Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Epäeettinen kuluttajamyynti

Miksi DNA:lla ei huolehdita kaupanteon eettisistä periaatteista kuluttajamyynnin osalta? Esimerkkejä on varmasti useita, ja yksi niistä nousi esille, kun eräs etämyyntityötä tekevä henkilö kertoi työstään hiljattain. Hänen työssään ei niinkään ole merkitystä asiakkaan todellisilla tarpeilla ja siitä, saako asiakas esimerkiksi todellisuudessa paremman tuotteen, pääasia on, että myydään keinolla millä hyvänsä. Tämä ilmentää koko myyntityönne ongelmaa, jossa asiakkaan asemaa, erityisesti tietämättömien sellaisten tilannetta käytetään räikeästi hyväksi. Toisekseen välillisesti materiaalisten, myytävien tuotteiden osalta toiminta on tänä päivänä varsin kyseenalaista myös ekologisesta näkökulmasta.

Kommentit

 • Hei !

   

  Kirjoitin jo eilen tästä teille. Isäni nimissä oleva lankaliittymä on irtisanottu sillä perusteella, ettei hän ole vastannut teidän asiakaspalvelijan tekemään markkinointipuheluun ja lisäksi liittymä on suljettu saman tien. Dnan sopimusehdoissa ei mainita tuollaista irtisanomisperustetta eikä irtisanominen ehtojen mukaan tapahdu noin vaan kirjallisesti ja siinä pitää olla 1 kuukauden irtisanomisaika, ehto 11.1. Eli irtisanominen ei ole pätevä. Pyydän, että tilanne korjataan mahdollisimman nopeasti, koska kyseiseen liittymään on kytkettynä turvapuhelin ja siellä on 2 vanhaa ihmistä sen varassa.

   

  Olen tänään klo 9-16 käräjäoikeuden istunnossa puheenjohtajana enkä sen vuoksi pysty kaikkina ajankohtina vastaamaan puheluihin, mutta yritän tauoilla hoitaa tätä asiaa. Se etten vastaa puheluun ei tarkoita, että olen luopunut tämän asian hoitamisesta. Toistan sen, että pyydän tämän asian pikaista korjaamista.  Voin tarvittaessa esittää valtakirjan ja olen itsekin dnan asiakas.

   

  Liisa


 • Viittaan edellä olevaan viestiini.
 • Tarvitaanko tähän vielä jotain ?
 • Hei Liisa!

  Huomaathan, että tämä tukisivustomme on julkinen keskustelupalsta, joten ethän oman tai läheistesi turvallisuuden vuoksi julkaise täällä asiakas- tai yhteystietoja.

  Sopimuksia ei irtisanota kertomasi mukaisin perustein. Mikäli kyse on tilanteesta, jossa kiinteistön kuparinen kiinteistökaapeli poistetaan, kiinteän verkon palvelut loppuvat ja puhe- ja laajakaistapalvelut korvataan nykyaikaisilla langattomilla verkkopalveluilla, ilmoitetaan tästä kirjeellä noin noin kolme kuukautta ennen muutosta.

  Jos asiakas ei kirjeen saatuaan ole ollut meihin yhteydessä, yritämme tavoittaa häntä puhelimitse noin kuukausi kirjeen lähettämisen jälkeen kolmeen otteeseen. Mikäli asiakasta ei tavoiteta, palvelut katkaistaan viimeiseen mahdolliseen rakennuttajan ilmoittamaan purkutöiden aloituspäivään ja asiakkaalle lähetetään tästä kirjallinen irtisanomisvahvistus.

  Mikäli haluat selvittää tarkemmin isäsi nimissä olevaan sopimukseen liittyviä asioita, toimitathan meille valtakirjan ja olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme. Tarvittaessa voimme hoitaa asiaa myös suoraan isäsi kanssa, kunhan hän on yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun tavoittaa numerosta 044 144 044 arkisin klo 8 - 18 ja lauantaisin klo 9 - 16.30.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • @Ville: Meille on erittäin tärkeää noudattaa kaikessa myyntitoiminnassamme eettistä ja hyvän tavan mukaista kauppatapaa. Palveluiden myynnissä ja päivittämisessä lähtkökohtana on aina se, että pyrimme löytämään asiakkaan tarpeisiin sopivimmat ja edullisimmat vaihtoehdot. Mikäli sinulla on tiedossa tapaus, jossa on toimittu vastoin näitä periaatteita, ilmoitathan asiasta lisätietojen kera meille viipymättä lähettämällä viestiä osoitteessa https://dna.fi/yhteystiedot.

  Uusien elektronisten laitteiden hankintaan liittyy aina eettisiä ja ekologisia pohdintoja. Pyrimme pitämään huolen, että asiakkaamme pystyvät tekemään mahdollisimman hyviä valintoja myös laitehankintojen suhteen. Vanhat laitteet on mahdollista kierrättää DNA Kauppojen kautta ja nämä menevät joko uudelleenkäyttöön, varaosiksi tai kierrätysmateriaaleiksi. Lisätietoa vanhoista laitteista maksettavasta vaihtohyvityksestä sekä kierrätyksestä löydät osoitteesta https://dna.fi/vaihtohyvitys.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei !

