Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Ei kelvollista IP-määritystä - Windows 10 virheilmoitus

Hei!

Windows 10 käyttöjärjestelmän kanssa on havaittu ongelmia nettiyhteyksissä. Ongelma ei johdu DNA:sta, mutta vaikuttaa yhteyksiemme toimintaan. Ongelma koskee sekä kiinteitä että liikkuvia laajakaistoja.

Ongelma johtuu mahdollisesti Windows 10:n päivityksestä. Windows 10 päivitykset asennetaan nykyään automaattisesti, joten ongelmat saattavat alkaa yllättäen.

Windows 10 käyttää oletuksena nopean käynnistyksen mahdollistavaa ns. Hybrid shutdown -sammutusta, jolloin sammutuksen yhteydessä tallennetaan käyttäjän istunto nopeaa käynnistystä varten. Tämä aiheuttaa ongelmia nettiyhteyden toimivuuteen IP-osoitteiden ristiriitojen takia.

Jotta ongelma korjautuu, tietokone pitää sammuttaa pitäen ”Shift” -painike pohjassa samalla kun sammutusvalikosta valitaan "Sammuta" (tai "Shut down"). Kun tietokoneen käynnistää tämän jälkeen uudelleen, toimii yhteys normaalisti.

Mikäli tämä ei korjaa virheilmoitusta, auttaa asiassa DNA:n yhteistyökumppani HS-Works Oy:n maksullinen tekninen tuki, sillä kyseessä on tietokoneesta johtuva ongelma. Palvelunumero DNA:n asiakkaille 0600 305060 (1,98eur/min + mpm/pvm). Avoinna arkisin klo 8-18 (puhelin sekä huoltopiste).

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Juu, toimi ainakin omalla kohdallani, kiitos.

 • Niin typerältä, kuin se kuulosti... Mutta enpä olisi uskonut, että netti alkaa toimimaan, kun ensin sammuttaa koneen painamalla samalla shift-näppäintä. Kiitos ja kumarrus taas tekniikan ihmelapsille.

 • Sama vika Rahikaisella, shift-temppu auttoi. Aspan vikapalvelun puhelimen päässä katsottiin ensin tukaritilanne jne., ja sit mainittiin lyhyesti win viasta muttei tarjottu shiftin painamista koneen buutissa, vaan tarjottiin piuhan kanssa kokeilua, tai resettiä. Molempia piti kokeilla. Ei toimi. Lykkyä tykö. No sitten eksyin itse luurin kautta tänne katsomaan olisiko millainen win vika, ja voisiko kiertää jotenkin. Kun shif-temppu näyttäisi olleen tiedossa jo soiton aikaan, ehkä ensi kerralla voisi yrittää kertoa luurissa rohkeasti lisää samoin tein, niin homma nopeutuisi. Kannatti kokeilla ja kiitos että oli sentään täällä tiedossa.

 • Kiitos. Alko pelittää. Ei tarvinut viedä konetta mihinkään. Hyvä Iiro!

 • Mahtavaa, että ongelma on selvinnyt! Pyytäisin tässä vaiheessa antamaan palautetta Microsoftille aiheesta. DNA ei pysty asiaan paljoa vaikuttamaan vaan kyseessä on tosiaan Microsoft Windowsin uusi "ominaisuus".

  Pysyvämpi korjaus voi löytyä myös vaihtamalla päivityksen myötä muuttuneita virranhallinta-asetuksia. Poistamalla käytöstä Windows 10:ssa Hybrid Shutdown-toiminto virranhallinta-asetuksista, poistuu samalla tarve shiftin käytölle.
  Asetuksen muuttaminen tapahtuu seuraavasti:

  1.Etsi hakutoiminnolla (win-näppäin ja ala kirjoittaa) "Virranhallinta-asetukset"
  2.Valitse virtapainikkeiden toiminnot vasemmalta valikosta
  3.Klikkaa: Ei käytössä olevien asetuksien muuttaminen
  4.Ota täppä pois kohdasta "Ota käyttöön nopea käynnistys"
  5.Varmista, että "kun painan virtapainiketta" -kohdassa on toiminto "sammuta"
  6.Käynnistä tietokone uudelleen normaalisti

