Erillinen reititin ei yhdistä nettiin

Eli omakotitaloon tulee DNA valokuitu ja se on kytketty DNA:ta hommattuun Inteno EG500R1 modeemiin tuollaisella kuitumoduulilla, ja noista kaikista neljästä LAN "ulostulosta" kiinteällä piuhalla saan kannettavan nettiin, eli yhteys kyllä toimii. Mutta mikäs ihme on kun koitan erillisen wifi reitittimen kytkeä mihin vaan noista neljästä niin se ei yhdisty nettiin ei sittten millään.

Aamusti lakkasi TP-link archer C50 toimimasta (tai niin luulin) ja ajattelin että käyn hakemassa uuden tilalle, ja niin hain netgearin R6800 tilalle, mutta ei se taitanutkaan olla rikki edes tuo TP:kään kun en saa tuota uuttakaan yhdistymään nettiin. Muuten ne kyllä näkyy wifi verkossa, mutta ei internet yhteyttä. Onko nyt kyse jostain IP ym osoitteiden jutuista mitä pitäisi osata tehdä noiden asetuksiin?

Molempien reitittimien kohdalla palaa internet kohdassa punainen/oranssi valo, eli ei yhteyttä nettiin.

Osaisiko joku auttaa näillä infoilla, lisää kerron jos joku ystävällinen asiasta tietävä ehtii vinkkejä antaa, kiitos.

Kommentit

• Käyttävätkö modeemi ja reititin samaa IP-numeroa laitehallinnassa. Jos, niin silloin tulee IP ristiriita.
    Kun modeemin muuttaa siltaavaan tilaan, niin se laitehallinnan IP-muuttuu, jolloin ei ole ristiriitaa.
    Erillinen reititin täytyy myös asentaa, jotta se toimisi. Modeemi ja reititin ovat sitten eri verkossa.
    Olethan kytkenyt modeemin ethernet-liitännän reitittimen WAN-porttiin?
  • Sama ongelma...
    Olen kokeillut jo kahta reititintä.
    Vaihdoin reitittimen Ipv4 osoitteeksi 192.168.0.1. Modeemissa viimeiset numerot ovat .1.1
    Tietokone ja kännykkä yhdistyvät reitittimeen uusilla osoitteilla, mutta wan yhteys ei silti löydy.
    Suora yhteys kyllä löytyy modeemiin.
    Ari Koskenkorva
  • Olethan kytkenyt modeemin yhden LAN-ulostulon reitittimen WAN-porttin ja asentanut reitittimen ja käytät laitteita reitittimen kytkettyinä.
    PW
  • Kyllä.
    Ongelma on että reitittimet eivät älyä tulevaa signaalia. Kun kytken tietokoneen suoraan samaan porttiin, niin se kyllä pelaa.
    Ari Koskenkorva
  • Kyllähän reititn tulevan signaalin älyää, jos kytket tietokoneen retittimen LAN-porttiin ja toimii.
    Onko kyse reitittimen omasta WLAN:sta, vai erillisestä WLAN-laitteesta?
    Onhan WLAN:ssa radio päällä?
    PW
  • Huonosti ilmaisin itseni edellisessä viestissä...
    Modeemini on alakerran pannuhuoneessa, ja lan1 on kytketty taloni kykentäpanelin kautta yläkerran työhuoneeseen.
    Jos kytken tietokoneen suoraan työhuoneeni seinän verkkoporttiin (johon siis lan1 on yhdistetty pannuhuoneessa), tietokone yhdistyy internetiin.
    Jos kytken reitittimen wan portin samaiseen työhuoneeni seinän verkkoporttiin, jää reitittimen maapallo aina punaiseksi. Eli ei internet yhteyttä???
    Kaikki pelasi La iltana hyvin, Su aamulla ei löytynyt enää wifiä tai ethernet yhteyttä.
    Olisiko jokin purkki on päivittänyt jotain???

- Olen kokeillut huawein mobiilireititintä ja intelin reititintä, kummassakin sama juttu.
    - Kaikki purkit on resetoitu useasti, ei apua.
    - Kaikki kaapelit testattu suoralla yhteydellä modeemin ja tietokoneen välissä, ja toimivat...

Tarkoitukseni on
    a) saada WiFi toimimaan talossa ja
    b) palauttaa reitittimestä kiinteä nettiyhteys takaisin pannuhuoneeseen, josta jaan sen kytkimen avulla eripuolille taloa. Kaikki romut  samaan verkkoon.

Ari Koskenkorva
  • Pääset siis vaihtamallasi IP-numerolla modeemin laitehallintaan, kun tietokone on liitetty reitittimen LAN-porttiin.
    Oletko asentanut reitittimen sen asennusmediasta?
    Ovatko reitittimet uusia, vai käytettyinä hankittuja?
    Oletko resetoinut modeemin tehdasasetuksille?
    PW
  • Pääsen modeemin laitehallintaan kun kytkettynä suoraan.
    Pääsen reitittimen laitehallintaan kun kytkettynä reitittimeen.
    Sitä pääsenkö modeemin laitehallintaan kun tietokone on kytkettynä reitittimeen, en ole testannut. Tuolloin olen ollut yhteydessä modeemin laitehallintaan kännykällä WiFillä.
    Täytyypä testata. Onko siitä jotain hyötyä?

Kumpikin laite on teiltä uutena. Toinen mobiili reititin / modeemi, toinen perinteinen modeemin. Asennusmedioita en ole sen kummemmin asennellut, koska olen tehnyt tarvittavat verkkoasetukset aina suoraan laitehallinnasta. Ja kaikki on aina toiminut moitteettomasti.

Kytkennät ovat aina olleet pannuhuoneen modeemista lan portista talon kytkentäpaneelin kautta yläkerran työhuoneeseen ja siitä reitittimen/toisen modeemin wan porttiin. Tietokoneen olen kytkenyt sitten reitittimen/toisen modeemin lan porttiin. Tässä reitittimessä eri ip osoite ja tämä laite luo taloon WiFin, koska kuuluvuus parempi. Yhteyden olen aina saanut kumpaankin laitteeseen ja laitehallintaan, joko tietokoneella tai kännykällä, milloin mikäkin on ollut helpoin tapa. Mutta eipä tarvetta juuri ole, kun asetukset on kerralla laittanut kuntoon. Normaalisti olen sammuttanut pannuhuoneen modeemista wifin pois.

Kaikkia laitteita olen palauttanut tehdas asetuksiin useasti. Aina sama punainen maapallo reitittimessä, vaikka suorakytkentä modeemista tietokoneeseen toimii.

Viikonloppuna muuta ohjelmaa joten palaan asiaan ensi viikolla.

Ari Koskenkorva
  • Siis ovatko nuo erilliset reitittimet oikeasti modeemeiita?
    Tuolloin laitehallinnata olisi syytä ottaa modeemiominaisuus pois ja kytkeä WAN-ominaisuus päälle.
    Noiden laitteiden asennusohjelmia voisi etsiä netistä.
    Muuta en nyt keksi.
    PW
  • Kannattaisikohan poistaa modeemista palomuuri?
    PW
  • Kiitos kaikille neuvoista!
    Olin 4 päivää reissussa ja kun palasin ja torppasin kaapelit takaisin niin kuin ne on aina olleet, kaikki pelasi normaalisti.
    Mikä lie ollut vikana...
    Viime viikolla purkit yläkerrassa eivät ymmärtäneet internet yhteyden päälle, nyt kun löin kaapelin kiinni, niin heti pelasi. Ei edes asetuksiin tarvinnut koskea.
    Toivotaan että kaikki pelaa jatkossakin näin.

Ari Koskenkorva