Epäilyttävä tekstiviesti

Tänä aamuna oli iphoneen tullut ruotsinkielinen huijausviesti lähettäjänä fuyalu807513, aiheena ”ny inloggning” sivustolle umarkete.

Tuon saisi varmaan raportoitua roskana suoraan viesteistä, mutta uskaltaako avata sillä sitä ei kai muuta kautta saa tehtyä? Itelle ei tällaisia kauheasti tule joten en ole varma riittääkö pelkkä viestin avaaminen ongelmiin.
Vivi

Kommentit

• Viesti kannattaa vain suoraan poistaa, mitään siinä olevia linkkejä ei tule avata.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Tossa pyydetään kirjautumaan jollekkin kusetus sivustolle.
    Ei missään nimessä saa mennä aukomaan,eikä vastaamaan,
    vaan viesti on poistettva samantien.
    Aqualung
  • Avasin sitten vahingossa vaikka ei pitänyt… toivottavasti se ei haittaa, mitään linkkejä siinä ei ollut. Nyt vasta huomasin että se mainitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan jotka siis eivät ole omiani.

Onko joku käyttänyt puhelinnumeroani tuolla sivustolla vai onko vain sattumalta tullut mulle jotain kautta?​
    Vivi
  • Itse viestin avaaminen ei vielä haittaa mitään, kunhan mitään muita toimenpiteitä ei tee, esimerkiksi availe mahdollisia linkkejä tms.

Huijausviestejä voi tulla kelle tahansa, eli luultavasti tässäkin tapauksessa kyse on sattumasta.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Yleensä ns spammirobotti lähettelee viestejään sattumanvaraisesti.

Joku sitten menee aukomaan linkkejä vahingossa,tai tietämättään.
    Seuraamukset saattavat olla mitä sattuu.
    Aqualung
  • No, luin nyt vähän tarkemmin sanakirjan avulla ja ei ainakaan näytä siltä että kukaan olisi käyttänyt mun puh nroa: sivulle on ns jonkun muun käyttäjätunnus, salasana ja tieto siitä miten paljon rahaa siellä on sekä perään kehotus olemaan kertomatta kellekään tätä informaatiota. Kai tuo yrittää saada kirjautumaan sivulle noilla tunnuksilla siellä olevan aika ison summan (”2,342,229USDT”) toivossa, jos sen vois vaikka varastaa tältä ”käyttäjältä”. Onkohan näitä tullut enemmän ja voiko DNA  estää lähettäjää, ilmoitin nyt puhelimen kautta spämmistä.
    Vivi