DNA:n TLS prokollaversiot

Mozilla Thunderbird'in uusin versio 78.8.0 vaatii TLS1.0 ja TLS1.1 tasoiset security protocol'lat muuten saapuva ja lähtevä posti ei kulje! Mitkä protokolla -versiot DNA:lla on käytössä? Mun saapuva ja lähtevä lakkas toimimasta 28.2.2021!

T. Timo J

Kommentit

• Oletko yrittänyt Thundebirdin asetuksissa muuttaa asetusta?
    PW
  • Saapuvan ja lähtevän postin palvelimen asetukset on DNA:n ohjeen mukaisia, käytössä "salaamaton portti" -numero saapuvassa ja lähtevässä palvelimessa -  ks. DNA Webmail ohjeet (s-postiosoite  siis ...@dnainternet.net). Jos yrittää lähettää viestiä, yhteys lähtevään palvelimeen aikakatkaistaan ja mitään postia ei tule sisälle.

Mitä asetuksia ehdotat muutettavaksi ja miten?
    Timo J
  • Minulla tosin käytössä ikivanha versio (60.9.1), kun uudet on niin hitaita käynnistymään. Asetukseni:
    TB:n Sähköpostiosoitteessa:
    Yhteyden suojaua asetus = SSL/TSL
    Todennus "normaali salasana"

Lähtevän postin palvelin:
    Portti 587
    Yhteyden suojaus: STARTTSL
    Todennustapa : "normaali salasana"
    Kun en tuota uutta halua asentaa, niin sen asetusmahdollisuuksia en tiedä.

Etkö ole DNA:n verkossa, kun käytössäsi on "salaamaton portti" ?
    PW
  • Sähköpostiosoitteessa portti 993
    PW
  • Jos sähköpostisi on ​@dnainternet.net, @phnet.net, @phnet.fi, @suomi.net, @dnatv.fi, @dslkuopio.net, @lumonetti.fi, @lumotv.fi, @nettikirje.fi tai @vasoasukas.fi, käytä näitä asetuksia.

Saapuvat palvelimet (valitse POP3 tai IMAP):
    POP3
    Saapuva palvelin: ​mail.dnainternet.net​
    Salaamaton portti: 110
    SSL​​-salattu portti: 995

IMAP
    Saapuva palvelin: mail.dnainternet.net​​
    Salaamaton portti: 143
    SSL​​-salattu portti: 993

Lähtevät palvelimet:

SMTP
    ​Lähtevä palvelin: ​smtp.dnainternet.net
    Salaamaton portti: 25
    TLS-salattu portti​​: 465 (autentikointi)
    StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

SMTP (DNA:n mobiililaajakaistaa tai puhelinliittymää käytettäessä)
    Lähtevä palvelin: smtp.dna044.com
    Salaamaton portti: 25
    HUOM! Mikäli liittymäoperaattori on jokin muu kuin DNA, silloin lähtevän postin palvelimen tiedot tulee kysyä omalta operaattorilta.

PW
  • 5.3.2021
    Yllättäen saapuva posti alkoi toimia eilen 4.3. mutta edelleenkään lähtevä posti ei toimi????

Voisiko DNA tekniikka -osaajat nähdä pientä vaivaa vielä ja korjata postipalvelunsa asetuksia niin, että lähteväkin posti kulkee Thunderbird' ssä. Jotain ovat tehneet, koska saapuva posti nyt toimii - en usko, että on itellään korjaantunut.
    Timo J