En pääse valvontakameroihini netistä

Mökillä 4 valvontakameran systeemi. Modeemina Huawei 593. Modeemissa oli kiinni Elisan kortti, johon oli tilattu lisäpalveluna julkinen ip. DynDNS pitää huolta IP:stä. Systeemi toimi 7kk häiriöittä, kunnes Mutsi otti ja meni vahingossa irtisanomaan Elisan palvelun.

Vaihdoin kokeeksi DNA:n simmin 3G mokkulasta Huawei 593:een. Netti toimi heti (4G), mutta en pääse netistä kameroihin käsiksi. Järjestelmä toimii sisäverkossa normaalisti. DynDNS pystyy seuraamaan DNA:n modeemin IP:tä, mutta Open Port Check Tool ilmoittaa, että ei näe “sisälle” modeemiin.

Missä vika? Ohjaako DNA:n antama IP modeemiin vai DNA järjestelmään? Pitääkö tilata jotain lisää?

Kommentit

• Jos kyse on pelkkään mobiilidatakäyttöön tarkoitetusta liittymästä, niin siinä on julkinen vaihtuva ip-osoite vakiona. Mitä TCP portteja kamerat käyttävät? DNA:lla on paljon avoimia portteja sisäänpäin, mutta osa on kuitenkin suljettu.

"Sallitut tietoliikenneportit IPv4-osoitteista ovat TCP-protokollassa 500 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500, 1024-1899 ja 1901-65535."

• Hei Adele!

DNA:n liikkuva laajakaista liittymien tekniset tiedot löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-netti

Liittymillä on julkinen vaihtuva IP osoite ja liikennettä rajoitetaan porttikohtaisesti, varmista siis vain että kameran käyttämä portti on sallittujen listalla

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos vastauksista.

En nyt pääse modeemiin käsiksi, koska en ole paikan päällä. Tarvitaan myös rautalankaa, koska on yli puoli vuotta, kun laitoin systeemin pystyyn.

Eli riittää, kun ensin vaihtelen asetuksesta modeemin vakiona tarjoamat ja käyttämät portit (1-100?), esimerkiksi välille 65427-65529 ja sitten vaihdan kameroiden käyttämät portit em väliin? (väli 1024-65535 vaikuttaa ulkopuolisesta loogiselta sallittujen porttien jatkumolta, on suoranainen ihme, että en itse heti tullut tuota väliä ajatelleeksi)

Rautalankaa. Siis kameran sisäverkon imaginäärinen osoite http://192.168.1.8:89, vaihtuu http://192.168.1.8:65499 ja sitten kaikki toimii (sisäverkko on tosin toiminut koko ajan)? Ja tietysti sama 65499 pääte DynDNS:n osoitteeseen (http://landella.on.kamera.com:65499) ja pääsen heittämällä netistä kameroihini taas käsiksi)

Muistini mukaan modeemini on geneerinen. Eikö DNA:lla ole mitään asetusta, jonka asentamalla kaikki modeemin säädöt muuttuvat DNA:n palvelulle sopivaksi. Mikä APN:n merkitys on?

• Juuri näin. Ehkä kannattaa laittaa TCP-portit alkamaan jotenkin loogisesti, eli esim. kamera1 porttiin 1111 kamera2 porttiin 2222 kamera3 porttiin 3333 jne. Helpompi sitten muistaa kun ulkoapäin ottaa yhteyksiä, että mikä kamera on mikäkin 😀

• Hei, suunnittelen Foscam FI9828P -IP-kameran hankkimista mökille lintujentarkkailukameraksi. Olen jo hankkinut DNA:n 4G-liittymän. Nyt haluan varmistua siitä, että DNA:n kotimokkula on sellainen laite, johon saa laitettua tässä ketjussa edellä kerrotut asetukset, jotta pääsen katsomaan ja kauko-ohjaamaan kameraa netin välityksellä mistä tahansa.

Pyydän siis, että kerrotte onnistuuko homma DNA:n laitteilla.

• Onnistui, kun vaihdoin portit DNA:n käyttämiin ja tein tarvittavat muutokset kameraan, modeemiin ja osoitteisiin.

