En pääse käsiksi reitittimen asetuksiin.

En pääse käsiksi reitittimen asetuksiin. Oletusyhdyskäytävän osoitteen kirjoittaminen selaimeen ei tuota tulosta kuten ei myöskään dna.wlan/. Selain ilmoittaa, ettei yhteyden muodostaminen onnistu. DNS-välimuisti on tyhjennetty ja kokeiltu useampaa eri selainta. Reititinkin on palautettu tehdasasetuksiin pari kertaa, mutta mikään ei auta. Neuvoja?

Kommentit

• Mikä reititin?
    Miten olet reitittimen tehdasasetuksille palauttanut?
    Yritätkö yhteyttä WLAN:lla vai kaapelilla?
  • Sama ongelma, DNA valokuitu plus dg200AC ethernet -modeemi. Muutama kuukausi sitten kun ostin modeemin, pääsin asetussivuille mutta jouduin modeemin resetoimaan yhteyskatkeilujen takia ja sen jälkeen ei enää pääse asetussivuille. Mikä neuvoksi?
    Ei väliä kytkeekö tietokoneen modeemiin etherneti-piuhalla vai langattomasti.
  • Oletko varmasti resetoinut modeemin, etkä vain käynnistänyt sitä uudestaan?
  • Kyllä, resetoitu on aivan ohjeiden mukaisesti reset nappulasta.

Vaikuttaisi myös että 5ghz taajuus ei toimi koska siihen ei voi yhdistää, vaikka löytyy langattomien verkkojen listalta.
  • Tismalleen sama ongelma kuin Tuomollakin. Reititin tosin on malliltaan DG200AL-AC. Piuhalla sekä langattomasti yritetty päästä asetuksiin. Ei auta.
  • Täälläkin vika. En pääse kirjautumaan modeemin asetussivulta sisään ohjeiden admin -käyttäjänimellä ja 1234 -sanalla. Ei tapahdu mitään.
  • Eri modeemeissa on eri tavat mennä modeemin hallintaan. Resetointi palauttaa oletusasennukset. Virran pitää olla päälä ja painaa tulitikulla tms. n.
  • 30 sekunnin ajan.
  • Eri modeemeissa on eri tavat mennä modeemin hallintaan. Resetointi palauttaa oletusasetukset. Virran pitää olla päälä ja painaa tulitikulla tms. n. 30 sekunnin ajan reset-reikää.
  • Hei.

Minulla ilmaantui sama ongelma, kun jouduin resetoimaan reitittimen. Ennen resetointia pääsin normaalisti tuolla 192.168.1.1 osoitteella, mutta nyt en enää. Mikä neuvoksi?
  • Hei TK!

Tarkistathan ohjeen oman modeemisi asetusten muuttamiseen osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Resetoi painamalla reset-reikää 30 sekunnin ajan yhtäjaksoisesti.
  • Vanha ketju, mutta täällä olisi sama ongelma. Resetoitu on ja kävin laajempien ohjeiden mukaan IP-asetuksiakin muuttamassa. Mitään ei siltikään tapahdu. Kokeiltu on monilla eri selaimilla, mutta sekään ei tunnu auttavan. Mikä nyt neuvoksi?
    Sblör
  • Resetoi se modeemi, jolloin se paklautuu tehdasasetuksille ja sen mukaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanalla pääset laitehallintaan.
    Paina sitä reset-reikää yhtäjaksoisesti n. 30 sekunnin ajan, kun modeemissa on virta päällä.

PW
  • Nyt on ongelmana on siis se, että kun yritän päästä siihen verkko-osoitteeseen, jonka kautta pääsisi käsiksi tuon modeemin asetuksiin, tulee vain teksti, jonka mukaan "ei saa yhteyttä" siihen sivustoon. Muuten nettiyhteys kyllä ihan kunnossa, mutta tuohon nimenomaiseen sivustoon en pääse. Ei siis tule edes sitä sisäänkirjautumista vielä. Kiitoksia kuitenkin avusta!
    Sblör
  • Yritätkö päästä siihen muulta, kun verkon sisältä?
    Onko modeemi reitittävässä vai siltaavassa tilassa?
    Yritätkö väärän tilan IP-osoitteella päästä laitehallintaan?
    Onko sinulla ketjussa 2 laitetta, joilla on sama hallintasivun IP-osoite?
    PW
  • Mille sivulle minun pitää kirjautua, että pääsen muuttamaan mokkulani asetuksia?
    Seppo
  • Seppo: Riippuu "mokkulasta", esim: huaweilla usein "DNA:n kotimokkuloissa": 192.168.1.1:
    http://192.168.1.1/html/index.html

