Ei yhteyttä Xbox Liveen

Olen yrittänyt tässä jo tovin saada Xbox 360:n yhdistämään Internettiin, muttei mikään tunnu auttavan. Olen avannut Microsoftin ohjeiden mukaan portit 88, 3074, 53 ja 80, ja koettanut myös DMZ-asetusta. En ole varma, olenko avannut julkisen IP:n oikein. Laitoin reitittimen (Huawei B593u) APN-asetukseen osoitteeksi data.dna.fi, niinkun ohjeissa luki (kun liittymä on ennen 12/17 avattu). Onko tässä jotain, mitä on jäänyt huomaamatta?

Kommentit

• Nuo portit ovat käsittääkseni tarpeen vain moninpeleissä. Kyllä sen boxin pitäisi nettiyhteys muodostaa vaikka ei olisi sisäänpäin mitään portteja auki. Saako se ylipäätänsä ip osoitetta? Jossakinhan siellä valikoissaon verkkodiagnostiikka, aja se jotta näet tarkempia tietoja.
  • Eipä se vain yhdistä, yritin myös välimuistin tyhjentää. Kokeilin kaverin kotona ADSL:llä, ja Xbox yhdisti nettiin välittömästi ilman mitään ongelmia. Googletin virhekoodia, tällaista sieltä tuli:

W: 0000 - 000B
    X: 0000 - F001
    Y: 0000 - 0000
    Z: 0000 - 0000
    ID FFFF - FFFF
    L: 8015 - 190E
    Q: 8007 - 0435

Pikaisella googlettelulla vain tuo X auttaisi millään tavalla, sanoo DNS-virheestä.
  • Toimiiko se modeemi millään muulla laitteella? Eli saatko sen kautta kännykällä tai tietokoneella nettiyhteyden?
  • Toimii toki, tälläkin hetkellä kirjoittelen netissä kyseisen modeemin välityksellä. Ainoastaan tuo Xbox ei tahdo mitenkään yhdistää.
  • No jopas. Onko yhteys WiFillä vaiko ethernet-kaapelilla? Jos on kaapelilla, niin onko kaapeli varmasti kunnossa?
  • Kaapelilla on kiinni, ja tuossa juuri testailin eri kaapeleita jos se taianomaisesti toimisi. No ei toiminut. Xboxin MAC-osoite tulee kyllä reitittimen DCHP-listaan näkyviin ja se saa oman lokaali-IP:n (nimi "Unknown" tosin). Mutta siihen tämä tökkää, Xboxin omassa verkkodiagnostiikkaruudussa ilmoitetaan että yhdistää sisäverkkoon, muttei Internettiin. Ehkä DNS-asetukset on automaattiasetuksilla väärin, mutta en ainakaan niitä manuaalisestikkaan säättämällä ole vielä toimimaan saanut (vakiona siihen tulee reitittimen oma sisäverkko-IP. Vähän tuntuu, että vaikka mitä säätäisi, mikään ei muutu.
  • No en keksi enää muuta, kuin tehdasresetti xboxille. Jos ei auta, niin sama vielä modeemillekin.
  • Tehdasasetukset eivät toimineet myöskään. Aika käsittämätöntä, ettei tällä konsolilla pääse mobiiliverkolla internettiin :/
  • No vihdoinkin. Xbox live vaatii MTU-asetukseksi vähintään 1364, mutta tämän reitittimen vakioasetus on 1360. Nostin sitä 1384:ään ja toimii välittömästi ilman ongelmia.
  • Ei voi olla tuollaista mtu:ta vakiona missään verkkolaitteessa! 1500 on oikea arvo, joskus tosin operaattoreiden verkoissa voi olla virheellisesti konfattuja laitteita ja mtu:ta joutuu pienentämään päätelaitteen tai cpe:n päässä. Eikä niistä muistakaan reitittimen takana olevista laitteista kovin hyvin yhteys voisi toimia, jos mtu on noin paljon poskellaan.
  • Noh niin se vain 1360 tehdasasetuksilla näyttää 😃 kiva kuitenkin, että ongelman syy löytyi.