Ethernet kaapeli ei toimi.

Ethernet kaapeli ei toimi tietokoneessani, langaton netti toimi aikasemmassa koneessa mutta kaapelilla ei saanut nettiä koneeseen, Sain uuden koneen jossa ei ole langatonta yhteyttä ja kaapelilla yhdistäminen ei toimi, olen kokeillut eri kaapeleita ja netti on päällä, wifi toimii jne. mutta tietokoneeseen ei saa internet yhteyttä kaapelin avulla.

Kommentit

• Hei Miko!

Toimiiko yhteys, jos kokeilet kytkeä sitä tietokoneeseen suoraan huoneiston kytkentäkaapin päänoususta? Tarkemmin pääsemme selvittämään vikaa, kun olet yhteydessä vikapäivystykseen numeroon 0800 300 500.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Siis minulla on modeemi, josta yhdistän internet kaapelin koneeseen (anteeksi jos sanoin väärin (ethernet kaapeli) ) ja netti modeemista toimii vain langattomana, ei langallisena, ongelmana on se että koneessani ei ole langatonta yhteyttä.
    Miko
  • No tästähän ei käynyt ilmi minkä välillä se kaapeli on ja mikä on nettinä.

Jos kaapeli ei toimi reitittimestä suoraan tietokoneeseen, niin onhan se LAN portista eikä WAN?, voi esim verkkokortin ajurit olla seonneet tai voihan se portti olla rikkikin, jos kaapeli on kunnolla pohjassa varmasti. Voit myös kokeilla kytkeä Wlanin pois ja kokeilla sitten, tuleeko muutosta, pitäisi kyllä toimia molemmillakin yhtäaikaa jonkinlainen yhteys, mutta netti toimii vain toista kautta.

jos kyse Sähkökaapin kytkennöistä, niin sitten erijuttu ja kaapeli vaan väärin kytketty tai kytkemättä.
    JJJ
  • Jahas sieltä tuli tarkennusta, kun kirjoittelin. Kyllä se Ethernet-kaapeli on nimeltään, CAT5, CAT5e, CAT6 ym tai RJ45-liitäntä. Kaikki tarkoittaa puhekielessä samaa 😀

Katso ensiksi että ne kaapelit varmasti napsahtaa pohjaan asti.
    JJJ
  • Kyse voi olla myös ajuri ongelmasta
    Tuomas Raatikainen
  • Au niin jossain konessa on sellainen "ominaisuus" että se pitää bootata kun kaaoeli on kiinni
    Tuomas Raatikainen
  • Kannattaa katsoa tietokoneen verkkokortin asetukset ja varmistaa, että koneen Windows asetukset on oikein.
    PW
  • Windows asetuksilla tarkoitan IP- ja DNS osoitteiden hakua.
    PW
  • Kyllä tohon kuvan kohtaan pitäisi melkein tulla "yhdistetty/Connect" vaikka kaikki asetukset olisi päin mäntyä. Jos vaikka kytkee ip-kameraan kaapelin tietokoneesta se näyttää yhdistettyä, vaikka mikään yhteys ei toimikkaan ilman säätöä.

Toi ilmoitus on lähinnä silloin kun kaapeli on totaalisesti kytkemättä jommastakummasta päästä. Verkkokortin ajurit voi kyllä vaikuttaa tai ettei laite ole käytössä, lopulta portti voi olla rikkikin tietysti.