Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA:n lähtevän postin palvelimet SPF-tietueeseen

Kun postia lähetetään smtp.dnainternet.net palvelimen kautta, näyttää varsinainen lähettävä palvelin olevan tulikuusama2.dnainternet.net osoitteessa 83.102.40.151. Tämän osoitteen lisäämällä yrityksen domainin SPF-tietueeseen saadaan kopiokoneiden yms. postit lähtemään ja vastapää ei merkkaan niitä roskapostiksi.

Kaikki hyvin tähän asti, mutta onko mahdollisesti muitakin osoitteita jotka pitäisi SPF-tietueessa listata, että lähetykset toimivat jatkossakin oikein? Onko jossain virallista listaa DNA:n postipalvelimista, jota seuraamalla pysyisi ajantasalla ja pystyis pitämään myös SPF-tietueet kunnossa?

Kommentit

 • Tähän tuskin kukaan muu osaa ottaa kantaa, niin voisko DNA:n edustaja vastata. Ja jos ei ole tietoa täällä palveluneuvojilla, niin ystävällisesti välittää kysymyksen sellaiselle taholle, jolla on asiasta tietoa. Tai toki voi kertoa kyseisen tahon yhteystiedotkin ja voin olla sinne suoraan yhteydessä.
 • Hei SamiP!

  Oliko tässä nyt siis kyse yrityksen nimissä olevista palveluista? Jos oli niin olethan yhteydessä suoraan yritysasiakaspalveluumme, että voimme selvittää asiaa sitä kautta tarkemmin, kiitos.

  Palveluajat ma-pe klo 8 – 17
  Puh: 044 144 099
  Sähköposti: yritysasiakaspalvelu@dna.fi
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • En osaa sanoa onko kaikki kyseiset asiakkaat hankkineet yritysliittymää vai ei, mutta joka tapauksessa kaikkien liittymistä postia voi lähettää smtp.dnainternet.net osoitteen ja portin 25 kautta. Käytännössä ko. asiakkailla on Office 365 palvelu ja joitain laitteita, jotka eivät osaa autentikoitua SMTP:lla, joten posti pitää lähettää autentikoimattomana. Tässä on toki muitakin vaihtoehtoja, mutta helpointa olisi käyttää suoraan DNA:n SMTP:tä.

  Sen tiedän, että ainakin yhdellä on yritysliittymä ja se toimii samanlaisesti kuin kuluttajaliittymät tuon suhteen. Mutta soittelen tuonne ja katsotaan mitä selviää. Kiitos.
 • Hommahan hoitui kätevästi, yritysasiakaspalvelu teki tiketin service deskiin ja sieltä tuli vastaus erittäin nopeasti.

  Jatkossa jos joku etsii vastaavaa tietoa täältä, niin SPF:ään voi laittaa smtp.dnainternet.net tapauksessa include:_spf.dnainternet.net ja posti.taajama.fi tapauksessa include:_spf.taajama.fi

 • Kiitos, kun jaksoit jakaa spf-tiedot tänne. Etsin niitä jo eilen, mutta löysin ne vasta tänään!

  Dna saisi kyllä lisätä maininnan include:_spf.dnainternet.net sinne, missä muutenkin mainintaan postipalvelimet:
 • Mitä laitan palvelimeksi dna liittymään Burell riistakameraan

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.