  Kiitos vastauksista. Näistä palstoista on vaikea hahmottaa, mikä niistä on sisäistä palautetta ja mikä julkinen keskustelupalsta. En ole milloinkaan aikaisemmin tavannut sellaista järjestelyä, että palautesivu on samalla julkinen keskustelupalsta, tämä on uusi asia. Pyydän, että palstalle laittani tiedot poistetaan !

  Se tapahtumaselostus, jonka olen viestissäni kertonut perustuu niihin tietoihin, joita olen saanut DNA:n vikapäivystyksestä ja olen luottanut siihen, että ne pitävät paikkansa. Olen samaa mieltä, ettei sopimuksia irtisanota vikapäivystyksestä kerrotulla tavalla ja siksi olen ollut suorastaan pöyristynyt saamistani tiedoista. Onneksi DNA:n toiminta ei ole niin järkyttävää kuin olen hetken aikaa jo luullut.

  Kuitenkin esittäisin vielä toivomuksen, että kun soitetaan lankapuhelimeen niin otettaisiin huomioon se, ettei henkilö välttämättä ole juuri sillä hetkellä puhelimen läheisyydessä vaan esimerkiksi käymässä terveyskeskuksessa tai hakemassa postia laatikosta. Iäkkäillä ihmisillä voi myös liikkuminen olla sen verran vaikeaa, että vaikka he ovat asunnossa niin he eivät ennätä vastata puhelimeen sen soidessa, jos puhelin hälyttää vain muutaman kerran vaan pitäisi antaa puhelimen soida riittävän pitkään. Isäni liikkuu kahden kepin kanssa ja ehtii puhelimeen saakka, jos sen annetaan soida yksi soittokerta loppuun asti.


 • Lisäisin vielä sen, että olen nimenomaisesti yrittänyt olla yhteydessä asiakaspalveluun puhelimella, mutta jonotusaika oli hyvin pitkä ja puhelimessa annettiin vaihtoehtoiseksi toimintatavaksi sähköpostitse yhteydenotto dna.fi sivuston kautta, minkä olen tehnyt ja tulos on se, että olen päätynyt julkiselle keskustelupalstalle. Ehkä asiakaspalvelun tavoitettavuutta pitäisi helpottaa. Nytkin asiani on ollut kiireellinen, koska kyseiseen liittymään, joka on dna:n toimesta suljettu, on kytkettynä turvapuhelin ja sen vuoksi asian hoitaminen on ollut erityisen kiireellistä.
 • Keskimääräinen jonotusaika asiakaspalveluun viimeiseltä kuukaudelta on reilut kaksi minuuttia ja pahimpaankin ruuhka-aikaan jonottaminen onnistuu normaalisti. Automaattisen viestin kehoitus on laittaa viesti kirjallisesti mikäli asialla ei ole kiire.


  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Voi olla, mutta maanantaina 3.12.2018 aamulla klo 8.30 maissa jonotin asiakaspalveluun puhelimessa noin 15 minuuttia. Olin tuolloin töissä ja klo 9 oli alkamassa tilaisuus, jossa piti välttämättä olla paikalla, joten ajan kuluminen jonotuksessa alkoi huolestuttaa.
 • Hei

  En löytänyt paikkaa myyntitapaanne kohdistuvaa palautelomaketta joten kirjoitan tähän.

  Minulle soitettiin perjantaina aamupäivällä DNA:n edustajan toimesta ja yritti kaikin keinoin saada minut vaihtamaan liittymätyyppiä. en suostunut siihen eikä hän millään meinannut uskoa että kun sanon ei, tarkoitan myös sitä. ei noin agressiivista myyjää ole sattunut aikaisemmin minun kohdalle vaikka monesti on soiteltu puolin ja toisin.
  minulla on myös telemarkkinointikielto voimassa joten eiköhän se koske myös dna:ta
 • Hei Raimo!

  Kannattaa ottaa käyttöön puhelintarjonnan rajoittamispalvelu eli ns. Puhelin-Robinson joka on kaikkein tehokkain tapa estää suoramarkkinointia. Kun sinulla on tuo käytössä niin asiasta ei tarvitse ilmoittaa erikseen jokaiseen yritykseen.

  Ilmoituksen voi tehdä numerossa 0600 13404 ma-pe klo 8-18. Puhelun hinta 0,39 €/min+pvm, jonotus on maksuton. 
  • Rajoituksen voi tehdä täysi-ikäinen henkilö ja vain henkilökohtaisesti.
  • Rajoitus on kerrallaan voimassa 3 vuotta.
  • Kieltojen välittämiseen liittyvien järjestelyiden vuoksi kielto tulee voimaan n. 1 kuukauden kuluessa ilmoituksessa.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • DNA:n puhelimyyjä soitti tänään +358444333420 numerosta 9-vuotiaan poikani puhelimeen myyntitarkoituksessa. Onneksi satuin olemaan itse lapsen isänä vastaamassa puhelimeen. Tehkää myyjillenne erittäin selväksi, että kukaan vastuullinen vanhempi ei katsele tällaista toimintaa hyvällä. Jos tämä toistuu, en voi muuta kuin tehdä rikosilmoituksen. Tämä on rikollista toimintaa! 

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.