e5186 kotimokkulan firmware

Sivujenne mukaan uusi frmware julkaistu 2.5.17. Mistä sen voi ladata, sivuilla ei linkkiä?Myöskään mokkulan oma päivitystoiminto ei löydä uutta versiota?
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Hei Ville!

Olethan tarkistanut, ettei päivitys ole jo asentunut laitteelle? Päivityksen versionumero on siis 21.316.01.00.182. Päivitys suoritetaan hyväksymällä se asetussivuilta joko automaattisesti tulevan ilmoituksen kautta tai manuaalisesti hakemalla päivitys seuraavasti: Päivitys -> Hae päivitys polusta. Jos tämä ei jostain syystä onnistu niin kannattaa mokkulasta ottaa hetkeksi aikaa virrat kokonaan tai palauttaa tehdasasetukset ja kokeilla tämän jälkeen päivityksen hakemista uudelleen.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hei,
    Laitteessa firmis 21.310.01.01.182. Virrat katkaistu seinästä, tehdasasetukset palautettu, mutta edelleenkin hae päivitys -toiminto ilmoittaa, että ohjelmisto on ajan tasalla. Voitteko lähettää firmiksen sähköpostilla?

• Eipä löydy uutta firmistä täälläkään, joten vika on teidän (DNA) päässä.
  • Ei löydä laite päivitystä mullakaan.

Löytyykö käyttäjää, jolla päivitys on onnistunut?
  • en löydä myöskään tätä uutta päivitystä purkista, olen käynnistänyt uudelleen ja resetoinutkin välillä mutta ei hae sitä verkosta
  • Hei kaikki,

E5186 päivitys myöhästyikin hieman, uudesta ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Pahoittelut, että tukisivustolla on vielä vanha tieto. Päivitys julkaistaan portaittain, joten kaikki eivät tule saamaan sitä samaan aikaan.

Laitteen päivitys tapahtuu normaalisti hakemalla se WEB-käyttöliittymästä, kunhan se ensin saadaan valmiina päivityspalvelimelle.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Vanha tieto se siel tukisivustolla on vieläki kun ei oo firmware pätsii edelleen viel näkyny :p
  • Jep, kohta neuvotaan taas buuttaamaan laite...
  • Milloin firmware? Mir ei ole vielä käytettävissä :-(
  • Ei löydä päivitystä
  • Harmi. Asun Suomessa viime aikoina. Anteeksi huono Suomi. Opin :-): Harmi. Odotan innokkaasti, että uusi firmware! Toivottavasti he pian!
  • Mokkulamies vois kertoa millon sitä pätsii alkais tulee jo pikkuhiljaa
  • Mulla Soneralta ostettu 5186, koska oli edukkaampi. Käytetty alusta ssti kuitenkin DNA liittymällä.
    Ohjelmistoversio:21.310.01.00.07
    Ei löydä uudempaa. Onko niin ettei tuohon laitteeseen saa ollenkaan päivitystä kun ostettu kilpailijalta?
  • Et saa kun soneralt siihen vaan uutta firmwaree sitkun se julkasee. Itsel dna ostettu modeemi ja elisan liittymä ni firmware tietenki tulee vaan dna:lt 😀
  • Ilmeisesti tämä päivitys on nyt tullut jakoon/tarjolle. Ainakin Soneran kaupasta aikanaan ostetttu E5186 sitä tarjoaa jo asennettavaksi. Purkissa nyt 21.310.01.00.07 ohjelmisto. Menee vaihtoon, koska nyky ohjelmistolla DNA lastulla purkki jäätyy näemmän 15-12h syklissä.
  • Ei ole Dnaaalta ostettuun purkkiin uutta päivitystä vielä tullut.
  • Joo ei oo viel näkyny. ihme et sonera ollu kerranki ensimäinen ;O
  • Mikähän tämän päivityksen laita nyt oikein on? Koska tämä on jaossa?
  • Telian päivityksen megan sivuilta voi ladata mutta se ei ole täysin virallinen päivitys. https://yhteiso.telia.fi/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/puhe/thread-id/5505/page/2

Ei tiedä teliakaan millon saa oman virallisesti ulos.
  • Meneekö nämä operaattorien firmware.t mukisematta sisään toisen operaattorin modeemiin ristiin? Ilman kikkailuja
  • Vaatii kikkailuja, mutta ei ole kovin vaikeaa. Ainakaan tuosta Telian "epävirallisesta" uudesta firmisversiosta en löytänyt DNA:n uudelle versiolle mainostamaa siltausmahdollisuutta (joka lähinnä itseäni kiinnostaisi).
  • Nyt on 3kk siitä kun DNA julkaisi uuden firmiksen olevan ladattavissa. Voisitteko dna:n ihmiset ystävällisesti tiedottaa koska tämä viimein on tulossa....vai onko ollenkaan?
  • Aivan oisi kiva tietää kanssa. Mokkulamies herätys :)!
  • Minkä firmwaren minä mahdan saada kun boxi on telialta hankittu ja liittymä DNA? Keskustelua olen myös seurannut telian foorumilla. Sielläkin ihmetellään milloin firmwarea alkaa tippua vaikka monesti luvattu
  • Kerttu: kerta sinulla on Telian boksi saat Telian firmwaren sit kuin se tulee
  • Mokkulamies herätys millon se dna uus firmis tulee?¿?¿?¿
  • Milloinkohan tämä uusi firmware tulee? Voisi joku sieltä DNA:lta nyt kommentoida tähän!
  • Hei, päivitys on tulossa tämän vuoden aikana.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • en usko
  • Käytössä Telialta ostettu E5186, ja vaihdoin sim-kortin DNA:lle. Ongelmana on että Telian firmwaresta johtuen (luultavasti?) kaksisuuntainen data ei toimi; mokkulan perässä olevan kytkimen hallintaohjelmaan ei saa lainkaan yhteyttä. Sama hallintayhteysongelma on myös kytkimen perässä olevaan PoE wifilaitteistoon.

