ED500 -modeemi resetoitui itsestään yöllä

Heräsin aamulla ja huomasin, että internetyhteys oli poikki älytelevisioon, eikä se toiminut langattomasti muissakaan laitteissa. Modeemissa normaalisti vihreänä palava rengas paloi nyt kellertävänä. Käynnistin modeemin uudestaan, eikä ongelma korjaantunut. Hain Wifi-yhteyttä uudestaan ja huomasin, että Wifi-yhteyteni SSID-nimet olivat palautuneet modeemin tehdasasetuksiin. Pöytätietokoneella modeemin asetuksiin mentyäni huomasin, että jopa käyttäjätunnus ja salasana olivat palautuneet tehdasasetuksiinsa. Koko modeemi oli täydellisesti palautunut tehdasasetuksiinsa minun nukkuessani. Asetin SSID:t kuntoon ja asetin modeemille uuden, varmasti vahvan salasanan.

Olin tämän jälkeen poissa kotoa yhteensä 6 tuntia ja tällä välillä nettiyhteys oli lakannut taas toimimasta. Modeemin uudelleenkäynnistys ratkaisi tällä kertaa ongelman, mutta on oletettavaa, että vika tulee toistumaan.

Modeemin tiedot:

DNA ED500
Firmware Version: PURE-ED500-DNA-4.3.6.101-R
Other Bank:PURE-ED500-DNA-4.3.5.70-R
Kernel Version: 4.9.109+
Kasperi Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Tilannepäivitys:Tällä hetkellä yhteys pätkii 10-30 minuutin välein, ja välillä etupaneelin kaikki valot lakkaavat palamasta. Uudelleenkäynnistys auttaa, mutta kohta modeemi sekoaa taas uudelleen. Sekoamisen yhteydessä kaikki Wifi-yhteydet lakkaavat näkymästä.

Nettiyhteys suoraan rungosta toimii, joten vika on ilmeisestikin modeemissa.
    Kasperi
  • Modeemi lienee päivittynyt! Resetoi modeemi reset-napista painamalla sitä yhtäjaksoisesti tulitikulla tms. 30 s kun siinä on virta päällä. Toivottavasti auttaa!
    PW
  • Perin omituista käytöstä modeemilta. Resetoin modeemin eilen illalla ja sitä lähtien on toiminut asianmukaisesti. Jään seuraamaan tilannetta.
    Kasperi
  • Päivityksen jälkeen modeemi on syytä aina resetoida. Modeemin päivitys ei aina mene putkeen.
    PW
  • Modeemin vika esiintyy jälleen. Yhteys katkeaa 30 minuutin välein. Minusta tuntuu, että jokin taloyhtiön sähköverkossa oleva piikki aiheuttaa tämän.

DNA:n asiakaspalvelussa kerrottiin, kuinka ethernetissä ei kulje sellaisia jännitteitä, mutta kummasti saan televisiokuvan pätkäisemään irroittamalla Ethernet-kaapelin. Täytyy löytää häiriönsuojauttu pistorasia.
    Kasperi