EU datapaketti roaming

Minulla on liittymä johon kuuluu eu datapaketti... Käytin ennen iPhone puhelinta ja muistaakseni mobiiliverkkoa käyttäessä ulkomailla minulla ei ollut roamingia päällä. Nyt minulla on Android puhelin (huawei p20 lite) ja mobiiliverkko ei toimi (ulkomailla) ilman roamingin päällä oloa. Toimiiko siis datapaketti normaalisti jos minulla on roaming päällä? Ja jos ei toimi niin mitä teen kun mobiiliverkko ei toimi ilman roamingin päällä oloa?
Ehkä tyhmä kysymys, mutta en halua mitään lisämaksuja kun minulla se eu datapaketti kerran on ja haluan vain varmistaa.
Julia Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Julia!

Roaming tarkoittaa verkkovierailua eli liittymän käyttö ulkomaisissa verkoissa, joten roamingin tulee olla sallittuna, jotta yhteys ylipäänsä toimii ulkomailla mobiiliverkossa.

Jos liittymääsi sisältyy EU-datapaketti, ei dataroamingista EU-alueella kerry sinulle ylimääräistä veloitusta. Lisätietoa roaming-hinnoittelusta EU-maissa https://www.dna.fi/euroaming.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Huomaa jos olet sveitsissä niin se ei ole eu-paketiin sisältyvä
    Tuomas Raatikainen