Docsis ja latenssi

Latenssi hieman nousi FAST3686v2 (docsis 3.0) kaapelimotukalla verrattuna vanhaan vdsl -yhteyteen. Käsittääkseni DNA ei tue docsis 3.1:stä, mutta kysymys kuuluukin että väheneekö latenssi vaikkapa AVM FRITZ!Box 6660:lla jossa 3.1, mutta tukee 3.0, eli auttaako uudempi tekniikka vaikkakin käytössä vanhempi 3.0? FAST3686v2 on sillattuna ja perässä on Ubin EdgeRouter 12 hardware offloadingilla, joten kiinnostaa todellinen nopeus laitteelta (ei siis natin takaa tai wifillä tms.), AMV:kin tulisi tietenkin siltaavaksi.

Docsistapäivää Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Auttaako uudempi tekniikka vaikkakin käytössä vanhempi 3.0?

Ei auta.

Modeemi saa verkkoon yhdistäessään ne parametrit jotka vaikuttavat latenssiin, DNA on epäilemättä optimoinut nämä niille laitteille joiden käyttöä 'suositellaan'.  Yksi loistava syy uusia koko verkko 3.1:een on sen tarjoama mahdollisuus matalampaan latenssiin.
    AP
  • Onkohan täällä DNA:laisia jotka osaisivat arvuutella docsis version nostoa? Kehityksen on kehityttävä koska esim. meillä lähialueella on Lounella valokuituverkko, joka tosin max 100 mbits toistaiseksi, mutta pinkiponki speedtestillä huitelee 2 ms kantturoissa siinä missä se dna kaapelimotukalla on tyypillisesti 10 ms korvilla. Nyt jos tälle kadulle vetävät ja vieläpä tarjontaansa päivittävät gigabitin nopeuteen ja kytkentä on järkevän hintainen niin valinta ei ole kauhean vaikea. Mutta tyytyväinen olen siihen että nopeus on hyvin lähellä teoreettista maksimia, 930 mbits alas / 95 mbits ylös tyypillisesti (tietenkin välillä vähemmänkin, mutta ei mitään dramaattista pudotusta). Minulle ei muutama hassu ms ole merkityksellinen, mutta nuorisolla on Fortnitensä ja siinä se on elämän ja kuoleman kysymys, kirjaimellisesti.
    Docsistapäivää
  • Korjaan edellistä sen verran että Lounealla on nykyään näköjään 1000/500 tyrkyllä. Pitäähän tuota kysäistä, vaikka en pidättäisi hengitystä sen saamisen tai DNA:n docsis 3.1 kanssa, 1. maailman 'ongelmia'han nämä toki...
    Docsistapäivää
  • Kaapeliboksin vaihto ei vaikuta viiveeseen, mutta modeemin tuki tulevaisuuden Docsis 3.1 tekniikkaan on toki plussaa. DNA:n modeemeista Ubee UBC1303 sisältää tämän tuen. Tarkempaa tietoa muun kuin DNA:n modeemin käytöstä löytyy täältä: https://www.dna.fi/omamodeemi