Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Eurosport 1 HD pätkii / Kaapeli

Kyseinen kanava pätki jo aikaisemmin parin vuoden ajalla kuvaa sekä ääntä live-lähetyksissä. Muistaakseni korjautui jossain vaiheessa mitään tekemättä. Nyt olympialaisten aikaan Eurosport HD 1 pätkii edelleen, esim. äskeinen sprinttihiihdon finaali. Muutaman sekunnin välein joku frame äänestä/kuvasta häviää. Käytännössä kuvaa ei juuri huvita tuolla laadulla katsoa. Ongelmaa ei ole Eurosport HD 2 -puolella, eikä minkään muunkaan HD-kanavan kohdalla.

Käytössä siis kaapelimodeemin (Euro docsis 3.0) kautta suoraan telkkuun. Ei mitään hubeja tai boxeja välissä.

Perussetit on tietenkin koitettu, kanavat haettu uudelleen jne. Vaihdoin jopa uuden dna-kortin ja lukijan eli tekniikasta ei ole kiinni. Lähetyspuolella on jokin vika. Myös telian foorumilla sama asia esillä: https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV/Eurosport-1-HD-patkii/td-p/163413
Eli ehkäpä liittyy Eurosportin päähän / jakeluun.

Toivoisin silti DNA:n puolelta kommenttia tähän. Kiitos.

Kommentit

 • Hei Ville!

  Oliko nyt siis kyse antenni vai kaapeliverkon kanavasta? Ongelmasta saattaa johtua myös itse antennikaapelista joten kannattaa kokeilla sen irrottamista hetkeksi aikaa seinästä ja laitteesta tai jos mahdollista niin testata toimivuus kokonaan eri johdolla.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Kuten viestini otsikko sekä sisältö antaa ymmärtää, kyseessä on KAAPELIverkon kanava. Antennijohto on parasta laatua mitä saa. Ongelmaa ei siis esiinny YHDELLÄKÄÄN muulla kanavalla, vain tällä kyseisellä EUROSPORT HD 1 -kanavalla. Siis toisinpäin: Kaikki muut HD-kanavat toimivat (Ylet, Viasatit jne.) Miten se johdon irroittelu auttaisi asiaa, kun kaikki muu toimii normaalisti ilman pätkimistä? Tuossa linkittämässäni osoitteessa myös aivan sama kuvaus ongelmasta.
 • Yleistä vikaa Eurosport 1 HD -kanavalla ei ole tiedossa. Olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin ja ottamaan mahdollisen vian selvitykseen, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot

  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Antennikaapelin irroittaminen molemmista päistä ja kytkeminen takaisin kannattaa tehdä. Jospa olisi hieman löystynyt siivotessa.
  Kannattaa myös kokeilla toisella antennikaapelilla. Vikoja voi olla myös parasta laatua olevassa kaapelissa.
  Ongelma voi johtua myös DNA:n kahtiajaosta. Kytke TV suoraan antennirasian TV-pistokkeesen. Jos ongelaa ei silloin esiinny, käy DNA-Kaupassa vaihtamassa se kahtiajako.
  Jos näistä ei ole apua, sovi huoltokäynnistä.
 • Mitä tuolla tarkoitat: "Käytössä siis kaapelimodeemin (Euro docsis 3.0) kautta suoraan telkkuun."
  Miten kaapelimodeemista olet telkkuun kytkenyt ja millaisella kaapelilla?
 • Joo pieni ajatushärö tuossa alkuviestissä, suoraan seinästä siis tulee antennijohto telkkuun, eikä kaapelimodeemin kautta. Ei ole myöskään mitään kahtiajakoa -palikkaa tv-liitännässä. Kaapelimodeemi on kyllä käytössä (omasta datapistokkeestaan) eikä siinä mitään vikaa. Toki käytin antennijohdon irti sekä seinästä että tv:n päästä, eikä se asiaa auttanut. Edelleen miten se antennijohto yhden kanavan näkymiseen vaikuttaa, kun yhdessäkään muussa ei vikaa?
 • Kaapeliverkossa kanavat ovat niputettu 29 nippuun. Viallinen kaapeli saattaa vaikuttaa vain yhden nipun kanavien toimintaan.
  Eurosport 2 HD on samassa nipussa ja se sinulla ei tuota ongelmaa. Nuo kanavat ovat 354 MHz taajuudella, joka voi olla hieman korkea joissakin olosuhteissa.
  Voihan tuo johtua jakoverkon viastakin, jolloin huoltokäynti voisi korjata tilanteen.
  Kannattanee soittaa asiakaspalveluun. He katsovat modeemisi arvot ja arvioivat huoltokäynnin tarpeellisuuden.