Jos mahdollista kamerat kannattaa aina kytkeä ethernet-kaapelin perään (virtahan on joka tapauksessa vietävä kameralle) Kiinteä johdotus tekee kameroista toimintavarmoja ja kaikki päivitykset sujuu tuskailematta ilman kiipeämistä. Firmiksiä näyttää tulevan kerran pari vuodessa.

9828, vaatii asennuksen aika korkealle jos haluat hyödyntää zoomia kunnolla, muistini mukaan valmistaja antaa ohjeeksi 6 m maan pinnasta. Kannattaa myös harkita kameran suojaamista säältä, vaikka ulkokamera onkin. Itse asensin parin viikon kokeilun jälkeen hieman modifoidun ämpärin suojaamaan sateelta ja tuiskuilta. On toiminut hyvin. Pienet sateet eivät pisaroi suojalasiin, ja kamera on vedeltä suojassa.

Jos linnut kiinnostavat niin olen käyttänyt Foscamin sekä C1 ja C2 kameroita pöntöissä. Siirrän kamerat muusta käytöstä pesimisen ajaksi rakentamiini pönttöihin. Kiinteä tarkennusetäisyys tietysti hieman aiheuttaa epäterävyyttä kuvaan, koska etäisyys tipun ja linssin välillä on niin lyhyt, mutta pöntössä tapahtuva toiminta käy hyvin selväksi.

Erityisen toimivaksi on osoittautunut Foscamin NVR, sellainen pieni boxi (FN3004H), joka pystyy tallentamaan samaan aikaan bitit neljästä HD-kamerasta (ei 1080, niitä vain yksi) ja siihen ja sen tallennuksiin pääse todella helposti käsiksi ulkoa.

Liitettyä tiedostoa

• Sen verran vielä, että tuo FN3004H vaatii tietysti ulkoisen kovalevyn seuraksi.

(Ei näytä saitti hyväksyvän liikkuvaa kuvaa liitteeksi.)

• Hienoa että sait homman toimimaan. Ja kiitos kivasta pönttökuvasta, on siellä pikkuisilla jatkuva iso nälkä 😀

• Kiitos neuvoista! Niiden rohkaisemana ostin DNA:n mobiilireitittimen ja tilasin kameran.

Ämpärivihje on hyvä, koska kamera tulee talviruokintapaikkaan, joka on tuulisella meren saarella. Tuo pönttökuva on niin mainio, että teen kevääksi myös pönttökameroita.

• Ei nyt pelitä sitten millään tämä.
    Jotain puuttunee asetuksista. Reititin on Huawei B593s-22 ja julkinen.dna.fi APN aktiivisena, mitä kautta saan julkisen IP-osoitteen kamerakuvaa varten.
    Kerrataanpa vielä. Tarvitaan siis vain portin ohjaus esim 500-portin kautta. Kameralla voi olla vaikka tuo 81 käytössä:
    1 TCP 500 192.168.1.56 81 Enabled

Palomuuriasetuksiin ja muualle ei tarvita siis mitään säätöjä?

• Juuri näin. Ip osoitteen vaihtumisen voit taklata dyndns palvlelulla. Porttiohjaukset kuten olet tehnytkin. Jos ei lähde toimimaan, kokeile modeemin tehdasresettiä, on usein auttanut.
  • Hei
    Kyseessä kameravalvonta internetin yli.
    Mitä asetuksia täytyy tehdä Mokkulaan MF93D, että se toimii reitittimen kanssa (ilmoittaa "yhdistetty, ei internetyhteyttä) ja mitä vastaavasti reitittimeen? Kyse on siis langattomasta (wlan) toiminnasta.
    Voiko kameravalvontalaitteessa olla edelleen heidän suosittelema portti 88 vai onko sekin vaihdettava 500 ja 1024-65535?
  • https://portforward.com/zte/mf93d/
    Voi olla, että modeemissasi oleva firmware ei ole ihan tuon mukainen mutta luulisi vastaavien asetusten löytyvän. Valvontakameran porttia ei tarvitse vaihtaa, jos modeemisi osaa ohjata WAN-liitännän osoitteessa tarjoiltavan TCP-portin sisäverkon suuntaan toiseen porttiin. Esim. 1111 -> 88
    Sisäverkossa yhteys toimii sitten selaimella portissa 88 ja ulkoapäin tultaessa portissa 1111.