  Paras vastaus
 • Kiitos Mokkulamies
  Näin tein eikä mitään ongelmia ole tässä suhteessa esiintynyt. Verkkoyhteys pelittää entiseen hyvään malliin

 • Kiitos avustanne, taas toimii nettiyhteys :-)

 • Kysyn koskeeko tuo ongelma vain läppäreitä? Minulla on pöytökone jossa ei ole ilmennyt tuollaista ongelmaa. Silloin kun automaattinen päivitys on tullut niin se päivittää ja uudelleen käynnistää tietsikan uudelleen sekä alkaa määrittämään asennettua päivitystä. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut IP osoitteessa. Kerron vielä että tässä oli win 8 joka päivitettiin microsoftin win 10 silloin kun se tuli. Eräällä henkilöllä kuvatunlainen ongelma on ollut juuri niinkuin kerroitte. Hän onnistui saamaan ristiriidat kumottua antamallanne tavalla. Voisitteko hieman valistaa mitä sillä shift ja sammutta toiminnolla tapahtuu jotta IP ristiriidat saadaan kumottua.

 • Toimi täälläkin sift temppu. Kiitoksia

 • Kilos paljon ohjeesta. Toimii.

 • Vihje toimii hyvin.Kannatti kokeilla.

 • Koko päivä meni kun kokeilin kaikenlaista ja nyt löysin tämän DNA:n mainion shift-NEUVON.
  TUHANNET KIITOKSET

 • Joulun jälkeen alkoi samanlainen ongelma. Korjautui hetkeksi vaihtamalla neuvojen mukaan virranhallinta-asetuksia, mutta ongelma on jälleen tullut takaisin. Tietokone ei siis muodosta nettiyhteyttä mokkulan kautta, joka on koneessa kiinni usb-johdolla. Mokkula ottaa kuitenkin virtaa normaalisti, mutta ei kommunikoi koneen kanssa. Wifi toimii ongelmitta muilla laitteilla, tosin niissä ei ole win10:ä. Mikähän neuvoksi? Alkaa nimittäin hiljalleen kypsyä tähän.

 • Sama ongelma tai ainakin sama viesti esiintyy omassa Windows 7:ssa.
  Toivon mukaan shift + sammuta ohje toimii tässäkin.

 • Ei toimi, sillä kyseessä on aivan uusi ominaisuus, ja vain Windows 10:ssä

 • Suuret kiitokset !

  Olen tässä pari viikoa yrittänyt selvittää samanlaista ongelmaa ( ei kelvollista IP- osoitetta, ym.) . Meillä 3 laitetta läppäri, I-pad ym. dna:n mokkulassa, kiinteä pöytäkone lakkasi yhtäkkiä yhdistämästä verkkoon. Muut laitteet toimivat.

  Vika korjaantui heti "sift" tempulla, kiitos !

 • shift auttoi, mutta toi tullessaan taas aiemman ongelmani, eli sen että Nvidia näytönohjain kaataa näytön. eli pitää puhdistaa nyt kone uusiksi ja asentaa se Nvidia uudelleen - n. tunnin prosessi. (olin juuri alle kk sitten saanut siihen windowsilta toimivan korjauksen, ja tuo shift homma ilmeisesti tuhosi sen).

 • Mä jouduin palauttaan koko tietokoneen järjestelmän alkuasetuksiin, ennen kuin sain ongelman korjattua. Siinä sitten vaan häviää samalla kaikki asennetut ohjelmat, mm. office-paketti ja virustorjuntaohjelma. Tosi kätevää! Kyllä nyt olisi nettiyhteyden kehittämisen paikka niin, että se ymmärtäisi nämä windowsin uudet päivitykset!
 • tämä ongelma tuli taas vaikka sen siis jo kerran annetuilla ohjeilla korjasin (ja sekoitin sillä näytönohjaimen myös)... joten ei paljoa kiinnosta kokeilla samaa taas. pitäisi olla kelvollisempi korjaus. tuntuu vaan että win10 on melko mätä monin paikoin.
 • Löytyi syy miks netti ei toiminut 4kk ajalla. Aattelin vanhan kannettava windowsin vetelevän viimeisiä. Vika olikin korjattavissa näin helposti! Onneksi en kerennyt hävittää konetta, mikä kävi mielessä useamman kerran mutten vielä saanut aikaseksi viedä hävitykseen. Kiitos tiedosta!
 • Jouduin palauttaan koko tietokoneen järjestelmän alkuasetuksiin neuvojen jälkeen (alla).