 • Kiitos selvennyksestä PW. Ei periaatteessa huvittaisi ostaa uutta 50€ antennijohtoa vain sen takia, ettei vika (mitä ilmeisemmin) ole siinä.. mutta palataan asiaan.

 • Moi!
  DNA:n kaapeli-tv E-Haagassa. Katselen paraikaa Eurosport 1:ltä USA-Slovenia lätkämatsia ja kuvassa ja samalla äänessä on havaittavissa  säännöllistä pientä nykimistä. Se nykiminen kestää silmänräpäyksen mutta on todella häiritsevää. Ja kun se toistuu koko ajan. Eurosport 2 toimii sen sijaan normaalisti,samoin kuin muut kanavat.
 • Ongelma ei ole ainakaan itsestään mihinkään kadonnut. Hyvä, että muutkin ovat huomanneet saman. Myös alkuperäisen viestini linkissä (telia) pätkiminen jatkuu. Voihan se tosin olla, että kaikilla on huono johto.
 • Sama vika täällä. Todella pientä nykimistä. Kaikki muut kanavat myös HD toimii moitteetta. Itsellä antennitalous ja Espoo. Toivottavasti vika saadaan korjattua piakkoin.
 • Jep. Vantaalla kaapelissa kanssa nykimistä sekä kuvassa että äänessä katkomista. Eikä ihan pientä vaan todella häiritsevää.
 • Näyttää olevan myös iptv-puolella.
 • Tehdäänkö tästä vikatiketti tätä kautta vai ei? Vika on edelleen päällä, eikä ole millään muulla kanavalla - tosin Ruudun iptv-kanavilla pätkintää on ollut alusta alkaen. Ongelma on siis Eurosport 1 HD kaapelikanavalla sekä Eurosport 1 HD iptv-kanavalla ja mobiiliplayerillä (iOs) sekä tietokoneen selainplayerillä (macOs Sierra, Safari/Chrome).
  SD-kanavaa en kaapelissa testannut, koska en sitä käytä.
 • Hei!

  Kiitoksia ilmoituksista ongelmaa koskien. Täällä päässä emme ole saaneet vikaa toistettua testilaitteilla eikä Eurosportillakaan näytä olevan tiedossa itse lähetyksessä olevaa ongelmaa. Suosittelemme siis että esim. ketjun aloittaja on vielä puhelimitse yhteydessä vikapäivystykseemme, p. 0800 300 500, niin saadaan asiaa selvitettyä tarkemmin ja tarvittaessa tehtyä ongelmasta vikatiketti, kiitos. Soittaessa kannattaa myös mainita, että asiasta on ollut keskustelua Tukisivustolla ja samaa ongelmaa esiintyy useammalla henkilöllö ainakin pääkaupunkiseudun kaapelissa.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Ville: Oletko yrittänyt palauttaa TV:tä tehdasasetuksille?
  Ei uusi normaalimittainen antennikaapeli voi 50 € maksaa! Ennemminkin n. 3 €.

