Ethernet-modeemi?

Hei, minkälainen modeemi kannattaa siis hankkia, kun tarkoitus on laittaa nettipiuha suoraan sähkökaapista modeemiin ja tätä kautta saada langaton verkko muihin laitteisiin? Soitin asiakaspalveluunne ja sieltä sanottiin, että tarvitsee ethernet-modeemin. En nyt tarkalleen tiedä minkälaista pitäisi katsoa, onko esim. HUAWEI B525s-65a -malli tällainen?

Kiitos.

Kommentit

• Hei!

Kyseinen laite on mokkula, se ei siis toimi haluamallasi tavalla. Ethernet modeemit löytyvät täältä: https://kauppa4.dna.fi/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/c/modeemit-ja-mokkulat?q=%3Arelevance%3Amodem%3AEthernet
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Asia selvä, löytyyköhän yhtään edullisempia vaihtoehtoja...?

Kiitos nopeasta vastauksesta.
    Samuli
  • Tuon mokkulan asetuksista kyllä saa laitteen toimimaan ethernet-liittymien reitittimenä. Modeemia ethernettiin ei ole olemassakaan. Jos sinulla on jo tuollainen laite, niin se kyllä osaa homman hoitaa. Asetuksiin pitää tehdä vain pari muutosta.

Reitittimiä myy DNA, mutta myös vapailta markkinoilta on laitteita saatavilla. Esimerkiksi Asus RT-AC1200 on hyvä max. 100Mbps liittymiin, ja siitä ylöspäin vaikka Asuksen n. 120€ malli, ja myös TP-LINK Archer C7 Dual-band on ihan mukiin menevä laite.
    Purnipsi
  • Aivan! Joo mieluusti ei kyllä uutta ostaisi, kerta on mahdollista saada se tuolla vanhemmallakin toimimaan? Osaatko sanoa, mitä asetuksia sieltä pitäisi vaihtaa? Kun nyt saisi vain tämän nettiasian kuntoon mahd. nopeasti, niin olisin tyytyväinen. 😃
    Samuli
  • Ota laittesta mahdollinen SIM-kortti ja sitten myös kaikki muut piuhat paitsi sen tietokoneen, jolla käytät nettiä. Voit myös käyttää wifiä, älä silloin kytke muuta kuin virta päälle ja odottele, että laite on päällä. Kirjaudu hallintasivuille, ja edelleen mene asetukset, Ethernet, ja sitten pudotusvalikosta yhteystila: valitse "dynaaminen IP". Paina käytä. Laite saattaa nyt heittää sinut ulos hallinnasta (en ole itse kokeillut) ja ethernet-kytkin saattaa nimittäin tuossa ottaa uudet konffit käyttöön. Odota siis hetkinen. Kytke sitten seinästä ethernet-piuha kiinni laitteen LAN4/WAN porttiin ja kaikki pitäisi olla valmista ja laite pitäisi toimia nyt perus wifi-reitittimenä. Kytke laitteet kiinni normaalisti reitittimeen. Muista, että tuo LAN4/WAN on nyt vain tuon ethernetin käytettävissä.

Jos kotonasi olikin ADSL/VDSL2 -yhteys, niin siihen tuo purkki ei taivu.

MTU kokoa tai DNS-palvelinta ei tarvitse manuaalisesti osoittaa.

Purnipsi
  • Tätä täytyy kokeilla! Kyseinen reititin on ollut täysin mobiilireitittimen toimissa ja jakanut pelkkää langatonta laitteille. Nyt tämä sama modeemi siis olisi tarkoitus saada tyttöystävän uuteen kämppään, mihin tulee dna:lta jo valmiiksi netti, täytyy vain saada se tuohon reitittimeen, että langaton verkko toimisi taas. Minulla oli vanha Telewellin ADSL-modeemi, joka ei tähän enää kyennyt.

Kiitos vastauksesta Purnipsi!
    Samuli