niin että DNA vhf verkko on vaan pienitehinen liian matalalla ja häiriöherkkä ja tähän on tyytyminen. Alkoihan toi ukkonen ja salamointikin nyt vähän pikselöimään kuvaa, mutta ei kuitenkaan mitään joka-aamuista totaali kavananipun kuolemista?

  Onko DNA: lla jotain arvauksia asiaan liittyen??

  Hiljasta on.
 • Vettä on tullut taivaalta koko yön, ilma on kostean märkä, sumu sakea... Arvatkaa huviksenne, että näkyykö HD  -kanavat?
 • Asun Etelä-Espoossa. DNA:n tarjoamia HD kanavia ei meinaa millään saada luotettavasti näkymään. Antenniasentaja käynyt useasti ja on tehty vaikka mitä temppuja. Todella rasittavaa siirtyä aina katsomaan normaalikanavaa. Tämä DNA on kyllä työlllistänyt alaa ja aiheuttanut lopuillekin paljon harmia. Voi kun ko. palvelu siirtyisi takaisin Digitalle tai vaikka kelle!
 • Eilen taas näkyi formuloiden harjoitukset tökkimättä, oli jonkun 4 tuntia kanava auki. Tänään ei sitten yli minuuttia näy pätkimättä, helvetti mitä touhua. Pitäs vissiin käydä siirtämässä antenninpaikkaa että näkyisi tänään tämä nippu, (jossa MAX on, 205,5 MHz).

  Ja eilen satoi välillä rankastikkin, tänään kirkasta ja ei oikein tuukekkaan silti ei näy (laatu nyt heittelee taas 0 ja 100 välillä, vaikka signaali on muka 100, TV:n virittimeltä katsottuna)
 • Nyt itseasissa on näkynyt jo muutaman päivän. Todennäköisesti pätkii taas kohta, mutta tuntuu turhalta taas antenniasentajaa palkata. Hän virittelee ja ihmettelee, perii palkkion, mutta pätkiminen tuskin loppuu. No, jos vaikka tämä tilanne jatkuis pitkään. Kaippa tässä lähivuosina jakelu jokatapauksessa myllätään uusiksi - toivottavasti.
 • Sadetutkasta katsoin ja taisi olla syy tämänpäivän aikaisempaan tökkimees, että Lahdessa oli tuolloin 3 tuntia sitten mahdoton ukkoskuuro.

  Kyllä kisan on pystynyt seuraamaan, eli pariin tuntiin ei ole pätkinyt.
 • Täällä myös ongelmana, että DNA VHF C-nippu lähetys katkeaa ajoittaa. TV:n diagnoosista näkee, että signaali katoaa täysin, ja tulee sitten yhtäkkiä takaisin joksikin aikaa hyvällä laadulla. Ikävää, koska haluaisin katsella maksamiani Viasat 119 ja 121 kanavia.
  Katselen lähetettä Lahden suunnalta.
 • Tuo Lahden C-nippu on täälläkin pari päivää taas kettuillut, eilen aamulla näkyi ja päivällä kokeilin niin ei mitään, illalla taas näkyi ja tänää aamulla, mutta nyt taas ei toimi.

  Tämä 177.5 MHz nipun lähetinteho on 2 kW, kun muissa nipuissa se on 3kW ja ainakin täällä 30 km päässä siitä tulee lähtökohtaisesti heikoin signaali. Saa senki näkyviin,k un vaihtaa antenninpaikkaa, mutta sitten joku muu nippu rupee tekee samaa, "näkyy - ei näy" juttua.

 • Kiitos kommentista, jotain outoahan tässä on. Tarkemmin nyt asiaa seurattuani minulla tämä Lahden nippu C:n näkyvyydessä esiintyy kolme tasoa: 1. Kuva näkyy erinomaisesti (signaali ja laatutaso erinomaiset diagnostiikassa), 2. kuva näkyy ja signaalitaso hyvä, mutta laatutaso on surkea eli paljon bittivirheitä, ja 3. kuva ei näy ollenkaan ja TV:n mukaan signaalitaso ja laatu 0.
  Ja tämä kaikki voi olla yhden päivän aikana.
  Eli lähetysteho riittää ihan hyvin, mutta ilmeisesti joku aiheuttaa nyt häiriöitä lähetykseen.
  Viime talvena tällaisia ongelmia en muista olleen.
  Kanava 120 (nippu A) näkyy täydellisesti kokoajan (laatutaso täysi 100).
 • Porvoossa on taas ongelmia B ja C nipun kanssa. Voi näkyä tai sitten ei. Todella harvoin A nipun kanssa.
 • Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että tuosta heikosta signaalista johtuu noi ongelmat ja häiriöt kertaantuu. Kun ei noi vastaanottimet osaa näyttää DVB-T2 signaalille juuri muuta kuin 0 tai 100 (varsinkin laadussa.)