  En minä ole mitään epänormaalia, lyhyellä katselulla, havainnut Eurosport 1 HD kanavalla kaapeliverkossa. Pikselöintiä esiintyy silloin tällöin, äänisynkka ei aina ole kohdallaan ja äänessä on silloin tällöin taustahurinaa.
 • Tieto Eurosportille tuskin menee, jos sitä Teiltä ei sinne kerrota - kukaan tuskin ottaa suoraa yhteyttä sinne, koska asiakkuudet ovat kaapelissa/antennissa operaattorin kautta, ja vian selvityksen analogia on asiakkaalta palvelun myyjälle. Eli onko Eurosportilta vaan kysytty onko viasta raportoitu suoraan sinne tai onko teillä joku tietokanta mistä se tsekataan? Suosittelen tekemään testiä kauemmin kuin minuutin esimerkiksi.
  Noh, odotan Eurosportilta vastausta asiaan tällä hetkellä, koska vika on olemassa.
  Teidän ei tarvitse saada vikaa toistettua joka on asiakkaalla, vaan asiakas ilmoittaa oman kokemuksensa/havaintonsa, joka on se vikailmoitus - se ei kuittaannu ilmoituksella "mitään yleistä vikaa ei ole havaittu" tai ettei "vikaa saada toistettua" tai "tarkista antennijohto" tai "asia on tiedossa, sitä korjataan, aikataulusta ei ole tietoa" tai ei kerrota mitään tai moderoidaan asiat pois/ketjut lukituiksi.
  Laittaisin vaikka videoita jokaisesta vastaanottometodistani, mutta tekijänoikeudet käytännössä kieltävät sen.

  Olen tällä hetkellä esim. odottanut yli 2 tuntia pelkästään Twitterin kautta vastausta erääseen toiseen tehtyyn vikatikettikysymykseen eikä hyvältä näytä, jos pelkästään siihen vastaaminen kestää näin kauan. Tai ei siihen ole vastattu, vaan odotellaan edelleen loputtomiin.

  Minä itse saan vian toistettua ES HD 1 kaapeli/iptv; MacOs sierra selain safari/chrome;iP6s DNA TV applikaatio wifillä ja mobiilidatalla; Samsumg täbi DNA TV applikaatio wifi.
  Testasimpa vielä kaapelista ES SD 1 ja vika on sielläkin.

  Vika ei poistu tehdasasetuksilla tai antennijohdoilla tai kuun asennolla, koska se on laite- ja yhteysriippumaton.
 • Hei taas

  En ole yrittänyt palauttaa TV:tä tehdasasetuksille, koska sen operaation jälkeen menee pari tuntia kaikkien kuva-asetusten ynnä muiden juttujen laitteluun. Ja kyllähän varmaankin antennijohtoja saa jos jonkinlaisia 3e:lla. Itsellä on tuollainen, jossa 100db vaimennus. Hintalappu niissä 30-50e. Mutta voihan se 3 euron kaapelikin toimia, useampia halppiskaapeleita on kuitenkin mennyt rikki.. Kuten Paolon viesteistä käy ilmi.. ongelma lienee muualla kuin käyttäjän laitteistossa.
 • Mutta, tehdään nyt niinkuin ylläpito ehdottaa. Käyn hakemassa tokmannista 8e kaapelin ja katsotaan tilanne sen jälkeen uusiksi.
 • Villen ongelma on kestänyt vuosia, joten se ei ole pelkästään olumppialaisten aiheuttamaa. Kaapelin vaihto ja tehdasasetukset voivat auttaa. Tosin TV:n ohjelmistopäivityskin voisi olla paikallaan.

  Olen Eurosportin ongelmista kertonut sähköpostilla osoitteeseen suomi@eurosport.com.
  Vasteukset ovat yleensä olleet mitäänsanomattomia ja ovat suositelleet Eurosport Playerin käyttöä. Ei vaikuta siltä, että olisivat kiinnostuneita ongelmien korjaamisesta.

  Antenniverkon ongelmat saattavat johtua siitä, että DNA:n nipussa on liikaa HD-kanavia ja niissä lienee jouduttu rajoittamaan bittivirtaa (lupaehdot).
  Hubi nyt vain on vielä alkutekijöissään. Korjaantunee ehkä vuoden kuluttua.
  Applikaatioihin voi vaikuttaa yhteensopimattomuudet.

  Oma pikakokeiluni Eurosport 1 HD kanavalta kaapeliverkossa oli sen jälkeen, kun eilen olin palauttanut boxiin tehdasasetukset, firmiksen päivityksen jälkeen.


 • Kokeilinpa huvikseen myös SD puolen ES 1, sama vaiva sielläkin.
 • Noniin. Tokmannin huippulaadukas 7e maksanut antennikaapeli ei poistanut ongelmaa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.