Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA:n kaapeliverkossa teknisiä muutoksia tiistaina 29.3.2022

Tiistaina 29.3. DNA:n kaapeliverkkoon tehtävät tekniset muutokset voivat aiheuttaa hetkellisiä katkoksia tv-kanavien näkyvyyteen klo 8-12 välillä.

Varmista kanavien näkyvyys ja tee kanavahaku laitteellesi sen ohjeiden mukaisesti 29.3. klo 12 jälkeen.
Jos kanavat eivät kanavahaun jälkeen näy, tee ensin kanavahaku vielä toiseen kertaan ja jos tämäkään ei auta, saattaa tilanne vaatia laitten tehdasasetusten palauttamista.

Edit: Päivitetty kanavahakuohjeistusta.
DNA Ida S palveluasiantuntija (Päivitetty )

Kommentit

 • Nelosen nipusta Liv, Jim ja Hero eivät näy teknisten muutosten jälkeen HD-versioina kanavapaikoilla 8, 9 ja 14 (eivätkä muillakaan kanavapaikoilla). Vain ei-HD-versiot näkyvät vanhoilla paikoillaan 28, 29 ja 34.

  Surkeaa, jos edellä mainittujen kanavien hd-versioiden näkyminen vaatii tehdasasetusten palauttamista. Tällöin kaikki kuvan laatuun tehdyt säädöt ja muut asennukset joutuisi tekemään uusiksi.

  Erittäin huono homma DNA:lta, enkä viitsi moiseen ryhtyä!
  Kimmo Jääskeläinen
 • Hei Kimmo!

  Tässä kohtaa kannattaa ensiksi kokeilla kanavahakua uudelleen. Osa päätelaitteista on vaatinut toisen kanavahaun ja tämän jälkeen kanavat ovat lähteneet normaalisti näkymään. Lähtökohtaisesti HD-versioiden näkyminen ei vaadi tehdasasetusten palauttamista.

  Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta!
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kyllä täällä nuo kanavat näkyvät HD-laatuisena noilla kanavapaikoilla. En tehnyt tehdasasetusten palautusta vaan ainoastaan kanavien haun.

  Käytössä hubi (1-versio) ja kaapeli-tv.

  Pasi
 • Hei,

  tein kanavahaun tovi sitten uudelleen, itse asiassa kolmannen kerran, ja homma toimi nyt. Toisin sanoen, turhaan hätiköin kanavahakua pian puolen päivän jälkeen. 

  Kiitokset vinkistä!
  Kimmo Jääskeläinen
 • Onko Cnn International jatkossa maksuton kanava kun siinä ei näy lukon merkkiä ? Aiemmin ilmaiskatselussa ollut BBC News on taas salattu muutoksen jälkeen .
  Saapas 2.0
 • En tehnyt mitään, ja hubissa kanavat näkyvät niin kuin ennenkin. Tarvitseeko tehdäkään?
  Jyrki
 • Eilen muutosten jälkeen alkoi MTV3 HD:n kuva jäätymään. Siis vain kuva, ei ääni. Jäätyminen tapahtuu vain mainosten aikana niiden loppupuolella. Tämä identtinen riesa alkoi viime kesänä Nelonen HD -kanavalla, koskien vain Nelosen HD kanavaa. Nyt siis kaksi kanavaa tekee samaa. Koska MTV3 HD aloitti jäätymisen tarkasti muutostöiden jälkeen, katson, että ongelma on nimenomaan DNA:n päässä. Olen tehnyt tehdasasetusten palautuksen, kanavapäivityksen monasti. Antennikaapeli on lyhyt ja vaihdettu. Jäätyminen ei koske vastaavia SD-kanavia.
  EMLK
 • Hei EMLK,

  Olethan asiasta yhteydessä maksuttomaan vikanumeroomme 0800 300 500 niin pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin ja tekemään tarvittaessa vikatiketin, kiitos.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Siis ei vittu ole todellista!
  Kun eilen asentelin kanavat uudelleen, säädin numeroita ja tein suosikkilistat uudestaan, niin nyt sitten hävisi kesken ohjelman ainakin ylen kakkonen ja teema. Olette te kyllä uskomaton pulju!
  T
 • Ja miksi ihmeessä piti tehdä uusi säie? Eikö minun aloittamani keskustelu kelvannut?

  Voitteko luvata että tämä on viimeinen kerta vuoden sisään kun kanavia tarvitsee hakea uudestan?
  T
 • Jyrki, jos olet laittanut Hubin kanavat niin että ne näkyy IP-laadulla niin ei tarvitsekaan tehdä kanavahakua koska IPTV:ssä ei kanavahakua tarvii tehdä, kanavahaku koskee vain DVB-laatuisia kanavia.
  Jari
 • Tehny kanavahaun 3 kertaa, mutta kuvassa häiriöitä jatkuvasti
  Kimmo
 • Hei Kimmo!

  Kannattaa soitella vikapalveluumme maksuttomassa numerossa 0800 300 500 jossa päästään katsomaan tätä tarkemmin. Kiitos!
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Appiukon taloudessa näkyviin jäi vain tv2 (kaksi laitetta). Uudelleenhaku kadotti sen ja toi kolme ihan outoa kanavaa. Toinen kanavien haku ei muuttanut tilannetta. Haku hyppää ison osan taajuusalueesta yli. Pitää käydä vielä kerran ajamassa se haku. Älytelkkariin on tehty äänen osalta muutoksia. Ei mitenkään olisi halua ajaa tehdasasetuksia 🙁 Ei mennyt tällainen päitys ihan putkeen ....

  Jarkko
 • DVB- ja IP-kanavat toimivat ihan normaalisti hubissa ilman mitään virittelyjä. Ja laite kaikkiaan. Nyt kun kanavahausta on huonoja kokemuksia, ei kai kannata tehdä mitään? Kiinnostaisi vain, miksi näin on.
  Jyrki
 • Sama kuin EMLK:lla.
  Kiitti taas **tusti. Särjitte ties monennenko kerran toimivan systeemin. Kanavat haettu moneen kertaan ja laite palautettu tehdasasetuksille.
  Vain MTV3 pikselöityy teräväpiirtopuolella.
  Miten teistä pääsis eroon, prkl  >:o/
  DNAsucks
 • DNAsuck pääsee kyl eroon. Just tänään tilasin Telialta ja Elisalta kaapeli-tv tarjoukset.
  Mulla ei näy kuin Liv, Fox ja Hero ja kanava-asennus ei sitä korjaa. Ongelma alkanut perjantaina 1.4. kun siltä päivältä ei ole tallennus onnistunut.
  Aikaa kuluu, mut tv ei näy, ni en näe enää yhtään syytä jatkaa asiakassuhdetta.
  Pettynyt
 • Reissussa oltu. Nyt sitten kotona, kanavahaku tehty 10 kertaa, tehdasasetukset palautettu, virta pois digiboksista ja kortti otettu ulos ja sisään.
  Maksukanavista puuttuu Eurosport 1, Ruotsin svt2 ja tv3. Mitäköhän pitäis tehdä? Vaihtaa palveluntuottajaa ilmeisesti.
  Kiukku
 • @Kiukku, @Pettynyt, @DNASucks
  Teillä lienee jokin paikallinen vika, meilläpäin Helsingissä kanavat virittyi ihan normaalisti ja kaikki toimii, ensialkuun oli hieman pikselöintiä ja pätkimistä mutta sekin korjaantui.
  Epäilen että teillä kolmella on jokin vika paikallisverkossa jos kanavat ei virity oikein.
  Jari

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.