EPG-datan virheet - missä vastuu?

Kirjoitan tilanteesta DNA:n kaapeliverkossa. Vanha versio DNA-Tv:stä ja hubi kovalevyllä edelleen.

Olen antanut itselleni kertoa että TV-hubin/DNA-tv -palvelun EPG-data, ohjelmatiedot toimittaa ulkopuolinen toimija. Ohjelmatiedoissa on päivittäin huomautettavaa ja DNA toivoo että puutteista/virheistä raportoidaan DNA:lle joko asiakaspalveluun tai vikapäivitykseen. Vikoja ja puutteita on ollut DNA-tv:n/hubin julkaisusta lähtien eikä ratkaisua ole näkynyt ongelmiin. EPG/Ohjelmatiedot on DNA-tv:n ydin, ei mikään lisäpalvelu, mikään ei toimi ilman oikeaa tietoa EPG:ssä/ohjelmatiedoissa.. Ongelmat korostuvat jos ohjelmia tallentaa verkkoon tai TV-hubin kovalevylle.

Minä käytän aika usein televisiotani (kaapeliviritin, äly-tv, 4K OLED LG)) ohjelmien katsomiseen ja tallentamiseen, etenkin silloin kun TV-hubin virittimet (2kpl) varattuja. Tässä törmää outoon tilanteeseen: Jos törmää EPG-virheeseen television puolella, DNA ei ole lainkaan kiinnostunut asiasta. Kertoo että minun on totettava yhteyttä television valmistajaan (LG) ja tarvittaessa ohjelmatoimittajaan, eli vaikka Nelonen Mediaan jos vika heidän lähettämässään ohjelmassa.

Kuulostaako hauskalta? Kuulostaako oikealta? Missä on DNA:n vastuu palveluistaan? Minähän maksan TV-palveluistani DNA:lle, eikö silloin vastuu palvulejn toimimisesta ole vain ja ainoastaan DNA:n? Oikeastaan vaikka vika olisi sen LG:n television jossakin bitissä mikä on nurin, niin eikö se oikeasti ole vastuu DNA:lla???? Asiakkaan ei ole helppoa tällaista asiaa mitenkään selvittää. MIten olla LG:een yhteyksissä tai sitten sinne ohjelmatoimittajiin - ei näitä toimijoita kiinnosta yksityiset asiakkaat, toimivat varmasti suoremmin juuri operaattoreiden kanssa. Asiakas laitetaan ihan kyykkyyn tässäkin DNA:n toimesta!!!

Kommentit

• Hei A-P!

EPG tiedot tulevat kanavayhtiöiltä ja DNA TV hubilla kanavia on reippaasti yli 100, valitettavasti ajoittain tietoihin päätyy virheitä joita emme ehdi huomata. Tämän vuoksi EPG tiedoissa löytyvistä virheistä kannattaakin ilmoittaa meille jotta saamme korjattua tiedot mahdollisimman nopeasti.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jos tiedot tulevat kanavayhtiöiltä, niin mistä johtuu, että kanavayhtiön omalla ohjelmatietosivulla ohjelmatiedot ovat oikein, mutta DNA:n EPG kertoo joidenkin ohjelmien kohdalla väärää tietoa (niin netissä kuin vastaanottimenkin osalta)?
    PW
  • Telkku.com näyttäisi olevan luotettavin netissä oleva, Suomessa toimiva palvelu joka näyttää ohjelmatietoja. Kuitenkin merkillepantavaa on että näytettävät tiedot Telkku.com:ssa ovat maksukanavilla pääsääntöisesti englanninkielisiä. Kuka (tai mikä) kääntää ohjelmatiedot suomeksi DNA:lle???
    A-P
  • Ja tiedoksesi @DNA Iiro

Ainakin DNA-tv -palveluun EPG ja ohjelmatiedot tulevat ulkopuoliselta osapuolelta, ei kanavayhtiöiltä kuten väität. Asia on varmistettu. Kannattaisi tutustua asiaan ennenkuin asiakkaille kertoo "totuuksia". Palaa asiaan kun on faktat hallussa, kiitos.

A-P
  • Tyypillistä Dna,n toimintaa,kierrellään ja kaarrellaan,
    sekä vetäydytään kaikesta vastuusta.
    BQ24
  • Käsittämätöntä tämä DNA-väen tietämättömyys, osaamattomuus ja haluttomuus palvella maksavia asiakkaitaan.
    A-P
  • DNA TV:n sekä kaapeliverkon ohjelmatiedoissa on tällä hetkellä yleistä vikaa, eli virheitä saattaa esiintyä. Ongelma on parhaillaan korjauksessa, mutta jos ohjelmatiedoissa havaitsee virheitä niin näistä voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme, josta tieto välitetään eteenpäin.

Ohjelmatiedot tulevat alunperin kanavayhtiöiltä, sillä heillä on alkuperäinen tieto siitä mitä heidän omilla kanavillaan lähetetään tai jos ohjelmatietoihin tulee esim. muutoksia. Osaltaan tiedoista ja niiden oikeellisuudesta vastaa myös erillinen EPG datan toimittaja.

Pahoittelut vielä ohjelmatietojen virheellisyydestä mahdollisesti aiheutuvasta haitasta! Pyrimme saamaan ongelman kuntoon mahdollisimman pian.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Tällähetkellä yleistä vikaa.
    Tätä yleistä vikaa on ollut jo useita viikkoja.
    Nämä yleiset viat ovat esiintyneet eri kanavilla eri ajankohtina.
    BQ24
  • @DNA Hanna
    "Yleistä vikaa" on ollut vuosien ajan. Tuntuu suorastaan vastuuttomalta että vikoja ei korjata, eikä mm. vaihdeta sitä opertoijaa joka toimittaa ohjelmatiedot DNA-tv-palveluun. Mikään ei toimi TV-palveluissa ilman kunnossaolevia ohjelmatietoja.

Ottakaa selville miten palvelut, kuten telkku.com pystyvät näyttämään ohjelmatietoja joihin voi luottaa? Eivät ne tule ainakaan samaa reittiä kuin DNA:n tarjoma!!!

A-P