email lähetys telnetillä ja smarthost asetukset

Mikähän alla olevassa on vikana? Emailit ei tule perille. 1.tapa näyttäisi menevän läpi mutta posti ei tule koskaan perille. 2.osoitteeseen lähetysyritys keskeytyy ilmoitukseen 501 5.1.7 Bad sender address syntax.

Toimiiko dna welho kaapeli-liittymässä smarthost asetuksena smtp.dnainternet.net? Vai tarvitseeko jotain lisäasetuksia?

telnet smtp.dnainternet.net 25
Trying 83.102.40.116...
Connected to smtp.dnainternet.net.
Escape character is '^]'.
220 smtp.dnainternet.net ESMTP Postfix
helo OMADOMAIN.COM
250 kirsikkapuu2.dnainternet.net
mail from: MINUNEMAIL
250 2.1.0 Ok
rcpt to:MINUNEMAIL
data
250 2.1.5 Ok
354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
MOI! Taas testataan!
.
250 2.0.0 Ok: queued as EEEE43FEA
quit
221 2.0.0 Bye

=========================
TOISEEN OSOITTEESEEN
=========================
telnet smtp.welho.com 25
Trying 83.102.40.126...
Connected to smtp.welho.com.
Escape character is '^]'.
220 welho-smtp3.welho.com ESMTP Postfix
ehlo smtp.welho.com
250-welho-smtp3.welho.com
250-PIPELINING
250-SIZE 22000000
250-ETRN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250 8BITMIME
mail from: MINUNEMAIL
501 5.1.7 Bad sender address syntax
mail from: MINUNEMAIL2
501 5.1.7 Bad sender address syntax

Kommentit

• mie
  • Sähköpostiohjelma on tietysti jo keksitty, mutta arvaisin että postfixin ESMTP (ehlo-lauseesta) edellyttää tarkempaa mail from lauseen muotoilua. Muistitko että lauseen formaatti on "MAIL FROM: Etunimi Sukunimi <etunimi.sukunimi@example.com>" tai vaan "MAIL FROM: <etunimi.sukunimi@example.com>"?
    AP
  • Vastataan myös smarthosteja koskevaan kysymykseen: smtp.dnainternet.net ja smtp.welho.com toimivat molemmat smarthosteina DNA:n kiinteissä liittymissä portissa 25 ilman autentikointia. Salauksen ja autentikoinnin toimivuutta kannattaa kokeilla itse.

AP