Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA:n myymä nopea 100Mbit/s mobiililiittymä pukkaa dataa vain 1-6Mb/s

Miten voidaan liittymää myydä 100Mbit/s liittymänä, kun todellinen nopeus on vain reilusti alle 10 Mbit/s? Aivan käsittämättömän hidas. Olen verrannut noputta Teliaan ja Saunalahteen. Tämä täällä Kiimingin Alakylässä. DNA oikein mainosti jollain pylväsdiagrammilla, miten heillä on nopein netti verrattuna Teliaan ja Saunalahteen!
Menin halpaan ja vaihdoin liittymäni DNA:lle. Tässä taitaa olla jo aineksia kuluttajaviranomaisille kun nopeus on vain 10:s-100:s osa ilmoitetusta nopudesta.

Kommentit

 • Kaikkien mobiililiittymien takuunopeus on sama, riippumatta siitä, millä maximinopudella tuotetta markkinoidaan.
 • Jos olisit lukenut sopimusehdot, olisi paljastunut että 5 Mbit/s on nopeus jonka operaattorin on toimitettava. Loppu on sitten kaupanpäällistä ja markkinointihöttöä. Sama homma joka operaattrilaa, tosin Telialla alaraja taitaa olla 10 Mbit/s ainakin joissain mobiililiittymissä.
 • Hei Esa!

  Mobiililiittymille emme tosiaan pysty lupaamaan mitään tiettyä nopeutta vaan nopeus vaihtelee aina verkon ym. muuttujien mukaan, luvattu miniminopeus on kuitenkin aina 5M. Jos yhteysnopeudet ovat jatkuvasti tai aina tietyssä paikassa normaalia heikompia niin asiasta kannattaa olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30

  Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kyllä tiedän että ei mitään tiettyä nopeutta voida luvata. Mutta kun DNA markkinoi liittymäänsä nopeimpana, ilmeisesti jonkin vanhan testin perusteella. No voi tuo nopeus ehkä toteutuakin jossain päin Suomea, mutta luvattoman heikko nopeus on DNA:lla täällä vaikka, 4G kuuluvuus on hyvä. Masto vajaan kilometrin päässä.
  Useina päivinä ja useasti eri aikoina mitattuani on tainnut peräti kerran mennä vähän yli tuon takuunopeuden 5Mbps!
 • Ilmeisesti DNA:n verkossa on kuormaa koko ajan enemmän kuin kilpailijoiden verkossa täällä. Täytynee vaihtaa toiselle operaattorille, kun toisilla nopeudet moninkertaisia.
 • Onko tässä käynyt niin, että DNA on myynyt liittymiä enempi kuin mitä on tarjota kapasiteettia verkossa?
 • Oletko ollut asiasta yhteydessä asiakaspalveluun yllä olevan ohjeen mukaisesti? Pystymme liittymän toiminnasta selvittämään mistä hidastelu mahdollisesti johtuu, joskus pelkkä taajuuslukituksen tekeminen toiselle taajuudelle korjaa tilanteen.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Nettitutka näyttää, että ainakin jotkut käyttäjät ovat saaneet yli 50 Mbit/s nopeutta Alakylässä.
  Onko päätelaitteessa 4G+ eli Lte-a ominaisuus. Sillä on suuri merkitys saavutettuun nopeuteen.
 • Aiemmin päivällä on tyyoillinen nopeus ollut 2Mbps/6Mbps, tänään lukemat ihan erit eli 16Mbps/5Mbps. Oliskohan vaikuttanut koulun alkaminen, porukkaa paljon pois netin käytöstä. Yöllä mitattiin samaan aikaan Alakylässä ja Oulun keskustan liepeillä samoilla DNA-liittymillä nopeus. Alakylässä DL 9-13Mbps ja Oulussa DL 30-94Mbps.
 • Vain valokuitu, VDSL2, kaapelimodeemi voivat toimittaa vakaasti dataa maksimin mukaan, ja kiinteässä laajakaistassa on yleensä paremmat nopeuslupaukset. Esimerkiksi 80 prosenttia maksiminopeudesta.

  4G on aina jaettu kakku eikä parhaastakaan 4G:stä saa valokuitua.
 • Jaaha se on taas maanantain prime time ku jengillä netflixit rummuttaa. 03 yöllä tulee koko 50mb/s kaistan täydeltä. Nyt ei päästä taas edes viiteen. Tittidiu. Loppuuko tolpista kapasiteetti vai miks näitä nopeuksia rajotetaan näin rajusti? Ja iha sama lataako koneella vai puhelimella. Kaverilla sama homma korttelin päässä. Voisko tälle tehä jotain? 2h kestävä lataus kestääki nyt sitte yli 9h...

 • Haloo DNA meinaattkeko lisätä Tampereen Nekalan kapasiteettiä ku ei selkeesti riitä?
 • Hei!

  Kyse ei tosiaan ole yhteysnopeuksien rajoittamisesta, vaan mitä todennäköisimmin juuri verkon ruuhkautumisesta tiettyinä ajankohtina. Pääsemme selvittämään asiaa tarkemmin, kun olet yhteydessä vikapalveluumme numeroon 0800 300 500 ja tuota kautta voimme kirjata osoitteesta tarvittaessa katveilmoituksen tiedoksi verkkosuunitteluumme, jotta tilanne voidaan ottaa huomioon alueen verkkoa kehitettäessä.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ei kannata hommata mobiilia "muutaman euron" säästön takia.

  Jos taloon saa kiinteän laajakaistan, se toimii pomminvarmasti, luvatulla nopeudella joka on keskimäärin noin 90 prosenttia liittymän maksimista.

  4G on 4G, kaikille ei riitä.
 • Ainakin Telian taloyhtiön"valokuitu"laajakaista oli yhtä tuskaa, jatkuvia katkoksia ja välillä päiviä poikki. Viikonloppuisin ei korjata vaikka satojen ihmisten netti olisi poikki.

  Olisi tietysti kiva saada Telian tarjous.Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.