Itse kytkin toimii normaalisti siihin aiemmin Telian aikana tehdyillä asetuksilla, samoin wifi-toistinjärjestelmä.

DNA:n myyjän antama ohje hallintayhteyden aikaansaamiseksi oli asettaa mokkukan profiilihallinnassa APN julkinen.dna.fi jonka tein, mutta se ei aikaansaa kaksisuuntaista dataa johtuen (luultavasti?) siitä että firmware on Telialta. Telialla tämä kaksisuuntainen data on järjestetty siten että tilataan operaattorilta liittymälle "Telia Yhteyspiste -lisäpalvelu 2€/kk."

Tuskin olen ainoa ongelman kanssa. Löysin netistä DNA:n firmwaren BV7R2C0update_21.310.01.01.182 - DNA - LATEST.gz.bin jota yritin ladata mokkulan hallintasivulla Päivitä -> Paikallinen päivitys, mutta päivitystoiminto ilmoittaa päivityksen epäonnistuneen.
  • Onkos kukaan kokeillut tuota uutta firmistä?
  • Meni purkkiini mukisematta ja se toimii yhä.
  • Hei,

virallinen DNA:n päivitys E5186:lle, missä tulee mukana bridge mode, 5Ghz korjaus sekä monta muuta korjausta, on tulossa kuukauden sisään julkiseen levitykseen. Päivitys jaellaan portaittain. Suosittelemme vahvasti päivittämään vain DNA:n sivuilta tai Mokkulan omilta asetussivuilta löytyvään versioon. Laitteen takuu ei kata epävirallisten tai epävirallisten lähteiden kautta ladattujen päivitysten vikoja tai niiden aiheuttamia ongelmia.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Toi linkki menee huawein sivulle.
  • Kyseinen linkki ohjaa lataamaan vanhan release candinate version Huawein pilvipalvelusta. Takeita toimivuudesta tai 100% virallisesta koodista ei ole. Viralliset versiot tulevat ladattavaksi suoraan Mokkulan asetussivuille tai DNA:n tukisivustolle, kun ne ovat valmiit: www.dna.fi/tuki-mokkulat
    Olli Kehityspäällikkö
  • No mistä löydän uusimman virallisen firmiksen tuolle dnan purkille?
  • Hei J,
    Kyllästyin odottamaan ja laitoin tuon itsellenekin. Osaatko sinä (tai joku) neuvoa millaiset asetukset reitittimessä pitää tehdä, jotta saan siltauksen toimimaan?
  • Tänään tuli purkille suoraan päivitys 21.316.01.01.182. Tuota siltausta en ole testaillut.
  • Purkkiin heitetty uusin softa ja siltaus laitettu päälle. Purkin takana oleva reititin Netgear R7000 (DD-WRT -firmis/Kong) saa ulkoisen osoitteen, mutta liikenne ei kulje läpi (mm. nimipalvelu ei toimi). Netgearin tilalle kun iskee PC:n, niin homma toimii loistavasti. Ilmeisesti uusin firmis + siltaus ei toimi kunnolla DHCP:n osalta toisen reitittimen kanssa.
  • Asuksen perässä toimii oikein mallikkaasti.
  • Samoin toimi TP-Linkin perässäkin...
  • Pitää kokeilla Asuksen tukarilla. @Aapeli @MoGGula: onko teillä purkin APN data.dna.fi vai julkinen.dna.fi?
  • Julkinen.dna.fi  ihan vaan siksi että yksi nat vähemmän.
  • Huomioita näistä eri firmiksistä. Käytän aina bridge-ominaisuutta koska parempi laite sisäverkkoon olemassa kuin tuon mukana tuleva. Nyt on ollut käytössä Huigaten firmis ekana. Toimi ihan ok, ei suurempia moitteita. Sitten ollut tuo DNA:n uusin. Ei myöskään suurempia probseja, mutta joka iltaista yhteyden katkeamista tiettyyn aikaan esiintyy. Eli 4G yhteys katkeaa joksikin aikaa illalla (minuutti/kaksi) ja palaa sitten takaisin. No nyt kokeilin tuota Elisan uusinta. En osaa sanoa, millä parhaat nopeudet tai pingi, mutta Elisan uusimalla firmiksellä ei ole tullut noita joka iltaisia katkoja mitä tulee DNA:n softalla. Liittymä kuitenkin DNA:lta. Ja APN julkinen.dna.fi.