Enemmän kuin 4 laitetta verkkojohdolla modeemiin?

Käytössä DNA:n netti kaapelitaloudessa, modeemina EPC3825 NAT-tilassa (ei siis Bridge). Olisi tarvetta liittää modeemiin enemmän kuin 4 laitetta ja siellä takaseinässä on paikka vain neljälle verkkojohdolle. Voiko noita laitteita lisätä liittämällä yhden verkkojohdon päähän kytkimen (esim. tämmöisen: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/2106/gssr/D-Link-DGS-1005D-5-porttinen-kytkin), johon sitten liittää 2 tai useamman laitetta? Meneekö kaikki automaattisesti? Onko NAT-tilassa joku raja laitteiden määrälle?

Kisseli Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Kyllä, kytkimellä kuten DGS-1005D saat lähiverkkoosi enemmän laitteita. Kytkin toimii täysin automaattisesti.

Kotikäyttöön suunnitelluilla modeemeilla NAT-tilassa kytkettävien laitteiden teoreettinen enimmäismäärä on 253 kpl. Lukuun tulee laskea yhteen sekä johdolla että langattomasti kytketyt laitteet.

Näin suuren laitemäärän kytkeminen voi vaatia asetusmuutoksia, sillä monet valmistajat jättävät osan sisäverkon osoiteavaruudesta varatuksi kiinteästi asetettavaksi.

Modeemin välityskyky voi toki loppua kesken jo kauan ennen 253 laitteen kytkemistä. Tähän toki vaikuttaa myös, minkälaista liikennettä verkkoon kytketyt laitteet muodostavat internetiin päin. 253 samanaikaista Youtube katsojaa saa kotimodeemin takuuvarmasti kyykkyyn, mutta 253 älylamppua ei pitäisi aiheuttaa mitään ongelmia.
    irritus
  • HM.?? Suosittelen seuraavaa. laita purkki jakokaappiin niin että voit jakaa joka huoneesta pistokkeesta cat6 tälloin ei tule signaali hävikkiä
    Tuomas Raatikainen
  • Itse ostin tälläisen: https://www.motonet.fi/fi/tuote/476785/TP-LINK-TL-SG108-kytkin

Ja on toiminut hyvin. Plussaa laadukkaasta fiiliksestä, kun on metallinen kotelo eikä mikään muovinen kuluttajalelu.
    Purnipsi
  • Itse ostin tälläisen: https://www.motonet.fi/fi/tuote/476785/TP-LINK-TL-SG108-kytkin

Ja on toiminut hyvin. Plussaa laadukkaasta fiiliksestä, kun on metallinen kotelo eikä mikään muovinen kuluttajalelu.
    Purnipsi