Tai  irtomokkuloissa: 192.168.8.1
    JJJ
  • DG200AL-AC Modeemi on ajalta kun se kuului FINNET operaattoreihin, mutta DNA osti sen firman ja sen takia ei pääse asetuksiin käyttäjänimellä ADMIN ja salasana 1234 vaan näihin molempiin kohtiin pitää laittaa sana USER. Uusia päivityksiä ei se vanha laite anna , eikä ole salasanan vaihtomahdollisuutta. Ainoastaan laitteessa on se wifi salasana tarra. Ehkä pitäisi laitteen salasana irroittaa ja pistää parempaan talteen. DNA pitäisi maksutta vaihtaa tämä modeemi heidän malliin.
    PJH
  • Onko tähän tullut jotain selkeyttä miten modeemin asetuksia pääsee muuttamaan. Tänään resetoin modeemini (DG200 AL-AC) ja sen jälkeen kirjoitin selaimeen 192.168.1.1 ja saan tuon "ei saa yhteyttä" viestin. Tuo 192. Osoite toimi 5 minuuttia aikaisemmin kun kävin katsomassa asetuksia ennen kuin resetoin modeemin.
    Teetee
  • Etole tehnyt resetointia kunnolla.
    PW
  • Restoroinnin jälkeen pitää tietenkin ensin järjestyksessä näin. Sammuta tietokone, Paina modeemin reset nappulaa 30 sekunttia, Kun modeemin valot on vakiintuneet päälle avaa tietokone ota asetukset , näytä käytettävissä olevat verkot ja nyt sinne oli ilmestynyt modeemin niminen wlan verkko ja siihen wifi -key numero , laitteen pohjasta huomioiden isot ja pienet kirjaimet ja yhdistä . Eri asia on sitten tuo laitteiden asetusten muuttaminen, ei näköjään onnistu vanhalla laitteella.

Vastaa

PJH
  • Itse muutettu salasana olisi turvallisempi ja esimerkiksi niitä voisi olla monta esimerkiksi vieraille Airbnb tyyppisessä toiminnassa. Voisi luoda vieraille omat käyttäjä tunnukset ja salasanat
    PJH
  • Login sivulle pääsen, mutta admin ei toimi salasana, ei myöskään resetoimisen jälkeen. Miksi näin?
    Sterde
  • Sterde, Mikä modeemi sinulla on käytössä? Modeemikohtaiset ohjeet asetussivuilla kirjautumiseksi löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit

Jos asetussivulle kirjautuminen ei resetoinnin jälkeen onnistu, kokeile resetoida laite vielä toisen kerran.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Käytössä on Sagemcom F-3686AC
    Sterde
  • Ok, eli silloin asetussivulle Username on admin ja password on 1234 (ellet ole tätä itse muuttanut).
    Nämäkö eivät toimi? Entä jos resetoit laitteen vielä uudemman kerran? Voit palauttaa tehdasasetukset painamalla laitteen takaosassa olevan RESET-painikkeen pohjaan yli 30 sekunnin ajaksi. Liian lyhyt painallus vain käynnistää modeemin uudelleen.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ei toimi vaikka laite on resetattu
    Sterde
  • Missä osoitteessa olet kirjautumassa asetussivulle? Avaa nettiselain (tässä vaiheessa saatat saada virheilmoituksen selaimeesi, mutta älä huomioi sitä).

Kirjoita osoiteriville DNA.WLAN/ tai http://192.168.1.1 (siltaavassa tilassa 192.168.100.1). Enteriä painamalla pääset kirjautumissivulle.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Vähän jankkausta, mutta miten resetointi on tehty?

Tuntuu että suurinosa näistä on käyttäjälähtöisiä vikoja, painellaan 1-2 sekunttia resettiä tai ei ole virrat päällä laitteessa resetoitaessa ym. DNA varmaan osaa kertoa onko teidän laitteissa ollut vikoja, että on niin tiltissä, että toimii, mutta sisään ei pääse kirjautumaa?