Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

EU-roaming ja liittymän estoluokat

Hei,

mikäli matkapuhelinliittymässä on voimassa maksullisten viestien ja ulkomaanpuhelujen estot, toimiiko liittymässä puhelut ja tekstiviestit EU-alueella matkustettaessa vai tuleeko ko. estot poistaa ?

Kommentit

 • Hei Pentti!

  Mikäli liittymällä on roaming-esto, ei liittymä toimi ulkomaisissa verkoissa myöskään EU-alueella.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Häviääkö,vai eikö häviä.
  Roaming maksut häviävät.

  http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/2017/06/15/roaming-maksu-loppu​​​
 • Roaming-esto ei häviä mihinkään EU-roaming-hinnoittelun muututtuakaan. Roaming-esto estää liittymisen ulkomaisiin verkkoihin, eikä tämä sinällään liitty lainkaan käytöstä mahdollisesti aiheutuviin veloituksiin tai niiden suuruuteen. Asiakkaamme käyttävät liittymiään edelleen myös EU/ETA-alueen ulkopuolella, ja näiden roaming-veloitusten osalta ei mikään nyt muuttunut.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Estääkö dataroaming myös puhelut ?

  Tarkoitin tilannetta jossa liittymässä on estetty muut kuin kotimaan normaalihintaiset puhelut ja tekstiviestit. Toimiiko liittymä nyt uuden hinnoittelun myötä EU-alueella, kun puhelut ja tekstiviestit myös siellä ovat samanhintaisia kuin kotimaassa.

 • Mikäli liittymällä on roaming-esto, ei se toimi ulkomaisissa verkoissa lainkaan. Jos liittymällä on U-puheluesto, estää tämä puheluiden välittämisen ulkoimaisesta verkosta Suomeen. Palvelupuhelu- ja -viestiestot eivät vaikuta liittymän ulkomaan käyttöön. 

  Jos liittymällä on dataesto, estää tämä datakäytön niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Muuhun käyttöön tämä ei vaikuta, ja liittymän puhelut ja viestit toimivat normaalisti kotimaassa ja ulkomailla.

  Dataroaming tarkoittaa ulkomaisessa verkossa tapahtuvaa tiedonsiirtoa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei! Minulla on tuplalaajakaista, johon kuuluu tietysti laajakaista kotona ja simkortti, joka on nyt minulla iPadissä. Silloin alussa kun hankin tuon sim -kortin siihen laitettiin tarkoituksella esto ulkomailla toimimiseen. Nyt kun nuo datamaksut ovat samat koko EU alueella haluaisin tuon eston pois. Onko se mahdollista? Onko nyt niin, että tuo datan käyttö ei maksa mitään EU -maissa? Ainoa vaara on, että pitää huolehtia itse, ettei käytä sitä muualla kuin EU -maissa vai?
 • Kuinka saan liittymältä roamingeston pois minunpalveluni-palvelussa? Siellä ei ole mitään valintaa näiden lisäpalvelujen säätämiselle.
 • Hei Harri!

  Roaming-eston poistaminen onnistuu ainoastaan asiakaspalvelumme kautta, olethan siis suoraan yhteydessä sinne, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30

  Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Olen Espanjassa Mallorcalla ja netti ei toimi. ”Mobiilidataverkkoa ei voitu aktivoida...” ilmoitus tulee vain ruutuun. Mobiilidata ja datatoaming on päällä eikä estoja liittymässäni pitäisi olla. Mitä tehdä?
 • Miten kytken puhelinliittymääni U-eston?
 • Hei Jarmo, estoluokkien kytkentä onnistuu asiakaspalvelun kautta: https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Iiro palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.