DNS-palvelin ei vastaa

"Tietokone yrittää käyttää DNS-palvelinta joka on virheellinen tai jota ei ole". Olen palauttanut modeemin tehdasaseutuksiin ja käynnistänyt modeemin useampaan kertaan uudelleen, mutta ei ole auttanut.

Kommentit

• Kojeile internet exlorersta ottaa dns serverin automaatti haku päälle, jotkin haittaohjelmat muokkaavat kyseistä asetusta
  • Ei modeemeihin yleensä ole DNS:ää laitettu. Käyttölaitteen yhteysasetuksesta tuossa on kyse. Laita se automaatille tai esim. Googlen palvelimille.
    Tuomas: Tuo ei ole selaimen asetus, vaan käyttöjärjestelmän asetus.
  • Se lopetti yhtäkkiä toimisen ja ei se ei myöskään toimi puhelimella joten en usko sen olevan ongelma

• Joo niin on mutta nopeimmin sen löytää explorerin tai edgen asetusten käutta
    Onko modeemi resetoitu , ja onko prepaid saldoa, Olen törmännyt.
    usein tähän

• Dns palvelin ei vastaa.Mitä teen linkooko pihalle vai????
  • Miten olet todennut, että DNS-palvelin ei vastaa?
    Käytä vaikka Gppglen palvelinta.
  • Joo modeemi pelittää dna:n mukaan mutta modeemista ei kulje laitteisiin lan tai wifi yhteydellä yhtään mitään. Vihreet palaa ja sillei.
  • Koita resetoida modeemi, painamalla tulitikulla tms. n. 30 sekunnin ajan reset-reikää, kun modeemissa on virta päällä.
    Modeemin kauttako tänne kirjoittelet?
    Näkyykö laitteissa Internet-kuvake?
    DNS on nimipalvelin. Se muutta yhteysnimen IP-osoitteeksi, kun nimeä klikkaa.
  • Puhelimella näpytän. Ja siis, bridge tilassa toimi eilen mutta ei tänään enää. Ainoastaan yks läppäri pelittää wifissä bridge tila päällä nyt kun testailin.

Eilen illalla toimi vielä ps4, padi, läppäri, älytelkkari ja puhelin. Ps4 LAN ja muut wifi.

Lokakuussa kun tämä netti tuli taloon, piti port passthrough kohdasta laittaa rasti ruutuun kyseiseen kohtaan jossa ps4 oli kiinni että toimi. Muuten oli kaikki aivan normaalisti. Ei bridge tilaa tarvinnut vaan se riitti. Ottaa päähän
  • Ei siltaavassa tilassa toimikkaan kuin 1 WiFi. resetoi se modeemi, jolloin se menee reitittävään tilaan. 4 LAN-porttia vievät muut IP-osoitteet (max 5 kpl siltaavassa tilassa).
  • Eth valo ei resetoinnin jälkeen pala niin ei pysty nyt testaamaan.
  • Kannattanee soittaa DNA:n vikapäivystykseen.
  • Joo sieltä tulee huoltoukko katsomaan tänään.
  • mitäs se huoltojäbä teki?
    tuutuu
  • Ei mitään kun alkoi toimimaan yön jälkeen ja soitin että ei tarvi huoltaa 😃
    Jezzzze
  • Omalla läppärillä Asus (tänä keväänä ostettu) pätkivät reaaliaikaiset esitykset esim. GoogleMeets ja Zoom. Työläppärillä ThinkPad nämä toimivat. Kotona DNA:n taloyhtiöverkossa langattomasti. Läppärin Asus WLANin vianmääritys antaa ilmoituksen "Tietokoneesi vaikuttaa olevan määritetty oikein, mutta laite
    tai resurssi (DNS-palvelin) ei vastaa. Ota yhteyttä verkonvalvojaan tai Internetpalveluntarjoajaan." Mitä neuvoksi? Onko vika DNA:n päässä vai sittenkin läppärin päässä?
    Jouni