Edgerouter X SFP valokuituliittymässä

Hei,

Voiko DNA:n valokuituliittymässä käyttää kuitumodeemina Ubiquitin Edgerouter X SFP -reititintä (https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-x-sfp/)?

Kommentit

• Tuskin!
    Laitteen pitää olla DNA:n hyväksymä, jotta sen saisi rekisteröityä asiakkuudelleen.
    Valokuituliittymä on vain nimi, joten niitä käytetään myös koaksiaalikaapeliverkoissa.
    Kuituliitäntäisessä verkossa signaali on ensin muutettava sähköiseen muotoon.
  • Jos tuo toimii vain modeemin perään liitettävänä reitittimenä, niin miksipä se ei toimisi.
  • Jakokaappiin tulee kyllä ihan DNA:n valokuitu, joka on kiinni DNA:lta saadussa SFP-mediamuuntimessa joka on kiinni DNA:lta saadussa reitittimessä (Inteno, muistaakseni EG300). Kysymys siis on, voinko ottaa SFP-palikan irti Intenosta ja laittaa sen Edgerouterin SFP-liitäntään. Tai siis fyysisesti varmasti voin mutta tuleeko yhteensopivuusongelmia.
  • Myös minä haluaisin vastauksen tähän kysymykseen, eli siis täähän "voinko ottaa SFP-palikan irti Intenosta ja laittaa sen Edgerouterin SFP-liitäntään". Haluaisin vähentää laitteiden määrää ja jättää Intenon vain varalaitteeksi.
  • En näe syytä miksi ei voisi, SFP-palikka ei ole kovinkaan älykäs kapine, ja tuskinpa verkkoon tehdään minkäänlaista autentikaatiota. Joten ei muutakuin optiikka veks ja naps toiseen laitteeseen. Toki kysymys kuuluu että tukeeko Edgerouter juuri kyseistä SFP-optiikkaa. Niitä nimittäin koodaillaan eri valmistajille sopiviksi, jotkut laitteet toki hyväksyvät minkä tahansa.
  • Helppo kokeilla. SFP vaan kiinni edge routeriin? Tunnistaako?
    Sitten linjaan kiinni. Tuleeko IP?
    Tuskin on MAC-sidottu liittymä, jos toimii Intenon läpi, joka on siltana.
    DNA liitymässä voi ehkä olla jotakin asiakashallintaan liittyvää, jotka ei sitten toimi edgen kanssa.

• Mulla on nyt SFP kiinni HP :n (hallittavassa) kytkimessä josta mennään kaapelilla reitittimen. Pelittää. Tosin minun piti hommata HP kytkimeen sopiva SFP joka on yhteensopiva myös DNA :n kuituun.
  • Toivoisin tähän myös vastausta!