ethernet kytkennät sähkökaapissa

Huoneistossa oleviin rj45 pistokkeisiin ei tule nettiä. Alla olevassa linkissä on kuva sähkökaapissa olevista ethernet-vedoista. Kuinka nämä pitäisi kytkeä niin että netti tulee rj45-pistorasioihin perille?

Henri Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Kysy isännöitsijältä tai huoltoyhtiöstä kytkennöistä. Netti pitää olla tilattu ja toimitusaika voi olla tilauksesta 2 viikkoa.
    PW
  • Moi PW (usenetistä tuttu)! Isännöitsijältä ei löytynyt apua vaan melko tylysti usutti operaattorin puoleen kääntymään. Senverran sain sanottua että mistä minä tiedän ethernetin toimittaneen urakoitsijan tekemisiä. Puhelimessa DNA:lta kyllä jotain sanottiin ylösvedoista sähkökaapissa, joten ajattelin kysyä täältä kuvan kera miten noi pitäisi kytkeä. Noi rj45 kytkennät jotka siihen on tehty vaikutti aika tiukoilta enkä uskaltanut niitä yrittää repiä irti (ja kokeilla toista configuraatiota).

DNA:n asiakaspalvelussa sanoivat että netti on kytketty ja aktivoitu DNA:n puolelta. Jospa DNA:lta joku voisi kertoa mitä pitäisi tehdä noille kytkennöille. Vai onko jäänyt ethernet-urakoitsijalta piuhat kytkemättä jossain välissä...

Henri
  • Urakoitsijan tukee antaa kiinteistölle dokumentit tekemästään työstä. Jos ei anna, kiinteestön pitää niitä vaatia. Isännöitsijä ei ole ajan tasalla. Ehkä huolto tietää asian paremmin.
    Jos talojakamossa ei ole huoneistomerkintää tai asianmukaisia piirustuksia, niin DNA ei osaa kytkeä liittymää oikeaan huoneistoon.
    Lähettämäsi kuva on kovin epäselvä. Ilmeisesti houneistossa on 2 ethernet-pistoketta, jotka on joko merkitty rasialla numerolla tai kirjaimella.Sähkökaapissa ne lienee merkitty samalla tavalla. Ne toiset on nousukaapeleita. Kytkentä voi olla toiseenkin nousukaapeliin.
    Koita kytkeä toisesta nousukaapelista hyppykaapeli haluamaasi käyttöpisteeseen.
    Nyt kytkentä näyttäisi olevan A-liitännästä liiitäntään 2.
    Lan-kaapelissa on klipsu, jota pitää painaa, jolloin se irtoaa helposti vedettäessä.

PW
  • Onhan ethernet-kaapelit asennettu oikein niin, että liittimen klipsu on runkoliittimen aukon levennykseen päin? Ei se muuten kovin tiukka ole. Kuvasta tämä ei selviä.
    PW
  • Minulla kävi mielessä kytkeä kaapeli sähkökaapissa kahden vapaan rj45 pistokkeen väliin ja kokeilla sitten toimiiko huoneistossa olevan rasian "1" tai "2" merkitty rj45 pistoke. Eivät kai nämä rikki mene vaikka kytkisi väärinkin..? Kiitos vaivannäöstäsi, kokeilen näitä tuttavan (johon tämä asennus on) luona kunhan ehditään.

Ps. Kokeilin kyllä painaa klipsua, muttei se ainakaan helposti vapauttanut kaapelia. Täytynee kokeilla painaa lujempaa ellei yllä oleva ratkaise asiaa. Luulin ottaneeni hyvän valokuvan sähkökaapista. Huomasitko että kuvan saa isompana painamalla linkkiä.
    Henri
  • Suurensin kyllä kuvaa, mutta siitä ei selviä, kuinka päin runkoliitin on ja missä lipsu on  (kuvakulma).
    Väkisin väärin päin laitettu liitin voi rikkoa kosketusliittimet.
    Lipsun pitäisi olla muutaman millin irti liitinrunhosta. Se painetaan liittimen runkoa vastaan ja sitten nostetaan, jolloin sen pitäisi irrota helposti.
    Paikoilleen laitettaessa kuuluu napashdus, kun liitin lukkiutuu runkoliittimeen.
    PW
  • Luultavasti siis A ja B on nousukaapelit talojakamosta, niin nyt pitäisi rasiaan/liittimeen "2" mennä netti, tuolla kytkennällä. Jos tietokone on siinä kiinni ja ei toimi siitä (ja linja on kytketty kuitenkin DNA:lta):

Ovat varmaan sitten kytkeneet sen talojakamossa tuohon "B" linjaan, joten pitää tuo CAT-kaapeli vaihtaa siihen, eli irto "A"-liittimestä ja siirto B-liittimeen. (Olettaen että noi liittimet on nimetty A,B ja 1,2, kuvassa ei oikein näy.)

Tuossa CAT-kaapelissa on näköjään kuminen "suoja" siinä klipsin päällä, joten tollasta versiota pitää usein painaa kovaa ja juuresta, että klipsi vapautuu ja voit myös painaa itse kaapelia vähän alaspäin samalla, jos muovinen klipsi paljonkin kanittaa kolossaan. Uutuuttaan ovat kovemmassa, mutta parin irrotuksen jälkeen löystyy yleensä. Väärinpäin noita ei kyllä saa asennettua, tai on melkoinen seppä.

Mitään vahinkoa ei myöskään saa aikaan vaikka tuon hyppykaapelin kytkisi mitenkä tuonne keskukseen, joten kokeile vaan rohkeasti.
    JJJ
  • Helppohan se olikin! Pistin vaan uuden kaapelin B:n ja 1:n väliin. Nehän olikin ainoat tyhjät paikat. Ei tarvinnut vaivautua irrottelemaan valmiiksi kytkettyjä johtoja.

Kiitän.

Henri