  Ja kuten tuonne ylle kirjoitin TV:n oma viritin verrattuna tuollaiseen irtomittariin, niin signaalin voimakkuus:
  - irtomittarilla näyttämä 12% on tv:n mittarilla 0%
  - irtomittarin näyttämä 13% on TV:n mittarilla 100%

  Eli jos tuolla irtomittarilla saa aikaan vaikka sen 15% signaalin, niin laatukin pysyy siellä 100% kokoajan. tuossa 12-13% se laatu heittelee 0 ja 100 välillä mielensä mukaan. 

  Mutta sitä ihmettelen itsekin, että miten ongelmat yhtäkkiä alkoi keväällä, kun sitä ennen vuoden näkyi ihan hyvin.
 • Ainakin minun telkkari pystyy näyttämään molemmat luvut prosentin tarkkuudella. Siellä 80% ja 60% on silloin kun näkyy ja täys 0% kun ei näy.
 • Jos tuo TV:n oma mittari on noin jyrkkä (vaikka osaakin prosentinyksiköt) niin se kyllä selittäisi tilanteen, eli näkyvyys on aika kintaalla eikä paljoa tarvitse häiriötä kun takkuaa. Minulla on matkaa peräti 40km, mutta maasto ja antennikorkeus ovat hyvin suotuisat.
  Häiriönlähteeksi heitän häiritsevät TV lähetteet, esim Euroopasta. Tällainen iso korkeapaine aiheuttaa radiokelejä FM/TV alueille, ne tuli tutuksi kun nuorempana harrastin DX-kuuntelua. Nythän oli korkeapaineputki suoraan Eurooppaan. Se voisi myös selittää, että ongelmat alkoi keväällä, silloinhan oli myös korkeapaineita. Katsellaan, josko ongelmat häviäisi kun ilmat nyt muuttuu.
  Tänä aamuna ja nyt illalla tarkistettaessa minulla näkyy C-nippu kyllä.
 • Samat ongelmat myös Lempäälässä. YLEn ja MTVn HD kanavat
  pätkii Samsungin TV:ssä, mutta LG toimii .
  Samaan aikaan singnaalin laadut voi olla 0% ja 100%.
  Samsungiin vaihdettu takuuna uusi viritin, mutta tästä ei ollut apua.

 • Onneksi tänne kaakkoisimpaan suomeen ei dnan hd-lähettimien peittoalue riitä. Voi huoletta katsoa sd:nä kaikki kanavat.
 • Espoonlahden hoivakodissa Merikansantie 4, 02320 ESPOO näkyy antenniverkossa vain Nelonen HDnä. Onkohan sama ongelma kuin edellisissä ja kenelle pitäisi ilmoitus tehdä?
 • Onko siellä hoivakodissa edes VHF antennia laitettu? Joku sieltä laitoksesta vastaava varmaan osaa asian kertoa, jos ei ole tiedossa...
 • Mulla on lg:n tv, toimi pitkään moitteetomasti, mutta äkkiä siitä katosi signaali ja kuvaa eikä ääntä tule. Toisaalat singnaali on normaalin voimakas mutta sen taso on nolla? Ulkona on lautasantenni eikä sen asento ole muuttunut eikä johtoja muutettu, mutta silti signaalin taso on nolla? Tää on omakotitalo, olisko jotain neuvoa? Kiitos.
  juhani hartikka
 • Hei Juhani,

  Kannattaa kokeilla onko antennijohdon irroittamisesta ja uudelleen kytkemisestä apua, tämän jälkeen kannattaa hakea kanavat uudelleen.
  Jos toimenpiteistä huolimatta ongelma ei ratkea, pirauta asiakaspalvelumme maksuttomaan vikanumeroon 0800 300 500 niin tutkitaan tilannetta yhdessä.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Jos kyse on satelliittiyhteydestä, niin siihen ei varmaan saa apua DNA:n asiakaspalvelusta...

  Otsikon mukaista DNA:n VHF-verkkoakaan ei ole enää olemassa.
  JJJ
 • Miten signaalin voimakkuus voi olla normaali ja taso 0? Sama asia.
  PW
 • Ehkäpä lautasen ja satelliitin väliin on tullut rakennus tms.
  PW
 • Ongelma on esteessä, liian korkea ja liian leveä koivu estää signaalin, kiitos neuvoista.
  juhani hartikka

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.