Ethernet laajakaistan salasana ei kelpaa

Minulla on siis taloyhtiön kautta oleva ethernet yhteydellä toimiva laajakaista. Pöytätietokoneella toimii normaalisti johdon kanssa, mutta noin viikon välein (ja välillä muutaman tunnin välein) langattomalla verkolla olevat laitteet eivät pystykkään yhdistämään langattomaan verkkoon vaan valittavat väärää salasanaa. Olen tarkistanut modeemin omilta asetus sivuilta, että salasanat ovat oikeat mutta eivät toimi kuitenkaan. Ainut asia mikä on toiminut on reitittimen uudelleenkäynnistäminen. Mielestäni tämä ei ole mikään hirveän hyvä ratkaisu ongelmaan.

Osaisiko joku täällä auttaa? 😀

Kommentit

• Moi Teemu!

Oletko vain uudelleen käynnistänyt modeemin vai myös resetoinut sen? Jos et ole resetoinut modeemia, kannattaa vielä testata olisiko siitä apua ongelmaan.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Ethernet-laajakaistalla ei käytetä modeemia, vaan reititintä.
    Millaista laitetta kutsut modeemiksi?
    Miten olet sen kytkenyt Ethernet-laajakaistaan?
  • Kiitos vastauksista.
    Hanna, en ole vielä resetoinut reititintä/modeemia. Kokeilen sitä seuraavaksi.

PW, en käyttänyt varmaan oikeaa termiä. Reititin se taitaa olla pikaisella googlettamisella, vaikka DNA on nimennyt sen modeemiksi (https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/xDSL-ja-Ethernet--modeemi-Inteno-DG200AC/p/VMODD00002). Ja laitteen mukana tulleiden ohjeiden mukaan on kytketty. Eli lyhyesti: sähkökaapin ethernet rasiasta on vedetty johdolla reitittimeen ja siitä pöytäkoneeseen. Reitittimen omilta asetus sivuilta laitettu langattoman verkon asetukset kuntoon ohjeiden mukaan.
  • Tuo linkki on viallinen.  Tuota laitetta tarkoittanet: https://www.dna.fi/tuki-modeemit#ethernet . Onhan seinästä tuleva ethernet-kaapeli varmasti kytketty laitteen WAN-porttiin?
  • Ethernet-kaapeli voi olla viallinen. Tarkista myös sähkökaapissa olevan ristikytkentäkaapelin kunto.
  • Joo tuota tarkoitin ja on kytketty WAN-porttiin. Kaikki pelittää välillä siis kunnolla, mutta aina silloin tällöin langattomassa verkossa olleet laitteet (jotka siis ovat toimineet moitteettomasti) eivät enää saa yhteyttä samaan verkkoon, ja syyksi laitteet antavat kaikki väärän salasanan vaikka mitään muutoksia ei oltu tehty.
  • Epä muuta keksi, kuin sähkökaapissa olevan ristikytkentäkaapelin vaihdon.
  • Sorry. Toki se WAN-porttiinkin tuleva kaapeli on syytä vaihtaa. Mikään mahdottomuus myöskään ei ole, että huoneiston osalta ethernet-verkko olisi väärin kytketty.
    Jos kaapeleiden vaihto ei auta, niin suosittelen huoltokäyntiä tai että pyytää isännöitsijältä, että urakoitsija tarkastaa verkon kunnon.
  • Paras vaihtoehto saattaisi olla huoltokäynti, jolloin selviää samalla, olisiko vika itse laitteessa. Kannattaa ottaa valokuva todisteeksi, kun se esiintyy, koska se ei välttämättä esiinny huoltokäynnin aikana.
  • Meillä sama ongelma taloyhtiön, laajakaista, reititin ja pätkivät yhteydet. Reititin tiputtaa toistuvasti verkon pois käytöstä, mikä edellyttää aina uudelleen käynnistyksiä. Osa laitteista (puhelimet ja pad) ei saa edes kytkettyä verkkoon, vaikka käytössä on sama salasana kuin kannettavassa. Mystinen ja hermoja raastava juttu maallikolle.
    Joululahjaksi saatu PS4Pro jää happanemaan, kun tanssi- ja laulupeleihin vaadittavat puhelimen kytkeminen kotiverkkoon ei onnistu.

• Mikä reititin?
  • Sagemon F-3284DC DNA