EU-datapaketti

Hei. Liittymässäni on EU-datapaketti 10 Gt/kk. Sain tekstiviestin, että datapaketti on käytetty loppuun, vaikka puhelimeni mukaan dataa on käytetty 9,64 Gt. Eihän minulta mene lisämaksua ennen kuin 10 Gt on todella täynnä, vaikka tekstiviesti antoi näin ymmärtää? Muutenkin antaisin kyllä vähän palautetta myyntitykillenne, joka vakuutti minulle liittymää ostaessani, että tuo 10 Gt/kk ei voi käytännössä ylittyä, vaikka kerroin hänelle, että aion viettää alkuvuodesta pidemmän aikaa Euroopassa. Kilpailevalta operaattorilta kun olisi saanut rajattoman netin melkein samaan hintaan. Taitaa mennä liittymä vaihtoon heti, kun vuoden määräaika tulee umpeen.

Ystävällisin terveisin,
Anne Julku
Anne Julku Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Anne!

Datan käyttö lasketaan verkosta saadun tiedon perusteella. Jos olet nollannut tuon puhelimen datalaskurin vasta maahan saapumisen tai kuun vaihteen jälkeen, voi puhelimen antama tieto poiketa hieman todellisesta verkossa siirretyn datan määrästä.

Se, millaiseksi ajaksi 10 Gt/kk riittää, riippuu tottakai aina siitä, kuinka runsaasti ja mihin käyttää. Pahoittelut , jos olet saanut tämän osalta myyjältämme epäselvää tietoa. Esimeriksi itse heavy user -osastoon kuuluvana käyttäjänä saan tuon 10 Gt kulumaan 1-2 viikossa, mutta kevyemmällä käytöllä määrä ei välttämättä tule täyteen kuukaudessakaan. Jos tietää käyttävänsä dataa reissun päällä reilummin, kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan hyödyntää saatavilla olevia wifi-verkkoja.

Dataveloitus on paketin täyttymisen jälkeen 4,34 €/Gt eli edelleen verrattain edullista. Kuukausimaksuun kuuluva paketti puolestaan nollautuu taas kuun vaihteessa. Jos dataveloitukset huolettavat, kannattaa optimoida puhelimen datan käyttöä poistamalla mobiilidata käytöstä tarpeettomilta sovelluksilta. Tarvittaessa mobiilidataa voi myös pitää oletuksena poissa päältä ja sallia sen vain haluamillesi sovelluksille silloin kun näitä tarvitsee käyttää.