En saa ipv6 osoitetta dchp:ltä

Hei, Minulla on dna kaapeli 350 ja joku thompsonin modeemi. Modeemini on siltaavassa tilassa enkä saa ipv6 osoitetta lainkaan, ipv4 toimii täysin ongelmitta. Ennen sain kyllä siltaavassa tilassa ipv4 sekä ipv6 osoitteen eikä mitään ongelmia ollut.

Routing tilassa (ipv4+ipv6) saan kyllä ipv6 osoitteen, mutta tässä tilanteessa esiintyy ihme pätkintää, enkä tahdo käyttää modeemia routing tilassa ylipäätään.

Mikähän on ratkaisu? Onko jotain muutoksia tehty dna:n verkkoon raision alueella?

Kommentit

• Hei Marko!

DNA Welhokaista 350 -liittymissä toimii kyllä IPv6 kaapelissa aina kunhan päätelaite tätä tukee, joten vika voi olla enemmänkin modeemissa. Auttaako jos vain alkuun resetoit modeemin takaisin tehdasasetuksille, jos laitteessa olisi vain jokin jumitilanne päällä

Modeemin takana on syvennyksessä nappi jota ei pysty sormella painamaan vaan tarvitset esim. kynän. Pidä nappia pohjassa 15 sek kunnes modeemin valot sammuvat ja laite käynnistyy uudelleen.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei, Modeemi resetoitu enkä edeelleenkään saa ipv6 osoitetta. Tosiaan ennen olen kyllä saanut tuon ipv6 osoitteen eikä mikään ole muuttunut laitteistoissa tai niiden asetuksissa. Mikään laite ei saa ipv6 osoitta on sitten yhteystapana wlan tai ethernet. Epäilisin hyvin vahvasti että joku on muuttunut teidän päässä jonkun korjauksen tai päivityksen yhteydessä.

• Alle olevassa kuvassa lisää infoa.

http://imgur.com/a/SNVRt

• Mitä sanoo DNA:n oma testi http://test-ipv6.com/ ?

• Hei, Tosiaankin toimii täysin randomisti mitä tuo modeemi tekee, välillä tulee ipv6 osoite esim kännykkään mutta sitten taasen häipyy. Lähettäkää joko uusi modeemi tai tulen irtisanomaan määräaikasen liittymäni toimimattomana. Liittymässä teidän maksuton vuokramodeemi joten minun ongelmahan tuo ei ole tai sitten vika on verkossanne mikä ei myöskään minun vikani ole. Ennen kuin myöskään lähette mitään testatkaa että modeemi jakaa ipv6:n siltaavassa tilassa mina en tosiaakaan ala leikkimään palomuurien ja nattien kanssa.