  1.Etsi hakutoiminnolla (win-näppäin ja ala kirjoittaa) "Virranhallinta-asetukset"
  2.Valitse virtapainikkeiden toiminnot vasemmalta valikosta
  3.Klikkaa: Ei käytössä olevien asetuksien muuttaminen
  4.Ota täppä pois kohdasta "Ota käyttöön nopea käynnistys"
  5.Varmista, että "kun painan virtapainiketta" -kohdassa on toiminto "sammuta"
  6.Käynnistä tietokone uudelleen normaalisti

  JA TÄMÄN jälkeen sama ongelma.

  Kiinteä linja ja sen päässä router. Win 10 ei löydä oikeita ip:tä!!

  Ohjetta ei viitsi uudelleen kokeilla - se on päivän duuni palautta kaikki softat 🙁


 • mulla meni noiden ohjeiden kanssa kone sen verran sekaisin, että pitäisi uudelleenasentaa windows, mutta mulla ei ole windows asennuslevyä, joten joudun käyttämään nyt viallista windows versiota, ja piti ottaa päivitykset kokonaan pois päältä, ettei uusi päivitys pistä konetta vielä enemmän sekaisin. nykyisellään jos painan windows näppäintä, tulee esille KRIITTINEN VIRHE ikkuna, ja pitää kirjautua ja sisälle uudestaan.
 • Jeps!
  Kukin käyttää varmaan ohjetta omalla vastuullaan, mutta ainakin minun kokemuksesta: ohje voi johtaa "tehdasasetusten palauttamiseen!!

  Tuo ilmoitus "KRIITTINEN" vrhe on kovin tuttu.


 • Voisko joku DNA Staff member ottaa kantaa? Ohje on susi. Ainakin, jos omistat DNA:n kiinteän linjan (taloyhtiö) ja jaat sen routerilla    3-4 yhteyteen eri huoneeseen. Ohje ei toimi ja johtaa kriittiseen virheeseen, josta selviää vain tehdas asetusten palauttamisella. So. Ip yms ihan hakusessa.


 • Hei Eljas! Tarkentaisitko nyt että mikä osa ohjeistamme siis on mielestäsi saanut koneen jumiin?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Asetuksen muuttaminen tapahtuu seuraavasti:

  1.Etsi hakutoiminnolla (win-näppäin ja ala kirjoittaa) "Virranhallinta-asetukset"
  2.Valitse virtapainikkeiden toiminnot vasemmalta valikosta
  3.Klikkaa: Ei käytössä olevien asetuksien muuttaminen
  4.Ota täppä pois kohdasta "Ota käyttöön nopea käynnistys"
  5.Varmista, että "kun painan virtapainiketta" -kohdassa on toiminto "sammuta"
  6.Käynnistä tietokone uudelleen normaalisti


  Mokkulamies
  5 kuukautta sitten
 • So. Point to point yhteys OK. Mutta routerilla asennusten asettaminen s.e. IP/DNS määritykset toimisivat ei onnistu. Ja tuo palstalla ollut ohje (mokkulamies) johtaa koneen täydelliseen jumiin, josta pääsee ulos vain tehdasasetusten palauttamisella.
 • Ei auttanut Virranhallinta -asetusten muutos. Mokkula on toiminut ok tähän asti, mutta WIN10 päivitys v1703 ja sen jälkeen ei ole toiminut. Ilmoittaa, että mokkula on valmis, mutta kun yrität yhdistää nettiin, ei onnistu. WIN7ssa pelittää normaalisti. Siis lisää ehdotuksia?
 • Ei toimi vielkää

 • Uusi käyttöjärjestelmä tuo aina tullessaan joihinkin laitteisiin tai ohjelmiin yhteensopivuusongelmia. Laitevalmistajan tulisi julkaista uusi ohjelmisto, joka soveltuu uuteen käyttikseen.
  Win 10:n koontiversiot ovat periaatteessa uusia käyttiksiä.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.